Wiebren Plovie: Nu leren, volgend jaar oogsten

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2013 - 17:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Wiebren Plovie won afgelopen weekend op sterke wijze samen met zijn 2 ploegmaten de wedstrijd in Werken-Kortemark.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik heb jammer genoeg geen enkele grote wedstrijd kunnen rijden in 2012 toen ik nog voor ct dj-matic uitkwam. De ploegleiding had blijkbaar geen vertrouwen in mij. Ondanks dat feit kon ik toch nog een mooi seizoen neer zetten met 6 overwinningen en de eindoverwinning in de beker der Vlaamse Ardennen. Mijn 5e plaats in de ronde van Luxemburg was ook wel mooi2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Grootste teleurstelling was toch wel het BK tijdrijden waar mijn fiets na eerder goedkeuren 5 minuten voor tijd werd afgekeurd. Mijn 5e plaats in Luxemburg deed me dan weer immens veel deugd vooral omdat ik op het einde van het jaar dan nog kon tonen dat ik wel degelijk in die grote koersen thuis hoorde3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Ik heb geen trainer en luister zelf naar mijn lichaam tot januari heb ik een brede basis gelegd. Daarna veel duurtrainingen en op stage in Spanje met de ploeg ook al eens een stevige klimtraining.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik voel dat mijn inhoud is vergroot zo kon ik in Moerkerke na 120km nog een snedige demarrage plaatsen die mij naar de 3e plaats bracht.5. Wat zijn je doelstellingen voor het seizoen?

Zoveel mogelijk leren en dan volgend jaar oogsten6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Een overwinning of 3 zou mooi zijn. Verder een mooie regelmaat en misschien eens de finale kleuren in een wedstrijd over de grens7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Vlakke koersen liggen mij wel alhoewel  ik een Vlaamse helling ook behoorlijk goed verteer. Ik wil mijn tijdrit nog verbeteren8. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Proberen de finale te rijden op het pk en op het bk een rol van betekenis spelen voor de ploeg9. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Iedere jonge renner heeft wel een profdroom ook ik heb die. Natuurlijk besef ik maar al te goed dat de weg lang en zeer hobbelig is. Maar als ik dan toch zou mogen kiezen staat de 'ronde van Vlaanderen' altijd mooi op een palmares!

Gerelateerde artikels

Wiebren Plovie wil zich deze zomer en in het najaar nog zeker laten opmerken na zijn overwinning van vorig weekend. Morgen start Wiebren met zijn ploeg in de 4-daagse van Kontich. 1. Je behaalde afgelopen weekend je allereerste overwinningen van het seizoen in Rollegem-Kapelle? Lang naar...
Op 10 augustus kondigde we op onze site aan dat Wiebren Plovie zijn fiets aan de haak hing. De sympathieke kerel toont in zijn nieuwe sport, de duathlon-sport, dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Wiebren zal zijn prijzengeld van dit wielerseizoen en van volgend duathlon seizoen schenken aan...
Wiebren Plovie is één van de eerste renners die zijn ploeg voor 2015 bekend maakt. Wiebren zal als eerstejaars belofte voor het BCV works Soenens cycling team uitkomen. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ik er rustig kan groeien het eerste jaar of eerste twee jaar zonder druk. Ik krijg een...
Voor de Grote Prijs 'Joost Degraeve'  in Rollegem-Kapelle kwamen 56 renners aan de start. Avia Crabbé renner Wiebren Plovie behaalde zijn eerste zege van het seizoen op indrukwekkende manier. "Al na 10 kilometer reden we weg met 6 man. Ik en Bruce Deboodt waren de sterkste vooraan en na een...
Wiebren Plovie zal volgend seizoen als tweedejaars belofte de kleuren verdedigen van het VL-Technics experza abutriek team. "Nog voor dat mijn huidige team bcv-soenens besliste te stoppen werd ik al gecontacteerd door Rudy Vandenheede. Toen duidelijk werd dat de ploeg zou ophouden te...
Wiebren Plovie maakte dit jaar de overstap van junior naar belofte. Wiebren mag o.a. al een 5e plaats voorleggen op een interclubwedstrijd. Wiebren zal vanaf volgende week het wielrennen combineren met elke dag te gaan werken. 1. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf...