Nieuws

Spoedopname voor pas herstelde Molse wielrenster Jinse Peeters na dominoval

Door Kurt Vermeerbergen op 2 May 2024 - 16:24

Door een bacteriële infectie moest de 24-jarige Molse wielrenster Jinse Peeters van het De Ceuster Bonache Cycling Team haar veldritseizoen al vroegtijdig afblazen. Na een goed herstel en een prima conditionele opbouw, die ze recent aanscherpte tijdens een teamstage in Spanje, was ze klaar om op woensdag 1 mei deel te nemen aan haar eerste wegwedstrijd.

Jasper Schoofs tekent voor twee jaar bij Soudal Quick-Step Devo Team

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Apr 2024 - 19:30

Jasper Schoofs begon op 8-jarige leeftijd met wielrennen en nam op 10-jarige leeftijd deel aan wedstrijden, onder invloed van zijn vader. Nu, op 18-jarige leeftijd, heeft Jasper indruk gemaakt tijdens zijn wedstrijden voor zijn huidige team ACROG-Tormans en heeft hij voldoende indruk gemaakt op het Soudal Quick-Step Devo Team om hem voor de komende twee jaar binnen te halen.

Vanomobil-team legt de lat niet voor iedereen even hoog: “Toppers maar ook recreanten zijn hier welkom”

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Apr 2024 - 19:11

Het Vanomobil mountainbiketeam werd in 2006 opgericht en viert binnenkort dus zijn twintigste verjaardag. De ploeg heeft Vlaamse en zelfs een Europese kampioene in haar rangen maar heeft ook oog voor bikers die de lat niet zo hoog leggen. Met Sander Elen (elites) en Liene Meeusen (vrouwen elite) heeft team Vanomobil twee Vlaamse mountainbikekampioenen in huis. Marijke De Smedt haalde zelfs de Europese titel in het gravelen binnen en daarnaast werden ook heel wat provinciale titels behaald.

Axel Van Den Broek sluit aan bij Wanty-ReUz-Technord in 2025: "Deze kans wilde ik niet laten schieten"

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Apr 2024 - 16:49

Axel Van Den Broek, die onlangs derde werd in Parijs-Roubaix voor junioren, zal in 2025 de overstap naar de beloften maken met Wanty-ReUz-Technord, het Development Team van Intermarché-Wanty onder leiding van Kévin Van Melsen.

Jurgen Mettepenningen en Patrick Lefevere werken samen voor Leonie Bentveld en Viktor Vandenberghe

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Apr 2024 - 17:17

Leonie Bentveld gaat het komende wegseizoen aanvatten bij AG Insurance – Soudal. Ploegmanagers Jurgen Mettepenningen en Patrick Lefevere kwamen daarover tot een overeenkomst. De renster van Pauwels Sauzen – Bingoal moet via de samenwerking beter gewapend zijn voor het veldritseizoen. Pauwels Sauzen – Bingoal en AG Insurance – Soudal bereikten een akkoord over een samenwerking. Zo zal Leonie Bentveld haar komende wegprogramma afwerken bij de ploeg van Patrick Lefevere. Voor het veldritseizoen blijft de jonge renster aan boord bij haar huidige ploeg Pauwels Sauzen – Bingoal.

Kobe Goossens keert terug in competitie na acht maanden afwezigheid

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Apr 2024 - 17:17

Dinsdag 23 april keert Kobe Goossens terug in competitie tijdens de Ronde van Romandië, een zesdaagse rittenkoers. De 27-jarige renner uit Leuven zal voor het eerst in acht maanden na zijn val tijdens de Vuelta een rugnummer opspelden. Hij stond aan de kant door een knieblessure waarvoor hij verschillende operaties moest ondergaan.

Pagina's

Abonneren op Nieuws