WK Yorkshire juniores: Stars and Strips !

Door Christel Donckers op 27 Sep 2019 - 07:42
Printvriendelijke versie

Hoe sterk was het Amerikaanse blok.  Al snel bleek dat deze wedstrijd een veldslag werd, deels door de suprematie van de Amerikanen, het weer en het parcours. De renners kregen 144,5 km onder de wielen geschoven met in de aanloop naar de drie plaatselijke rondes twee pittige klimmetjes Kidstones Bank en Summerscales.

De eerste ontsnapping hield dan stand tot de klim van Kidstone Bank, hierbij zat echter wel onze landgenoot Vandenbulcke, maar meer dan een voorsprong van 1,10 min. Kregen ze nooit dankzij het teamwork van de Amerikanen. Door hun sterke blok reden ze het peloton aan flarden en op geen enkel moment hadden de gelosten kans om terug aan te sluiten.

Onze Belgen Milan Paulus, Ramses Debruyne en Vandenbulcke handhaafde zich goed in het eerste peloton echter Ramses gaf na de wedstrijd aan dat hij zijn eerste bidon had gemist en toch wel een klop van de hamer had gekregen. Ondanks zijn fraine gal heeft hij toch nog stand kunnen houden en werd uiteindelijk 20ste.

Willems moest al vroeger de rol lossen en werd 58 st., Vandenbulcke 43 st., Milan Paulus die voor een toptien plaats ging, behaalde zijn vooropgestelde doel.

Onze Belgische renners gaven graag toe dat Quinn Simmons de verdiende winnaar werd.  Beresterk en heel het jaar al op top niveau, uiteraard met dank aan zijn ploegmaten.

Quinn Simmons pakte dus het goud en kwam alleen over de meet, de Italiaan Alessio Martinelli zilver en de Amerikaan Magnus Sheffield pakte het brons.