Nano Development Team start in 2018 met 15 beloften

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Aug 2017 - 15:41
Printvriendelijke versie

Vanaf 1 januari 2018 zal het Limburgse wielrennen een nieuw beloftenteam rijker zijn. Danny Vanderaerden en Brecht Toelen bundelden hun krachten en zullen aan het hoofd staan van het Nano Development Team.

“Dat is toch de voorlopige teamnaam”, vertelde Brecht Toelen die het teammanagement voor zijn rekening neemt. “We zijn nog in gesprek met verschillende partijen en hopen om naast Nano nog een tweede naampartner te vinden.” Nano, gespecialiseerd in cryptocurrency, zorgde wel meteen voor een veilige financiële basis.

Voor Brecht Toelen is het een eerste groot project. “Een verhaal dat eigenlijk startte vanuit twee renners. Ze stonden begin juli plots voor mijn deur met het idee. Ik was meteen verkocht en heb dan ook mijn schouders onder het project gezet. Ik ben net afgestudeerd als Sportmanager aan Syntra en wil deze kans met twee handen grijpen.”

Toelen deed als organisator van de cyclocross in Hechtel en jeugdvoorzitter van Cycling Vlaanderen afdeling Limburg ondanks zijn jonge leeftijd al, heel wat ervaring op. “Toch ben ik blij dat ik kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Danny Vanderaerden. Voor alle duidelijkheid, we doen dit beiden volledig op vrijwillige basis.”

Vijftien renners
Danny Vanderaerden, al jaren actief in het peloton als ploegleider, neemt al het sportieve voor zijn rekening. “We willen een kern uitbouwen met voornamelijk beloften”, stak hij van wal. “We beogen een twaalftal beloften, aangevuld met elite zonder contract, die voor extra ervaring moeten zorgen als wegkapiteins.”

Vanderaerden is tot eind dit jaar nog actief als ploegleider bij Sport en Moedig Genk. “En ook daarna ga ik mijn afkomst niet verloochenen. Junioren krijgen de kans bij Sport en Moedig Genk om zich rustig te ontwikkelen en om dan de overstap te maken naar ons team. Toch zijn we een volledig losstaand project en zullen ook renners uit andere teams bij ons de kans krijgen.” Over namen van renners kan hij nog weinig prijsgeven. “We hadden zelf enkele renners gecontacteerd en daarna is de bal gaan rollen. Het wielrennen is en blijft een kleine wereld waarin alles rondgaat als een lopend vuurtje. Welke renners juist houden we voor later, maar we kunnen verklappen dat we meteen een stevige kern hebben weten samen te stellen. Er is wel nog plaats, dus geïnteresseerde renners zijn altijd welkom voor een gesprek.”

Gevarieerd programma
Het Nano Development Team biedt de renners een gevarieerd programma aan. “We willen ervoor zorgen dat iedereen zijn capaciteiten kwijt kan. We combineren kleine koersen met grotere. Ook zullen we regelmatig eens in Frankrijk of Duitsland aan de slag zijn”, besloot Vanderaerden.

Website: Nanodevelopmentteam.be

Gerelateerde artikels

Zeg vanaf 2019 Aluvano Development Team in plaats van Nano Development Team. De van grondslag Limburgse formatie onder leiding van Silvie Gerrits en Brecht Toelen vond voor volgend seizoen een nieuwe titelpartner. “Onze toekomst was veilig, maar deze extra kapitaalinjectie geeft ons de kans...
Vijf namen kregen jullie al van het Nano Development Team de afgelopen weken, maar nu is het tijd om ook de andere namen uit de doeken te doen. “We hebben gezorgd voor een gezonde mix”, vertelde teammanager Brecht Toelen. De jeugd is de toekomst, het is een cliché maar daarom niet...