Nieuws

Jan Hirt: "De Ronde van Italië is mijn lievelingskoers"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Apr 2021 - 18:38

Binnen minder dan een maand verschijnt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië (2.UWT,8-30/05). Enkele renners van de Belgische formatie bereiden zich momenteel voor op de Giro d'Italia middels een hoogtestage in de Sierra Nevada in Andalusië. Één van hen is de Tsjechische klimmer Jan Hirt. Hij kent na drie Girodeelnames het klappen van de zweep. De Giro van 2017 was pas zijn eerste grote ronde maar sterke Jan was wel meteen goed voor een twaalfde plek in het eindklassement.

Team Jumbo-Visma trekt met negende man naar Tour de France

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Apr 2021 - 17:58

Brest, 26 juni: het moment waarop Team Jumbo-Visma met nieuwe hoop en ambitie van start gaat in ‘La Grande Boucle’. Dit jaar niet in het vertrouwde tenue, maar in een speciaal ontworpen en door de fans gekozen shirt voor de Tour de France 2021. Team Jumbo-Visma gaat zelfs nog een stap verder. Deze zomer rijden de wielerfans letterlijk met de ploeg mee.

Preview Scheldeprijs - Danny Van Poppel "profiteren van onze goede flow"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2021 - 15:12

Voor deze 109e editie van de Scheldeprijs (1.Pro, 07/04) hebben de organisatoren beslist om het parcours te hertekenen. Door de pandemie werden de organisatoren er vorig jaar toe aangezet om het parcours in te perken tot tien rondjes op een plaatselijk circuit in en rond aankomstplaats Schoten. Zo kwam er al snel een einde aan hun in 2018 pas vernieuwde parcours. Toen vertrokken de renners vanop het Nederlandse schiereiland Terneuzen, over Zuid-Beveland om dan koers te zetten naar het Antwerpse.

Quinten Hermans start wegseizoen maandag in de Ronde van het Baskenland

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Apr 2021 - 14:06

De 60e editie van Itzulia Basque Country (2.UWT, 7-14/03), ofwel de Ronde van het Baskenland, wordt deze maandag vanuit Bilbao op gang getrapt en is dit jaar goed voor 6 etappes. Zoals elk jaar staat deze ronde voor veel renners in het teken van he Amstel Gold Race en de daaropvolgende Waalse klassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Aimé De Gendt: "De Ronde van Vlaanderen heeft geen geheimen meer voor mij"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Apr 2021 - 10:03

Nog voor alle kinderen in alle hoeken van Vlaanderen op zoek gaan naar hun paaseieren, ontwaakt het peloton in het centrum van Antwerpen voor het tweede monument van het seizoen. Om 10 uur wordt langs de lege Scheldekaaien het startschot voor de Ronde van Vlaanderen (1.UWT, 4/04) gegeven. De renners weten exact waar hun cadeau voor Pasen wacht: in de Minderbroedersstraat in Oudenaarde, aan het einde van een 254,3 kilometer lange strijd met negentien hellingen en zes kasseistroken. 

Basso Team Flanders is de nieuwe naam van GM Recycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Apr 2021 - 20:27

Basso Team Flanders is vanaf 1 april 2021 de nieuwe commerciële naam van het vroegere GM Recycling Team. De Italiaanse fietsenconstructeur Basso-bikes werd meteen bereid gevonden om zijn naam aan de wielerploeg te verbinden.

De ploeg vind je vanaf nu op hun nieuwe Facebookpagina: https://www.facebook.com/Bassoteamflanders/

Pagina's

Abonneren op Nieuws