Tour de Suisse - J. Hirt : "Ik wil profiteren van mijn goede vorm na de Giro"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Jun 2021 - 13:33
Printvriendelijke versie

Van 6 tot 13 juni neemt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux deel aan de achtdaagse Ronde van Zwitserland (2.UWT). Het is de derde deelname van ons team en de eerste sinds 2015. Deze 85ste editie heft aan met de traditionele individuele tijdrit. Die is volledig vlak en vindt plaats in de gemeente Frauenfeld. De tweede en derde etappe doorkruisen de heuvelachtige kantons Luzern, Schwyz en Schaffhausen.

In de vierde etappe trekken de renners voor het eerst richting de hogere Zwitserse bergpassen naar het kanton Bern toe met een aankomst aan de voet van de Saanenmöserpas (1283 meter hoog). De volgende dag krijgen we de enige finish bergop van deze editie. De finish ligt dan in Leukerbard na een klim van 4,1 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. De zesde en achtste etappe staan bol van de hoogtemeters, met dank aan de Gotthardpas (2089 meter hoog) en de Lukmanierpas (1926 meter hoog). Tussen deze twee klimopdrachten zit nog een individuele tijdrit van 23 kilometer gepropt. Deze is in tegenstelling tot de eerste niet vlak. Onderweg ligt immers de flinke Oberalppass (9,5 km à 6,5%) die 2043 meter boven zeeniveau uittorent.

Het team onder leiding van Steven De Neef en Frederik Veuchelen neemt de Tsjechische klimmer Jan Hirt, vijfde in de editie van 2019 en in het verleden reeds indrukwekkend op de flanken van de Gotthardpas, op in de gelederen. Hij rijdt zijn eerste koers sinds de Ronde van Italië, net als de Italiaan Simone Petilli die eerder dit seizoen achttiende werd in de Ronde van Romandië. Deze twee klimmers krijgen ook de Nederlander Maurits Lammertink mee. Hij rijdt de Ronde van Zwitserland voor de derde keer. De Belgen Baptiste Planckaert en Pieter Vanspeybrouck, de Italiaan Lorenzo Rota en de Duitser Georg Zimmermann gaan verder op Zwitsers elan na een sterke collectieve prestatie te hebben geleverd in de GP du Canton d’Argovie.

Jan Hirt : " Ik ben heel benieuwd hoe ik me de komende week zal voelen. Momenteel heb ik het gevoel dat ik goed gerecupereerd ben van de Giro. Hopelijk kan ik in Zwitserland teren op het goede gevoel dat ik had in de laatste week van de corsa rosa. Stiekem hoop ik dat ik zelfs nog iets beter zal zijn. Deze week heb ik het bij enkele rustige ritjes gehouden en het was leuk om wat tijd door te brengen met mijn familie. Ondertussen heb ik het roadbook van de Ronde van Zwitserland bestudeerd en het lijkt op het eerste zicht minder zwaar dan de vorige edities. Er is maar één aankomst bergop dus wie weet kunnen zelfs de klassieke types een rol spelen in het algemeen klassement. Misschien pik ik een ritje uit maar het kan ook zijn dat ik me volledig focus op een goede eindnotering. Dat hangt van mijn vorm af en we zullen snel weten hoe het daarmee staat! "

De selectie :
Jan Hirt
Maurits Lammertink
Simone Petilli
Baptiste Planckaert
Lorenzo Rota
Pieter Vanspeybrouck
Georg Zimmermann

Foto: Cycling media agency

Gerelateerde artikels

De Tsjech Jan Hirt maakte deze winter de overstap van Team CCC naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. In de UAE Tour maakte hij zijn competitie debuut in de kleuren van het Belgische team. De klimmer start deze woensdag in de Tirreno-Adriatico in voorbereiding naar zijn grote doel van het seizoen...
Binnen minder dan een maand verschijnt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië (2.UWT,8-30/05). Enkele renners van de Belgische formatie bereiden zich momenteel voor op de Giro d'Italia middels een hoogtestage in de Sierra Nevada in Andalusië. Één...