Lucas Jaques zegeviert in een sprint met 2 te Roosdaal (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jun 2019 - 08:56
Printvriendelijke versie

Op een prachtig parcours in Roosdaal met enkele klimmen en een kasseistrook streden 47 nieuwelingen voor de overwinning. Deze zege ging uiteindelijk naar Lucas Jaques in een sprint met de nummer 2 Maxence Place. Bob Poelmans eindigde tussen de 2 leiders en het peloton op plaats 3. Renzo Raes won de sprint van het peloton.

"Voorlaatste ronde demarreren ik en Senne Willems op de tweede klim en rijden zo goed als, het gat op de koplopers dicht die op dat moment een voorsprong van 45 seconden hadden. Bij het ingaan van de laatste ronde trek ik vol door en raak ik Senne kwijt. Ik rjj ik in 1 ruk naar de kop, die naar mijn mening niet snel genoeg reden om een op de hielen zittend peloton voor te blijven dus ook hier van demarreer ik weg. Op de tweede beklimming zit het peloton bijna in mijn wiel, maar ik vertik het om af te geven, alleen Jaques Lucas en Maxence Place kwamen bij maar doordat ze nog fris zaten trokken ze vol langs mij door en die versnelling had ik niet meer na een heel aanvallende koers te rijden. Ik heb dan van die 10 meter op het peloton weer 100/200 meter gemaakt en net voor het aanstormend peloton kunnen binnenkomen." : vertelt Bob.

Foto's : https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157709211862388

Gerelateerde artikels

Met 56 nieuwelingen werd er gestart in Mol Hessie voor een wedstrijd over 15 ronden van 4,2km. Er waren verschillende kleine aanvallen maar deze hielden nooit lang stand. Uiteindelijk iets na halfweg koers reden Dilan Staes, Jarne Van Der Eycken en Lucas Jacques weg uit de kopgroep. Uit het peloton...