Dries Devenyns keert terug naar vertrouwde nest

Door Lander Jespers op 8 Aug 2016 - 21:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Etixx-Quick Step is blij met de aankondiging van nieuwe aanwinst Dries Devenyns. De eindwinnaar van de rondes van België en Wallonië kwam al van 2009 tot 2013 in actie voor het team.  Tijdens die vijf jaar boekte hij zijn eerste profzege, een rit in de Ronde van Oostenrijk, en profileerde hij zich als één van de meest veelzijdige renners in het peloton. Door de afgelopen maanden zo sterk te presteren bewees Dries nog steeds enorm gemotiveerd te zijn.

“Ik ben gelukkig met mijn terugkeer naar een team dat ik goed ken  en bewonder omwille van hun sterke organisatie. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe truitje aan te trekken en het zoveel mogelijk te laten zien. Dat betekent echter niet dat ik nu enkel nog bezig ben met volgend jaar, ik wil ook dit najaar nog presteren. Ik reed de twee voorbije seizoen voor IAM Cycling en zou graag iedereen van dat team bedanken voor de tijd die we samen hebben beleefd. Maar nu is het tijd om terug te keren naar waar ik vandaan kom.”, besluit de 33-jarige Dries, die IAM dit jaar vijf zeges en nog eens evenveel toptienplaatsen bezorgde.

Patrick Lefevre, CEO van Etixx-Quick Step, kon de tevredenheid over zijn nieuwste oude aanwinst niet verbergen. “Ookal sloeg Dries de laatste jaren een andere weg in, het goede contact tussen ons bleef. Hij wilde een beetje zijn eigen gang gaan maar dat stond niet in de weg van het respect dat we hebben voor elkaar. Zijn terugkeer naar onze ploeg is daarvan het ultieme bewijs. We kennen Dries’ capaciteiten en dus wat hij kan toevoegen aan onze kern. Volgend seizoen zal hij weer een belangrijke pion zijn, eentje waarop we kunnen rekenen.”