Arne Marit: "Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau "

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Oct 2016 - 20:30
Printvriendelijke versie

Arne Marit zijn afgelopen seizoen was er één met ups en downs. We blikken terug met de eerstejaars junior maar kijken ook al naar de toekomst met hem.

1.  Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Over het algemeen ben ik zeker tevreden over mijn seizoen. Mijn zegenteller heeft in de drie jaar dat ik koers nog nooit zo hoog gestaan . Met 6 overwinningen en interclub Nokere- Koerse ben ik heel tevreden. Ik maakte grote stappen en kon het de 2e jaars juniores als eerstejaars lastig maken !

2.  Wat was je mooiste overwinning van het seizoen voor je en waarom? Het hoogtepunt was Nokere-Koerse! Een nieuwe koers als eerste winnaar ooit op de erelijst verschijnen was ongelofelijk mooi. Het internationale niveau dat aanwezig was maakte de overwinning eens zo mooi. Met kleppers als Jasper Phillipsen en Nils Eeckhof aan je zijde ben je wel even in de wolken.

3.  Wat was persoonlijk voor jezelf een dieptepunt afgelopen seizoen? Het dieptepunt mag ik wel zeggen was Parijs - Roubaix. Ik hoopte de Velodroom te halen en een mooie uitslag te rijden maar door een val viel alles in duigen. Nadien had ik ferm last van mijn rug en bil. Deze speelden een heel seizoen op waardoor ik er heel hard heb voor moeten werken om er terug te staan. Het bk tijdrijden was ook een tegenvaller met een virus die 4 weken in mijn lichaam heeft gehangen. De Nations Cups op zich waren helemaal niet goed. Telkens pech of valpartijen hielden me weg van een mooie eindnotering.

4.  Je mocht met de Belgische ploeg proeven van enkele grote wedstrijden? Hoe beleefde je deze? Niet bepaald goed ... In Gent -Wevelgem zat ik 3 x achter een valpartij waardoor terugkomen onmogelijk werd. Parijs-Roubaix kwam ik ten val en in de grote prijs Patton (Luxemburg) had ik weer last van opspelende rugklachten en pijn in de bil. Mijn doel is om volgend jaar mee te doen op Nations Cup niveau !!

5.  Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Een tijdrit kan ik wel rijden! Ik mag hier zeker niet over klagen. Vorig jaar was ik ziek op het bk dus daar behaalde ik geen resultaat... Het pk werd ik dan vierde doordat men versnelling heel de tijd haperde en ik niet op de 14 kon rijden . Als nieuweling kon ik wel een 4e plaats op het bk noteren en de titel als Vlaams-Brabants kampioen mee naar huis nemen .

6.  In het begin van het seizoen vertelde je dat je ‘eens echt wilde koersen’. Missie geslaagd? Zeker en vast! Ik heb me getoond en koers gemaakt! Zelfs als het minder ging deed ik men best. Slepen staat niet in men woordenboek ! Afzien daar wordt je renner van !

7.  In wat wil je tegen het volgende seizoen een stap voorwaarts gemaakt hebben? Ik wil zeker van men rugproblemen afraken. Dagelijks oefeningen doen en hard werken is de boodschap. Op internationaal niveau wil ik met de besten meekunnen. Men zelfvertrouwen in koers mag ook naar omhoog. Ik moet leren uitgaan van men eigen krachten en niet meer te veel twijfelen. Zo verloor ik vorig seizoen ook de RVV ! Wie niet waagt niet wint ! Alles of niets ! Winnen of verliezen .

8.  Wanneer start je met je voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Hoe zal deze eruit zien? Normaal gezien nu nog een weekje de riem eraf ! De fiets zal nog wat langer aan kant staan maar in de fitnesszaal zal ik wel te vinden zijn. Daarbij ga ik geregeld nog eens lopen en zwemmen. De lange duurtrainingen starten doorgaans vanaf nieuwjaar . IK KIJK ER AL NAAR UIT ;)

Tags: 

Gerelateerde artikels

In een spannende spurt werd de wedstrijd beslist in Ingooigem. Arne Marit mocht vandaag voor de 7e keer het zegegebaar maken. "Vanaf het begin werd er hard gekoerst in de gietende regen. Na 5 ronden hield het op met regenen en vormde zich een kopgroep van vijf waar ik met nog iemand naartoe...
Arne Marit, tweedejaars nieuweling bij Keukens Redant Cycling Team hoopt er een mooi seizoen van te maken. Arne behaalde inmiddels als zijn eerste zege in Lierde vorig weekend. 1. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders?  De voorbereiding verliepen vlot met de hulp van Koen...
Arne Marit kende een prachtige start van het seizoen door voor een dubbel te zorgen in Nokeren koerse. Zijn prestaties tijdens het seizoen werden beloond met een contract bij Lotto Soudal U23. 1. Welke waren voor u de hoogtepunten van het afgelopen wegseizoen? Ik heb wel een heel goed seizoen...
Arne Marit won eerder dit jaar voor de tweede keer op rij Nokere Koerse. Hij werd tevens provinciaal kampioen tijdrijden. Zijn prestaties worden nu beloond met een contract bij Lotto Soudal U23. "Ik ben heel tevreden dat ik de kleuren van lotto u23 volgend jaar zal mogen verdedigen. Ik...
Arne Marit won vandaag de sprint van de GP de Plumelec-Morbihan in Frankrijk. Hij klopte o.a. Bryan Coquard en Elia Vivani. Het is voor Arne zijn eerste profzege uit zijn carrière.  Vorige week eindigde Aerne op een knappe 7e plek in Parijs-Tours. "Ik had heel de koers wel een sterk...
Vandaag was er de eerste rit van de Triptyque des Monts et Châteaux. Winnaar werd Kaden Groves. Arne Marit sprintte naar een 4e plaats wat hem de snelste Belg maakt van de dag. "Een kopgroep van 3 man (Thomas DENIS, Liam SLOCK en James FOUCHÉ) nam al snel 5 min. waardoor we het eerste uur aan...