Wielrenner Gijs Verdick (21) overleden

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2016 - 11:57
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gijs Verdick is een week geleden in Polen tot twee keer toe getroffen door een hartstilstand. De situatie was direct al zeer zorgwekkend en uiterst kritiek. Gijs werd kunstmatig in coma gehouden en is afgelopen zondag vanuit Tarnów (Polen) terug gevlogen naar Nederland en daarna overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Gisteren is Gijs overleden. De familie heeft aangegeven dat Gijs zijn organen doneert om andere levens te redden.

Wij zijn enorm geraakt door dit verlies en zeer verdrietig, voor het hele team is het onwerkelijk wat er is gebeurt. Voor Gijs was de overgang naar Cyclingteam Jo Piels de droom om een stap hogerop te komen uitgekomen. Gijs zei daar aan het begin van het seizoen het volgende over,

“Ja inderdaad mijn ambitie van vorig jaar was om van Sensa - Kanjers voor Kanjers een stap hoger op te zetten richting het continentale niveau. Nu dit gelukt is kijk je weer verder omhoog maar voor dit jaar is het doel om een goed seizoen te draaien met Cyclingteam Jo Piels. Natuurlijk hoop ik op het hoogst haalbare.”

"Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.": reageert zijn team op hun website.