Wedstrijden

Vincent Baestaens solo naar de zege te Stabroek (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 11:00

Met 57 ezc/u23 werd er gestart in Stabroek waaronder de Belgisch kampioen bij de ezc, Vincent Baestaens. We kregen tijdens de wedstrijd een afscheiding vooraan met : Andreas Goeman, Yentl Bekaert, Jarno Bellens, Vincent Baestaens en Ingmar Uytdewilligen. Op enkele rondes van het einde reed de Belgisch kampioen weg uit het groepje en ging solo naar zijn eerste zege van het seizoen. In een spannende spurt tussen Ingmar en Andreas voor de plekken 2 en 3 was Ingmar net iets sneller.

Marith Vanhove en Jade Lenaers winnen te Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 08:45

Gisteren afspraak in Lichtervelde voor een van de laatste wedstrijden van het seizoen. 50 dames komen opdagen, 28 junioren en 22 nieuwelingen. Het biljartvlakke parkoers van 7,1 km moet 8x worden afgelegd door beide categorieën daar het een afwachtingswedstrijd betreft. Om 14u gaan de nieuwelingen van start, één minuut later gevolgd door de junioren. Zoals steeds nemen de nieuwelingen het stuur stevig beet van bij de start en vliegen er onmiddellijk in, na twee ronden telt de groep vooraan nog 14 rensters. De junioren komen lange tijd door op 1’30” tot 1’45”.

Tijl De Decker wint fotofinish te Herne: "Ik heb niet graag spetters in mijn gezicht"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2018 - 21:21

Tijl De Decker won de juniorenwedstrijd te Herne. In een spannende spurt werd hij uiteindelijk als winnaar aangeduid.

"Het was een regenachtige dag vandaag dus ik had geen zin om in het peloton te blijven en al die spetters in mijn gezicht te krijgen. Dus na 5km alleen weggereden. Na een goede 15km alleen voorop gereden te hebben kwam de Noorse kampioen aansluiten. Dan hebben we de overige 65km van de koers met 2 afgelegd en hebben we gespurt om de zege. Hierin won ik na een fotofinish. Zeer blij dat ik het na deze lange ontsnapping af kan maken!"

Axandre Van Petegem wint massaspurt te Herne

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2018 - 20:31

Axandre Van Petegem won de massaspurt te Herne wat hem ineens de 6e zege van het seizoen opleverde. 

"Het was een tamelijk lastig parcours maar er werd niet echt gekoerst. Mijn ploegmaat Senne Van de Velde die een paar keer probeerde maar niet kon afwerken. Het draaide uit op een sprint waarbij ik het kon afmaken met dank aan Senne! Zo behaalde ik mijn 6e overwinning."

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden