Wedstrijden

Thomas Mein wint de wereldbekermanche U23 in Tabor : "Ik voelde mij niet super"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2020 - 19:00

De opener in de Wereldbeker Veldrijden in Tabor deze zondag werd een groot succes voor het Tormans Cyclo Cross Team. De rensters van opleidingsploeg Tormans-Acrog, Zoë Backstedt en Marie Schreiber, gaven in de eerste wereldbeker ooit voor dames junioren het goede voorbeeld door eerste en tweede te finishen. Groot-Brittanië en Frankrijk selecteerden Thomas Mein en Théo Thomas voor de beloftenwedstrijd. Terwijl Mein een zeer goede start nam, kwam Thomas ten val. Mein reed van start tot finish aan de leiding in de Tsjechische stad.

Lander Loockx wint opnieuw in Slovakije, Len Dejonghe 6e

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2020 - 17:05

Net als gisteren verschenen de ploeggenoten Lander Loockx en Len Dejonghe aan de start in Slovakije, deze keer in de Grand Prix Podbrezova. Net zoals gisteren was de zege opnieuw voor Lander. Len kon na pech nog een 6e plaats veroveren.

"Ik nam in de eerste ronde het voortouw maar net in het begin van de 2de ronde valt men ketting eraf. Ik verloor 15 seconden maar na één ronde kwam ik aansluiten en viel meteen aan. Zo reed ik weg en kon ik mijn voorsprong uitbreiden tot meer dan een minuut.": aldus Lander.

WB Tabor Matyas Kopecky: "Ik kwam voor meer maar dit was nu het hoogst haalbare"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2020 - 11:54

Vandaag is er de wereldbekermanche in Tabor maar zonder Belgen bij de junioren en beloften. Matyas Kopecky (Callant - Pauwels Sauzen Cycling Team) rijdt voor de Tsjechische ploeg en werd vandaag 6e na een echte inhaalrace.

Lander Loockx wint in Slovakije , Len Dejonghe valt net naast het podium

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Nov 2020 - 17:48

De Grand Prix Trnava in Slovakije werd gewonnen door Lander Loockx. Zijn ploeggenoot Len Dejonghe werd vierde.

Lander : " Van bij de start ben ik onmiddellijk alleen weggereden. Ongeveer half cross reed ik nog wel lek maar ik kon een mooie voorsprong behouden op de nummer 2. "

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden