Arne Marit: "Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau "

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Oct 2016 - 20:30
Printvriendelijke versie

Arne Marit zijn afgelopen seizoen was er één met ups en downs. We blikken terug met de eerstejaars junior maar kijken ook al naar de toekomst met hem.

1.  Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Over het algemeen ben ik zeker tevreden over mijn seizoen. Mijn zegenteller heeft in de drie jaar dat ik koers nog nooit zo hoog gestaan . Met 6 overwinningen en interclub Nokere- Koerse ben ik heel tevreden. Ik maakte grote stappen en kon het de 2e jaars juniores als eerstejaars lastig maken !

2.  Wat was je mooiste overwinning van het seizoen voor je en waarom? Het hoogtepunt was Nokere-Koerse! Een nieuwe koers als eerste winnaar ooit op de erelijst verschijnen was ongelofelijk mooi. Het internationale niveau dat aanwezig was maakte de overwinning eens zo mooi. Met kleppers als Jasper Phillipsen en Nils Eeckhof aan je zijde ben je wel even in de wolken.

3.  Wat was persoonlijk voor jezelf een dieptepunt afgelopen seizoen? Het dieptepunt mag ik wel zeggen was Parijs - Roubaix. Ik hoopte de Velodroom te halen en een mooie uitslag te rijden maar door een val viel alles in duigen. Nadien had ik ferm last van mijn rug en bil. Deze speelden een heel seizoen op waardoor ik er heel hard heb voor moeten werken om er terug te staan. Het bk tijdrijden was ook een tegenvaller met een virus die 4 weken in mijn lichaam heeft gehangen. De Nations Cups op zich waren helemaal niet goed. Telkens pech of valpartijen hielden me weg van een mooie eindnotering.

4.  Je mocht met de Belgische ploeg proeven van enkele grote wedstrijden? Hoe beleefde je deze? Niet bepaald goed ... In Gent -Wevelgem zat ik 3 x achter een valpartij waardoor terugkomen onmogelijk werd. Parijs-Roubaix kwam ik ten val en in de grote prijs Patton (Luxemburg) had ik weer last van opspelende rugklachten en pijn in de bil. Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau !!

5.  Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Een tijdrit kan ik wel rijden! Ik mag hier zeker niet over klagen. Vorig jaar was ik ziek op het bk dus daar behaalde ik geen resultaat... Het pk werd ik dan vierde doordat men versnelling heel de tijd haperde en ik niet op de 14 kon rijden . Als nieuweling kon ik wel een 4e plaats op het bk noteren en de titel als Vlaams-Brabants kampioen mee naar huis nemen .

6.  In het begin van het seizoen vertelde je dat je ‘eens echt wilde koersen’. Missie geslaagd? Zeker en vast! Ik heb me getoond en koers gemaakt! Zelfs als het minder ging deed ik men best. Slepen staat niet in men woordenboek ! Afzien daar wordt je renner van !

7.  In wat wil je tegen het volgende seizoen een stap voorwaarts gemaakt hebben? Ik wil zeker van men rugproblemen afraken. Dagelijks oefeningen doen en hard werken is de boodschap. Op internationaal niveau wil ik met de besten meekunnen. Men zelfvertrouwen in koers mag ook naar omhoog. Ik moet leren uitgaan van men eigen krachten en niet meer te veel twijfelen. Zo verloor ik vorig seizoen ook de RVV ! Wie niet waagt niet wint ! Alles of niets ! Winnen of verliezen .

8.  Wanneer start je met je voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Hoe zal deze eruit zien? Normaal gezien nu nog een weekje de riem eraf ! De fiets zal nog wat langer aan kant staan maar in de fitnesszaal zal ik wel te vinden zijn. Daarbij ga ik geregeld nog eens lopen en zwemmen. De lange duurtrainingen starten doorgaans vanaf nieuwjaar . IK KIJK ER AL NAAR UIT ;)

Tags: 

Gerelateerde artikels

In Steenhuize kon Arne Marit voor de 6e keer dit seizoen zijn armen in de lucht steken.  "De koers was heel de tijd open. Slag om slinger vormden zich er nieuwe groepjes. Uiteindelijk op 3 ronden van het einde was het goede groepje gevormd. Met deze jongens gingen we naar de...
Arne Marit bewees in Lierde dat hij aan de finish bijzonder snel uit de hoek kan komen. Arne versloeg de winnaar van vorig weekend in Brustem, Tom Peters. "Tot half koers bleef het gesloten . Er werd wel gedemarreerd maar het peloton kon goed controleren. Op kousenvoeten liepen er dan 3...
Met 49 juniores werd er gestart in Vossem voor 12 ronden van 7,4km. Arne Marit was de snelste in de sprint met 4 andere renners. Voor Arne is het zijn 6e zege van het seizoen. "Eerst was er een groep van 6 weg en dan ben ik er met Jordi Meeus naartoe gereden met nog 8 ronden van de 12 ....
Arne Marit wint de eerste rit  (137,9km) van de Vuelta Navarra vandaag te Spanje.  Arne stuurde ons volgend verslagje door. "Al vroeg reed er een vroege vlucht weg van 3 man. Ze namen al snel een grote voorsprong waardoor de vlucht wel gevaarlijk werd. Toen de vlucht 7 minuten kreeg...
Zondag rijdt de Belgische selectie Parijs- Roubaix voor junioren. Arne Marit is één van de 6 geselecteerde voor ons land.  We stelden volgende vragen: Hoe kijk je terug op je deelname in 2016? Wat zijn je verwachtingen voor dit jaar? Wat is voor jouw het zwaarste punt denk je?  Wie de...
Met 197 renners begonnen de renners aan hun rit van 120km. De start vond plaats in het zonnige Deinze. Na 27km beklom het peloton de eerste keer Nokereberg. Het sein voor Daan Hoole om te versnellen, maar het peloton liet niet begaan. Door de nervositeit waren er talrijke valpartijen, waardoor...