Nieuws

Geslaagd debuut voor Circus-ReUz-Technord in Wim Hendriks Trofee en Kattekoers - Gent-Wevelgem U23

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2023 - 17:58

Vorig weekend sloot Circus-ReUz-Technord haar eerste competitiemaand af met een nieuwe zege dankzij Jasper Dejaegher in de Wim Hendriks Trofee, gevolgd door een vijfde plaats van Axel Huens in de prestigieuze Kattekoers - Gent-Wevelgem U23.
 

Lotto Dstny wil zich in de kijker rijden tijdens Dwars door Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Mar 2023 - 12:19

Met Dwars door Vlaanderen (UCI 1.UWT) staat woensdag een nieuwe klassieker voor de deur. Lotto Dstny trekt met vertrouwen richting Roeselare en wil zich opnieuw in de kijker rijden.

Frederik Frison maakte afgelopen week zowel in Brugge-De Panne, als in Gent-Wevelgem indruk met een vierde plaats. De meesterknecht toonde dat hij heel wat in zijn mars heeft, maar ook andere renners van de ploeg tankten afgelopen zondag vertrouwen in een doorregende editie van Gent-Wevelgem.

Topsprinters van Lotto Dstny kijken uit naar Gent-Wevelgem

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Mar 2023 - 11:31

Met Arnaud De Lie en Caleb Ewan heeft Lotto Dstny twee speerpunten in Gent-Wevelgem. De topsprinters kijken uit naar de klassieker waar sprinters hun kans kunnen grijpen.

Gent-Wevelgem is een klassieker waar de historiek centraal staat. Het peloton passeert heel wat monumenten uit WOI, maar deze keer wordt de strijd sportief geleverd in Flanders Fields. Op het menu: de alombekende Moeren, voorts nog de Monteberg, de Baneberg, de Scherpenberg en niet te vergeten: de Kemmelberg. Tot slot brengen ook de Plugstreets het nodige spektakel.

Ploegvoorstelling 2023 : Cycle-Passion Scott Racing Team (foto's)

Door Jo Groenevinger op 25 Mar 2023 - 09:16

Woensdagavond was het de beurt aan het Cycle-Passion Scott Racing Team om zijn renners(ters) voor te stellen. De ploeg telt dit jaar 3 nieuwkomers.

Samenstelling van de ploeg:

- Githa Michiels
- Britt Segers (bk u23 xco en xxc 2022)
- Laure Huygens
- Damon Graulus
- Rick van der Sande
- Matthias van Roy (pk xco 2022-..)
- Jarne Castermans
- Mias Boghe
- Yari Lontie
- Pascal Lion
- Tomas Francois (NIEUW)
- Simon de Ridder (NIEUW)
- Mathijs Wuyts (NIEUW)

Florian Vermeersch: “De E3 Saxo Classic is een koers die me nauw aan het hart ligt"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Mar 2023 - 14:59

Na de Classic Brugge-De Panne maakt Lotto Dstny zich op voor de volgende Belgische voorjaarsklassieker in het rijtje: de E3 Saxo Classic. Deze eendagswedstrijd op WorldTour-niveau geldt al jaren als een graadmeter richting de Ronde van Vlaanderen.

Aan het parcours van de E3 Saxo Classic werd nauwelijks gesleuteld. In iets meer dan 200 kilometer koers krijgt het peloton 17 hellingen en enkele kasseistroken te verteren. Op 40 kilometer van de streep zal het iconische duo Paterberg-Oude Kwaremont de koers wellicht in een beslissende plooi gieten.

Pagina's

Abonneren op Nieuws