Wedstrijden

Rune Herregodts behaalt eerste podiumplek bij de profs in Mallorca

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2021 - 20:37

De Challenge Ciclista Mallorca zijn vier wedstrijden van categorie UCI Europe Tour 1.1. van 13 tot 16 mei. Vandaag was er de eerste wedstrijd over een afstand van 168km. De renners reden van Peguera naar Palmanova. De wedstrijd werd gewonnen door Ryan Gibbons. Rune Herregodts (Sport Vlaanderen - Baloise) werd 3e.

Taco van der Hoorn : "Dit is gewoon ongelooflijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2021 - 19:05

Het Giro d'Italia peloton (2.UWT) begon maandag in de regen aan de derde etappe. Menu van de dag: een doorsteek van Piemonte over Bielle om in Canal, in het noordwesten van de laars, aan te komen. Goed voor een tocht van 190 kilometer. Vier beklimmingen, verspreid over de laatste 70 kilometer, zorgden voor een knotsgekke etappe.

Belgen sluiten wereldbeker G-wielrennen af met acht medailles

Door Kurt Vermeerbergen op 9 May 2021 - 20:01

De G-renners van Paralympic Team Belgium hebben de medailleteller op wereldbeker Para-cycling in Oostende stevig aangedikt. In de wegritten pakten Tim Celen (driewieler), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tandem) en Maxime Hordies (handbiken) goud, Ewoud Vromant sprintte naar zilver. Allen waren zij eerder deze week succesvol in de tijdritten.

Belgen pakken vier tijdritmedailles op wereldbeker G-wielrennen in Oostende

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2021 - 20:27

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende verloopt voortvarend voor Paralympic Team Belgium: na twee dagen staat de medailleteller op vier, waarvan drie maal goud voor Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1). Tim Celen pakte zilver op de Zeedijk. De UCI Para-cycling World Cup vindt van 6 tot 9 mei plaats in Oostende. Deze vijfde editie is voor de renners van Paralympic Team Belgium een belangrijke wedstrijd met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Seppe Van Den Boer wint de eerste e-series voor nieuwelingen rond de Tiegemberg

Door Kurt Vermeerbergen op 5 May 2021 - 18:14

De nieuwelingen gingen van start met een 30-tal renners voor een nieuwe e-series van Cycling Vlaanderen. De renners moesten 3 ronden afleggen rond de Tiegemberg. Uiteindelijk was Seppe Van Den Boer de snelste

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden