Lucas Jacques wint de sprint van Noah Detalle in Mol Hessie (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Apr 2019 - 10:11
Printvriendelijke versie

Met 56 nieuwelingen werd er gestart in Mol Hessie voor een wedstrijd over 15 ronden van 4,2km. Er waren verschillende kleine aanvallen maar deze hielden nooit lang stand. Uiteindelijk iets na halfweg koers reden Dilan Staes, Jarne Van Der Eycken en Lucas Jacques weg uit de kopgroep. Uit het peloton komt er weinig reactie tot enkele rondes voor het einde de jacht op de 3 geopend lijkt.De voorsprong van de leiders slinkt zienderogen en uiteindelijk kan Noah Detalle de sprong maken naar de 3 op 2 ronden van het einde. Bij het ingaan van de laatste ronde moet Dilan de rol vooraan lossen en gaan we met drie leiders de finale in. Het peloton zit de drie leiders nu echt op de hielen en de drie moeten alles geven om voorop te blijven.  Bij het uitkomen van de laatste bocht richting finish zien we een strijd tussen de Waalse renners Noah Detalle en Lucas Jacques in het voordeel van de laatste. Jarne kan nog net uit de greep van het peloton blijven en is verdienstelijk derde. De spurt van het peloton wordt gewonnen door Roan Konings gevolgd door Senne Hulsmans.

"Ik ben halfweg koers naar de 2 leiders gereden waar mijn ploegmaat Dilan Staes bij was. We hebben goed rondgedraaid. De voorlaatste ronde sloot ook nog Noah Detalle aan. In de spurt niet meer kunnen meedoen wegens krampen en kon ik het peloton juist voorblijven." : vertelt Jarne.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157679979796548

Gerelateerde artikels

Op een prachtig parcours in Roosdaal met enkele klimmen en een kasseistrook streden 47 nieuwelingen voor de overwinning. Deze zege ging uiteindelijk naar Lucas Jaques in een sprint met de nummer 2 Maxence Place. Bob Poelmans eindigde tussen de 2 leiders en het peloton op plaats 3. Renzo Raes won de...