Wedstrijden

Nederlandse ploeg wint ploegentijdrit in Course du Pays de Vaud

Door Kurt Vermeerbergen op 24 May 2018 - 21:52

Vandaag tijdens de eerste dag van Course du Pays de Vaud stond er een ploegentijdrit op het programma. De Nederlandse ploeg bestaande uit Ryan Kamp, Adne Koster, Edo Maas, Wessel Krul, Axel van der Tuuk en Lars Boven wonnen de tijdrit.

"Vandaag de eerste etappe in de Tour du Pays de Vaud, een ploegentijdrit. Het parcours was 4.5km lang met een kort maar lastig klimmetje erin. Met de Nederlandse selectie hadden we een goed plan en de samenwerking was erg goed. Uiteindelijk finishen we in een tijd van 5:32 met 50.1km/h gemiddeld. Twee seconden voor op de Denen.": aldus Edo Maas.

Eerste profzege voor Bjorg Lambrecht in Tour des Fjords: "Het is een droom die uitkomt"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 May 2018 - 21:02

In de Tour des Fjords stond vandaag de slotrit op het programma tussen Farsund en Egersund. Met ruim 4000 hoogtemeters beloofde het een ware uitputtingsslag te worden. Het werd een rit met heel veel aanvalspogingen, maar uiteindelijk draaide het uit op een sprint. Lotto Soudal-renner Bjorg Lambrecht toonde zich daarin de sterkste en sprintte naar zijn eerste profzege! Hij versloeg de Zwitser Albasini en de Noor Boasson Hagen. Lambrecht werd daarnaast ook tweede in het eindklassement op zes seconden van Albasini.

Pieter Jacobs wint Stan Ockers Classic, Timmy De Boes en Alfdan De Decker provinciale kampioenen

Door Glenn Hofkens op 22 May 2018 - 21:15

De Stan Ockers Classic in Borsbeek stond traditioneel op het programma op pinkstermaandag. Dit jaar werd er ook gestreden voor de provinciale titels bij de elite zonder contract en beloften. Ondanks enkele aanvalspogingen, was het toch wachten tot ruim halfweg wedstrijd voordat een groep van 10 renners wegsprong uit het peloton. Bij deze 10 viel de overmacht van Hubo-Aerts Action Bike CT op. Zij hadden 4 renners in deze kopgroep. Enkele renners zouden later in de wedstrijd nog de sprong wagen naar de koplopers.

Derde zege voor Axandre Van Petegem in drie weken

Door Kurt Vermeerbergen op 22 May 2018 - 17:14

Axandre Van Petegem is bezig aan een uitstekende maand mei. In de massaspurt in Oosterzele was hij gisteren de snelste van het pak. Op 3 weken tijd kon de nieuwelingen maar liefst 3 zeges aan zijn palmares toevoegen.

"Er waren veel goeie renners aan start dus wist ik dat het moeilijk ging zijn om weg te rijden. Na enkele ronden toch eens geprobeerd met een ploegmaat. 1 ronde kunnen voorblijven maar dan was het peloton terug. Men voorgevoel zei dat het een massasprint zou zijn en dat was het ook. Deze heb in slim aangepakt en zo kunnen winnen. Derde overwinning in drie weken."

Roan Konings wint massaspurt in Kieldrecht

Door Kurt Vermeerbergen op 22 May 2018 - 16:50

De Nederlander Roan Konings won afgelopen zaterdag de wedstrijd in Kieldrecht voor nieuwelingen. In de sprint kon hij Thomas Szkandera en Renzo Raes achter zich houden.

"De 1e ronde reed ik gewoon rustig in het peloton mee omdat ik de ronde nog niet kende. Daarna probeerde ik nog een paar keer aan te vallen maar zonder succes. Toen heb ik me gericht op de premiesprints waarvan ik er 2 pakten. In de laatste ronde kon ik me eigen goed positioneren en ging de laatste 200 meter aan en won de sprint."

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden