Caleb Ewan met vertrouwen aan de start van de Tour

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2021 - 20:09
Printvriendelijke versie

Lotto Soudal-sprintbom Caleb Ewan staat voor de derde keer aan het vertrek van de Ronde van Frankrijk. Zowel in 2019 als 2020 wist de Australiër enkele ritten weg te kapen en ook dit jaar hoopt de 26-jarige Lotto Soudal-renner zijn totaal van vijf Tour-ritzeges aan te scherpen. Ewan begint alvast met vertrouwen aan de Tour.
 
“Ik voel me zeer goed en natuurlijk heeft de Ronde van België – waar ik twee etappes won – me nog wat extra vertrouwen gegeven”, zegt Caleb Ewan. “Uiteraard ga ik in de Tour op zoek naar etappezeges, maar een specifiek getal heb ik niet in mijn hoofd. Overal waar ik start, is het mijn doelstelling om zoveel mogelijk etappes te winnen, maar veel zal ook afhangen van wat de vorm toelaat. Ik voel me in ieder geval beter dan ooit en het voelt fantastisch om zoals ieder jaar de volle ondersteuning van het team te hebben.”
 
Ewan mikt op etappezeges, maar verwacht niet dat hij in het lastige openingsweekend meteen zal meespelen voor de winst.
 
Caleb Ewan: “In de eerste zes dagen van de Tour zijn er drie sprintkansen, maar de eerste twee etappes worden volgens mij iets te zwaar. Op training heb ik dan ook iets meer focus gelegd op het sprinten, maar in de Ronde van België reed ik toch ook goed bergop. Toch verwacht ik dat het openingsweekend iets te lastig zal zijn. Mijn doel is dan ook vooral om de pure sprints te winnen. In totaal zie ik zeven tot acht sprintkansen, heel wat meer dan vorig jaar. Er zijn ook relatief weinig overgangsetappes.”
 
In de Ronde van België – waar Ewan indruk maakte met twee etappezeges - werden Tosh Van der Sande en Harry Sweeny toegevoegd aan de lead-out, zij maken hun debuut in de Tour de France.
 
“Aangezien er volgens mij dit jaar meer sprinters aan de start staan, zullen heel wat teams de wedstrijd controleren. Dat zou het in principe iets eenvoudiger moeten maken aan het eind. Met zowel Tosh Van der Sande als Harry Sweeny werd onze lead-out aanzienlijk versterkt. Ik denk dat we het beste team voor de sprints hebben, maar Groupama-FDJ en Deceuninck-Quick Step hebben ook een enorm goede trein. Daarnaast zijn er nog heel wat renners om rekening mee te houden, zoals Merlier en Philipsen… Misschien klopt het wel dat ik een van de snelste renners in deze Tour ben, maar als ik mijn tegenstanders wil verslaan, zal ik toch alles juist moeten doen.”
 
Of Caleb Ewan – met de vele sprintkansen in deze Tour – ook mikt op de groene trui, laat hij voorlopig in het midden.
 
“In eerste instantie ligt de focus op etappewinst. Aangezien ik in het openingsweekend wellicht geen punten zal sprokkelen, moet ik dan ook aan het eind van de eerste week evalueren hoe ik ervoor sta in het puntenklassement. Daarom zou het mooi zijn om in de eerste week nog de optie op groen te hebben. En als ik me nog goed voel, zal ik uiteraard de groene trui proberen veroveren”, besluit Caleb Ewan.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Lotto Soudal is verheugd de komst van Caleb Ewan aan te kondigen. De 24-jarige Australiër komt over van Mitchelton – Scott  en tekende een contract van twee jaar. Caleb Ewan: “De kans om bij Lotto Soudal aan de slag te gaan was voor mij heel belangrijk en spannend. Lotto...
Hieronder kan je een interview bekijken met Caleb Ewan over zijn eerste zege van het seizoen. Hij praat eveneens over zijn verwachtingen van Parijs - Nice.   Wat verwacht Caleb Ewan van Paris - Nice from Cyclingsite.be on Vimeo. Foto Lotto Soudal / Photo News
Bij zijn tweede deelname aan de Ronde van Italië in de kleuren van Lotto Soudal gaat Australiër Caleb Ewan – die in het verleden al drie Giro-etappes op zijn naam wist te schrijven -  opnieuw volop voor ritwinst. Na een korte onderbreking na Milaan-Sanremo hervatte de 26-jarige Lotto...