Wiebren Plovie: Nu leren, volgend jaar oogsten

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2013 - 17:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Wiebren Plovie won afgelopen weekend op sterke wijze samen met zijn 2 ploegmaten de wedstrijd in Werken-Kortemark.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik heb jammer genoeg geen enkele grote wedstrijd kunnen rijden in 2012 toen ik nog voor ct dj-matic uitkwam. De ploegleiding had blijkbaar geen vertrouwen in mij. Ondanks dat feit kon ik toch nog een mooi seizoen neer zetten met 6 overwinningen en de eindoverwinning in de beker der Vlaamse Ardennen. Mijn 5e plaats in de ronde van Luxemburg was ook wel mooi2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Grootste teleurstelling was toch wel het BK tijdrijden waar mijn fiets na eerder goedkeuren 5 minuten voor tijd werd afgekeurd. Mijn 5e plaats in Luxemburg deed me dan weer immens veel deugd vooral omdat ik op het einde van het jaar dan nog kon tonen dat ik wel degelijk in die grote koersen thuis hoorde3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb geen trainer en luister zelf naar mijn lichaam tot januari heb ik een brede basis gelegd. Daarna veel duurtrainingen en op stage in Spanje met de ploeg ook al eens een stevige klimtraining.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik voel dat mijn inhoud is vergroot zo kon ik in Moerkerke na 120km nog een snedige demarrage plaatsen die mij naar de 3e plaats bracht.5. Wat zijn je doelstellingen voor het seizoen?

Zoveel mogelijk leren en dan volgend jaar oogsten6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Een overwinning of 3 zou mooi zijn. Verder een mooie regelmaat en misschien eens de finale kleuren in een wedstrijd over de grens7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Vlakke koersen liggen mij wel alhoewel  ik een Vlaamse helling ook behoorlijk goed verteer. Ik wil mijn tijdrit nog verbeteren8. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Proberen de finale te rijden op het pk en op het bk een rol van betekenis spelen voor de ploeg9. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Iedere jonge renner heeft wel een profdroom ook ik heb die. Natuurlijk besef ik maar al te goed dat de weg lang en zeer hobbelig is. Maar als ik dan toch zou mogen kiezen staat de 'ronde van Vlaanderen' altijd mooi op een palmares!

Gerelateerde artikels

Wiebren Plovie wil zich deze zomer en in het najaar nog zeker laten opmerken na zijn overwinning van vorig weekend. Morgen start Wiebren met zijn ploeg in de 4-daagse van Kontich. 1. Je behaalde afgelopen weekend je allereerste overwinningen van het seizoen in Rollegem-Kapelle? Lang naar...
Wiebren Plovie zal volgend seizoen als tweedejaars belofte de kleuren verdedigen van het VL-Technics experza abutriek team. "Nog voor dat mijn huidige team bcv-soenens besliste te stoppen werd ik al gecontacteerd door Rudy Vandenheede. Toen duidelijk werd dat de ploeg zou ophouden te...
Op 10 augustus kondigde we op onze site aan dat Wiebren Plovie zijn fiets aan de haak hing. De sympathieke kerel toont in zijn nieuwe sport, de duathlon-sport, dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Wiebren zal zijn prijzengeld van dit wielerseizoen en van volgend duathlon seizoen schenken aan...
Wiebren Plovie heeft besloten om zijn fiets met onmiddellijk ingang aan de haak te hangen. Wiebren zette volgende tekst op zijn Facebook. "Na 8 mooie jaren heb ik besloten met onmiddellijke ingang te stoppen met wielrennen. De vele mindere momenten van de afgelopen twee jaar ondanks het...
"Ik zal in 2015 mijn beloftendebuut maken bij het BCV-works Soenens team. De ploeg was me al langere tijd aan het volgen en we zijn eigenlijk zeer vlug tot een overeenkomst gekomen. Ik kan er mij volledig verder ontwikkelen in mijn eerste jaar als belofte en zal er proberen de overstap zo vlot...
Zoals je gisteren al kon lezen op onze site schonk Wieben Plovie 2000 euro aan Make a Wish tijdens de hel van Kasterlee. Je kan nu de overhandiging bekijken op onderstaande video.   Wiebren Plovie schenkt 2000 euro aan Make a Wish from Cyclingsite.be on Vimeo.