Jan Hirt: "Toewerken naar de Ronde van Italië"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Mar 2021 - 12:15
Printvriendelijke versie

De Tsjech Jan Hirt maakte deze winter de overstap van Team CCC naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. In de UAE Tour maakte hij zijn competitie debuut in de kleuren van het Belgische team. De klimmer start deze woensdag in de Tirreno-Adriatico in voorbereiding naar zijn grote doel van het seizoen, de Ronde van Italië. Hirt werd een viertal jaar geleden 12e in het eindklassement van de Giro en greep er in 2019 net naast een ritzege. Na een moeilijk 2020 wilt de 30-jarige renner zijn palmares, waar onder andere de eindzege en ritwinst in de Ronde van Oostenrijk op prijken, uitbreiden.

Jan Hirt: "2020 was een moeilijk jaar voor vele renners en dat gold eveneens voor mij. Ik voelde me goed bij de seizoensstart, maar kwam bij mijn eerste wedstrijd meteen zwaar ten val. Het was mentaal een moeilijke periode. Uiteindelijk kwam er aan het einde van de zomer nog een kort seizoen, maar gewoonlijk presteer ik sterk in de lente en het begin van de zomer. Misschien is dat een reden voor mijn mindere prestaties. Ik keek dus uit naar een frisse start met mijn nieuw team!  Dit seizoen zet ik alles op de Ronde van Italië. Als ik daar in de laatste week nog een goed niveau haal, wil ik aansluitend in de Ronde van Zwitserland goed presteren. Gewoonlijk bereid ik mijn grote doelen voor met andere wedstrijden, want ik heb koersritme nodig. De diepe inspanningen in de wedstrijden kun je op training niet simuleren. Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië staan dit voorjaar op mijn programma. De wedstrijden alterneer ik met individuele en collectieve hoogtestages.  Mijn overstap naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verliep zoals verwacht. Het materiaal is goed, iedereen is zeer vriendelijk en de sfeer binnen het team is de beste die ik ooit meegemaakt heb. Er wacht een ploeg een mooie toekomst, want Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux blijft stap voor stap groeien. Kortom, ik ben over alles tevreden! "

Foto: Cycling Media Agency

Gerelateerde artikels

Binnen minder dan een maand verschijnt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië (2.UWT,8-30/05). Enkele renners van de Belgische formatie bereiden zich momenteel voor op de Giro d'Italia middels een hoogtestage in de Sierra Nevada in Andalusië. Één...