Nieuws

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux: Valpartij in de laatste kilometer van Omloop Het Nieuwsblad ontneemt een fantastische opportuniteit

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Feb 2021 - 18:17

Deze laatste week van februari steeg de spanning in aanloop naar de start van het Belgische openingsweekend. In het parcours van de Omloop het Nieuwsblad (1.UWT, 27/02) werden negen kasseistroken en dertien Vlaamse hellingen opgenomen. Bij het buitenrijden van Gent ging een vijftal op zoek naar de schijnwerpers en kon met een maximale voorsprong van bijna 10 minuten meer dan 150 kilometer in de voorlinie strijden.

Wat verwachten Dries De Bondt en Jasper Philipsen van Omloop Het Nieuwsblad?

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Feb 2021 - 17:17

Zaterdag is er de start van het  Belgische wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. Voor Alpecin-Fenix starten Jasper Philipsen, Otto Vergaerde, Silvan Dillier, Senne Leysen, Xandro Meurisse, Oscar Riesebeek en Belgisch kampioen Dries De Bondt.

Wat verwachten Hilaire Van der Schueren, Aimé De Gendt en Andrea Pasqualon van het openingsweekend?

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Feb 2021 - 08:07

Dit weekend is het zo ver, de eerste 397 Vlaamse koerskilometers staan op het programma. De UAE Tour, die dit jaar de World Tour opende, zal zijn slot bereiken wanneer met de Omloop het Nieuwsblad (1.WT, 27/2) ook de eerste World Tour eendagswedstrijd in gang geschoten zal worden. Daags na de klassieker tussen Gent en Ninove volgt traditioneel de 73e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne (1.WT, 28/2).

Iljo Keisse en Jesse Vandenbulcke ontwikkelen mee fietsroute Gandrien in Gent

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Feb 2021 - 15:24

Omwille van de coronamaatregelen is er tijdens de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 27 februari 2021 geen publiek toegelaten. 'Gandrien', een nieuwe fietsroute van 40 kilometer waar Iljo Keisse en Jesse Vandenbulcke aan meewerkten, moet de pijn verzachten.

Cycling Vlaanderen wil samen met haar clubs en leden koersen

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Feb 2021 - 15:00

Cycling Vlaanderen doet een emotionele oproep naar meer perspectief voor de wielersport en vraagt aan de overheid een unieke aanpak per sport, want iedere sport is anders, en een onderbouwde heropstart.

Als voorstel werd een haalbaar en gefaseerd plan voorgelegd:

Welke 25 ploegen starten op vrijdag 26 maart 2021 in de E3 Saxo Bank Classic?

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Feb 2021 - 16:09

Op vrijdag 26 maart is er een nieuwe editie van de  E3 Saxo Bank Classic. Aan de start verschijnen 19 Worldtour ploegen en 6 ploegen kregen een wildcart waaronder  Alpecin-Fenix en Team Arkea Samcic. Ook de Belgische ploegen Sport Vlaanderen – Baloise en Bingoal – WB verschijnen aan de start.  Total Direct Energie is een vaste waarde in de wedstrijd met winnaar 2018 Niki Terpstra. Tot slot de Noorse ploeg UNU - X Pro Cycling Team met ploegleider Kurt-Asle Arvesen ,winnaar van de wedstrijd in 2008.

Pagina's

Abonneren op Nieuws