Yannick Detant: "Het jaar afsluiten met een continentaal contract"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2015 - 17:06
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Yannick Detant  is een man om in de gaten te houden dit seizoen. De tweedejaars junior van het Monkey Town Cycling Team won in de spurt de opener van het wielerseizoen, Kuurne - Brussel  - Kuurne. Cyclingsite.be maakte kennis met deze sympathieke Nederlander.

1. In België is je naam nog niet echt bekend.  Hoelang koers je al? Wat waren je resultaten als eerstejaars junior? Dit jaar ga ik mijn 5e seizoen in. Ik ben begonnen in categorie 7. Ik heb vorig jaar wat top 10 plekken behaald in België. Ik was actief in Moerkerke Damme, ster van Zuid-Limburg en ster van Oost-Vlaanderen. Daarbij heb ik een klassieker gewonnen in Nederland en een criterium. Ik won de sprinterstrui in Oberösterreich-Rundfahrt. Werd 9e in het algemeen klassement van 2.1 meerdaagse La Coupe du Président de la Ville de Grudziadz. Ook wonnen we als team het Nederlands kampioenschap ploegentijdrit.  Heb nog wat leuke top tien plaatsen gereden in Frankrijk. 1/3 van mijn seizoen was ik niet fit door wat blessuren leed.

2. Je was ook actief op de piste afgelopen winter. Hoe waren de resultaten? Ja, dit jaar ook weer op de baan gereden. Niet zoals ik had gewild want heb een stuk minder getraind als vorig jaar. Ik werd 2e op de koppelkoers met men maatje Jelle Nieuwpoort, 4e op het omnium, 8e op de scratch en 10e op de puntenkoers

3. Je wint onmiddellijk een wedstrijd met naam. Had je dit verwacht? Naar gepiekt? Hoe beleefde je de wedstrijd? Ik had verwacht dat ik leuk kon meedoen en gewoon kon laten zien dat ik hard kan fietsen. Maar om gelijk te denken aan winnen, zat er niet in. Ik heb niet echt gepiekt naar deze dag. We komen immers net terug van een week trainingskamp waar we veel en hard hebben getraind. Ik was nog wat moe en voelde me niet super goed. Ik vind Kuurne een super mooie wedstrijd als nieuweling keek ik de filmpjes al op youtube en hoopte ik daar te rijden. Vorig jaar toen ik mocht rijden raakte ik geblesseerd en moest ik hem laten lopen. Ik wou dus heel graag dit jaar rijden en laten zien dat ik dit parcours goed aan kon.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik heb eigenlijk niet een specifieke wedstrijd waar ik naar toe wil pieken. Ik wil wel graag in Parijs Roubaix rijden, de E3 Harelbeke en de komende kampioenschappen.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou mijzelf omschrijven als een hardrijder die rap kan aankomen na een lange zware wedstrijd.

6. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet bijgelovig. Niet dat ik het flauwekul vind maar ik heb der niks mee.

7. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik het jaar kan afsluiten met een continentaal contract en kan terugblikken op een mooi seizoen met mooi individuele en team prestaties.

 

Gerelateerde artikels

De Nederlander Yannick Detant blijft in 2016 bij Monkeytown maar zal nauw samenwerken met SEG RACING. "Ik ben blij dat na mijn blessure SEG toch vertrouwen in mijn blijft hebben en dat ze mij willen helpen met mijn revalidatie. Omdat ik in me revalidatie zit heb ik gekozen om een jaar...
Yannick Detant was als junior een renner om zeker rekening mee te houden. Een val strooide echter roet in het eten maar Yannick bleef volhouden tot dit jaar. Doordat zijn knie niet volledig meer hersteld kan hij zich niet meer volledig inzetten als renner en hakte hij de knoop door. Yannick blijft...
De Nederlander Yannick Detant toonde zich gisteren in internationaal gezelschap de snelste in de spurt. De junior van het Monkeytown Cycling Team mag zijn eerste grote zege van het seizoen op zijn palmares zetten. "Gisteren was ik samen met mijn ploegmaatje Jelle Nieuwpoort vertrokken...