Arne Marit: "Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau "

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Oct 2016 - 20:30
Printvriendelijke versie

Arne Marit zijn afgelopen seizoen was er één met ups en downs. We blikken terug met de eerstejaars junior maar kijken ook al naar de toekomst met hem.

1.  Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Over het algemeen ben ik zeker tevreden over mijn seizoen. Mijn zegenteller heeft in de drie jaar dat ik koers nog nooit zo hoog gestaan . Met 6 overwinningen en interclub Nokere- Koerse ben ik heel tevreden. Ik maakte grote stappen en kon het de 2e jaars juniores als eerstejaars lastig maken !

2.  Wat was je mooiste overwinning van het seizoen voor je en waarom? Het hoogtepunt was Nokere-Koerse! Een nieuwe koers als eerste winnaar ooit op de erelijst verschijnen was ongelofelijk mooi. Het internationale niveau dat aanwezig was maakte de overwinning eens zo mooi. Met kleppers als Jasper Phillipsen en Nils Eeckhof aan je zijde ben je wel even in de wolken.

3.  Wat was persoonlijk voor jezelf een dieptepunt afgelopen seizoen? Het dieptepunt mag ik wel zeggen was Parijs - Roubaix. Ik hoopte de Velodroom te halen en een mooie uitslag te rijden maar door een val viel alles in duigen. Nadien had ik ferm last van mijn rug en bil. Deze speelden een heel seizoen op waardoor ik er heel hard heb voor moeten werken om er terug te staan. Het bk tijdrijden was ook een tegenvaller met een virus die 4 weken in mijn lichaam heeft gehangen. De Nations Cups op zich waren helemaal niet goed. Telkens pech of valpartijen hielden me weg van een mooie eindnotering.

4.  Je mocht met de Belgische ploeg proeven van enkele grote wedstrijden? Hoe beleefde je deze? Niet bepaald goed ... In Gent -Wevelgem zat ik 3 x achter een valpartij waardoor terugkomen onmogelijk werd. Parijs-Roubaix kwam ik ten val en in de grote prijs Patton (Luxemburg) had ik weer last van opspelende rugklachten en pijn in de bil. Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau !!

5.  Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Een tijdrit kan ik wel rijden! Ik mag hier zeker niet over klagen. Vorig jaar was ik ziek op het bk dus daar behaalde ik geen resultaat... Het pk werd ik dan vierde doordat men versnelling heel de tijd haperde en ik niet op de 14 kon rijden . Als nieuweling kon ik wel een 4e plaats op het bk noteren en de titel als Vlaams-Brabants kampioen mee naar huis nemen .

6.  In het begin van het seizoen vertelde je dat je ‘eens echt wilde koersen’. Missie geslaagd? Zeker en vast! Ik heb me getoond en koers gemaakt! Zelfs als het minder ging deed ik men best. Slepen staat niet in men woordenboek ! Afzien daar wordt je renner van !

7.  In wat wil je tegen het volgende seizoen een stap voorwaarts gemaakt hebben? Ik wil zeker van men rugproblemen afraken. Dagelijks oefeningen doen en hard werken is de boodschap. Op internationaal niveau wil ik met de besten meekunnen. Men zelfvertrouwen in koers mag ook naar omhoog. Ik moet leren uitgaan van men eigen krachten en niet meer te veel twijfelen. Zo verloor ik vorig seizoen ook de RVV ! Wie niet waagt niet wint ! Alles of niets ! Winnen of verliezen .

8.  Wanneer start je met je voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Hoe zal deze eruit zien? Normaal gezien nu nog een weekje de riem eraf ! De fiets zal nog wat langer aan kant staan maar in de fitnesszaal zal ik wel te vinden zijn. Daarbij ga ik geregeld nog eens lopen en zwemmen. De lange duurtrainingen starten doorgaans vanaf nieuwjaar . IK KIJK ER AL NAAR UIT ;)

Tags: 

Gerelateerde artikels

In de Beker der Vlaamse Ardennen stond vandaag een nieuwe wedstrijd op het programma. In Kruishoutem verschenen 26 nieuwelingen aan de start. In de spurt verschalkte Arne Marit zijn tegenstanders. "Eerste koershelft ging echt traag ! Ik reed constant op kop en niemand nam over ! Onderweg...
De topcompetitiewedstrijd in het Brabantse Gooik werd gewonnen door Arne Marit in een spannende finale. Het is voor Arne zijn 5e seizoenszege. "Het was een thuiskoers op 10 km van mijn deur. Er waren veel supporters en ik wou me tonen. Ik denk dat ik bijna in elke ontsnapping mee zat en...
Met 66 nieuwelingen werd er gestart voor 67km in Opbrakel. Arne Marit kwam met 4 seconden voorsprong over de eindmeet op Joerik De Neve. "In Opbrakel kregen we een heuvelachtig parcours voorgeschoteld met een mooie steile beklimming!  In ronde 3 ging er een groep van 5 man weg die...
Arne Marit won gisteren de Grand Prix Criquielion in een massasprint.  Het is voor Arne zijn eerste zege van het seizoen als tweedejaars belofte bij Lotto Soudal U23. "In begin van de koers werd er echt hard gekoerst! Zo reed er een ruime kopgroep weg van een goeie 12 man. Bij de...
Arne Marit (Lotto Soudal U23) werd gisteren uitgeroepen tot eindwinnaar van de topcompetitie. Hij werd eindwinnaar met hetzelfde aantal punten als Julien Van den Brande. Omdat Arne zijn beste resultaat een 8e plaats was en Julien een 9e plaats werd Arne de eindwinnaar. De eerstejaars belofte is...
Arne Marit zal als junior aan de slag gaan bij het Van De Hauwe cycling team. Arne behaalde dit seizoen 6 overwinningen en is de eindoverwinnaar in de beker der Vlaamse Ardennen. "Ik koos de ploeg omdat het dicht bij de deur is en eveneens een goede begeleiding door Hans de Meester. Ik...