Zeg niet meer Nano, maar Aluvano Development Team in 2019

Door Glenn Hofkens op 12 Dec 2018 - 18:31
Printvriendelijke versie
Zeg vanaf 2019 Aluvano Development Team in plaats van Nano Development Team. De van grondslag Limburgse formatie onder leiding van Silvie Gerrits en Brecht Toelen vond voor volgend seizoen een nieuwe titelpartner. “Onze toekomst was veilig, maar deze extra kapitaalinjectie geeft ons de kans om onze hoge ambities stapsgewijs waar te maken.”
 
Aluvano. Nano, het klink alvast hetzelfde. “Maar dat is het niet”, vertelde Gerrits. “Aluvano is een firma die al jaren garant staat voor kwalitatief hoogstaand schrijnwerk uit aluminium. Het bedrijf bevindt zich van productie, administratie tot toonzaal in Sint- Eloois-Winkel.”
 
Voor Aluvano zijn het de eerste stappen in het wielrennen. “We geloven echt in het project. Hun aanpak en professionaliteit vind je weinig op dit niveau”, klonk zaakvoerder Eddy Vanoverschelde trots. “Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking sterk kan bijdrage aan de bekendheid van ons bedrijf. Zij staan voor kwalitatief wielrennen en wij voor kwalitatief schrijnwerk uit aluminium.”
 
Rustig groeien
Een nieuwe hoofdsponsor en teamnaam dus. “We zijn uiteraard blij met de komst van onze nieuwe partner. We hebben de ambitie om stapsgewijs verder te groeien en op termijn onze voet te zetten naast de betere beloftenploegen van België”, pikte Brecht Toelen in.
 
“Daarvoor zijn investeringen nodig. Ons rennersbestand werd zo bijvoorbeeld opgetrokken van zestien naar vierentwintig. Verder werd er stevig gesleuteld aan het programma. Terwijl jaloerse kwatongen foute dingen rondbazuinde, werkten wij in stilte verder.”
 
“Volgend jaar presenteren we een uitgebalanceerd programma en zetten we onze eerste stappen in Frankrijk. Alles rustig aan, zonder een stap over te slaan. Ook op het gebied van materiaal hebben we door een samenwerking met Xtreme Bike en Trek een hele stap voorwaarts gezet.”
 
Niet alleen het programma veranderde, ook het rennersbestand werd opgekuist. “Onze sterkhouders blijven, ondanks sleur- en trekwerk van andere teams. Daarbij hebben we een hele reeks eerstejaars aangetrokken om zo van onderuit verder te bouwen aan onze ploeg”, vertelde ploegleider Kurt De Roose.
 
Het Aluvano Development Team zal meer dan ooit een Vlaams team zijn. “We hebben renners vanuit het uiterste puntje van West-Vlaanderen, tot het uiterste puntje van Limburg. We gaan zelfs over de taalgrens heen met één jongen uit de provincie luik. Dit zorgt voor een gezonde mix.”
 
Renners 2019
Eerstejaarsbeloften: Lennert Cappan, Lars Collie, Lars Daniels, Ferre Debloudts, Tomac Soenen, Vincent Van Hemelen, Robbe Van Praet, Witse Van Rillaer
Tweedejaarsbeloften: Arne Bauters, Elias Maris, Yohan Thomé, Jens Vertongen
Derdejaarsbeloften: Vincent Beliën, Thomas D'hooge, Mathias Lefeber, Tijl Pauwels, Michiel Van Hauwermeiren
Vierdejaarsbeloften: Simon Daniels, Dorian De Maeght, Jari Snyers, Thomas Verheyen
Elite zonder contract: Maxim Panis, Angelo Van den Bossche, Massimo Vanderaerden

Gerelateerde artikels

Vijf namen kregen jullie al van het Nano Development Team de afgelopen weken, maar nu is het tijd om ook de andere namen uit de doeken te doen. “We hebben gezorgd voor een gezonde mix”, vertelde teammanager Brecht Toelen. De jeugd is de toekomst, het is een cliché maar daarom niet...
Vanaf 1 januari 2018 zal het Limburgse wielrennen een nieuw beloftenteam rijker zijn. Danny Vanderaerden en Brecht Toelen bundelden hun krachten en zullen aan het hoofd staan van het Nano Development Team. “Dat is toch de voorlopige teamnaam”, vertelde Brecht Toelen die het...