Wiebren Plovie: "Ik probeer elke week het onderste uit de kan te halen"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Aug 2015 - 09:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Wiebren Plovie maakte dit jaar de overstap van junior naar belofte. Wiebren mag o.a. al een 5e plaats voorleggen op een interclubwedstrijd. Wiebren zal vanaf volgende week het wielrennen combineren met elke dag te gaan werken.

1. Is de overstap van junior naar belofte verlopen zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? In de aanloop naar het seizoen ben ik wat te hard van stapel gelopen. Ik trainde wat te hard en begon niet fris genoeg aan het seizoen. Ik behaalde wel enkele mooie resultaten en kon soms mee de wedstrijd beslissen, maar een echte regelmaat aan de dag leggen is moeilijk in je eerste jaar als U23 renner. Ik behaalde echter al enkele hoopgevende resultaten en ik maakte al bij al een goede overstap. Ik ben tot nu toe zeker tevreden van mijn seizoen en hoop nog enkele keren een mooie prestatie neer te zetten om dan goed de winter in te trekken.

2. Voor de junioren die volgend seizoen de overstap maken, welke goede raad kan je aan hen meegeven? Loop niet te hard van stapel op gebied van training. En vooral nooit opgeven als het eens wat minder loopt maar dat is eigenlijk een algemene regel in het wielrennen ongezien welke stap je maakt.

3. Het seizoen loopt nog enkele maanden. Tevreden tot nu toe? Aan welke wedstrijden heb je de beste herinneringen  en waarom? In de interclubwedstrijd in eigen Ichtegem werd ik 5e na een zeer aanvallende wedstrijd. Dat was toch wel één van mijn mooiste momenten tot nu toe als U23 renner.

4. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit?  Niets specifiek, ik probeer nog elke week het onderste uit de kan te halen en volop mee de wedstrijd te maken.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Werkpunt voor volgend seizoen? Ik kreeg van de ploeg mooi materiaal ter beschikking. Echt specifiek er op trainen deed ik echter nog nooit. Misschien iets waar ik eens kan aan werken, het is immers de basis van het wielrennen.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Allrounder

7. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Mijn spurt en interval moet beter net als mijn tijdrit.

8. Spurt of solo? Waarom?  Solo! Veel meer tijd om te genieten en vaak ook echt het teken dat je de beste was die dag.

9. Wanneer sluit je u seizoen als eerstejaars belofte met een goed gevoel af? Als ik voel dat ik de overstap vlot verteerd heb en voel dat er de komende jaren nog veel bij kan.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Neem dan maar door regen en wind, ik roep nooit om regen maar het geeft ook niet als het regent voor mij. Als er dan ook nog eens een stevige bries staat komen de de betere renners dan automatisch naar voor.

11. Hoe combineer je het wielrennen met school/werken? Moeilijk? Of besloten om alles op de koers te zetten? Vanaf volgende week ga ik aan de slag bij het bedrijf Sadef op de kwaliteitscontrole. Mijn studies deed ik niet meer graag. Ik had nochtans maar 3 herexamens van de 10 wat zeker te doen was, maar nog 4 jaar tegen je goesting naar school gaan voor een diploma waar je dan na 2 jaar niets meer mee wil doen is ook maar niets. Ik ga fulltime werken in een ploegenstelsel het zullen dus harde tijden worden. Misschien zet ik dan als 3e jaars eens alles op het wielrennen als het zeer goed moest lopen, maar we zien wel.

Gerelateerde artikels

"Ik zal in 2015 mijn beloftendebuut maken bij het BCV-works Soenens team. De ploeg was me al langere tijd aan het volgen en we zijn eigenlijk zeer vlug tot een overeenkomst gekomen. Ik kan er mij volledig verder ontwikkelen in mijn eerste jaar als belofte en zal er proberen de overstap zo vlot...
Voor de Grote Prijs 'Joost Degraeve'  in Rollegem-Kapelle kwamen 56 renners aan de start. Avia Crabbé renner Wiebren Plovie behaalde zijn eerste zege van het seizoen op indrukwekkende manier. "Al na 10 kilometer reden we weg met 6 man. Ik en Bruce Deboodt waren de sterkste vooraan en na een...
Wiebren Plovie liet zich afgelopen seizoen alweer opmerken als regelmatige renner. De Ichtegemnaar blikt tevreden terug op z’n seizoen maar beseft dat hij dit jaar tijdens De Ronde van Vlaanderen de grootste vis uit zijn prille carrière ontglipte.  Hoe kijk je terug op jouw seizoen? Ik kan...
Wiebren Plovie wil zich deze zomer en in het najaar nog zeker laten opmerken na zijn overwinning van vorig weekend. Morgen start Wiebren met zijn ploeg in de 4-daagse van Kontich. 1. Je behaalde afgelopen weekend je allereerste overwinningen van het seizoen in Rollegem-Kapelle? Lang naar...
Wiebren Plovie is één van de eerste renners die zijn ploeg voor 2015 bekend maakt. Wiebren zal als eerstejaars belofte voor het BCV works Soenens cycling team uitkomen. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ik er rustig kan groeien het eerste jaar of eerste twee jaar zonder druk. Ik krijg een...
Op 10 augustus kondigde we op onze site aan dat Wiebren Plovie zijn fiets aan de haak hing. De sympathieke kerel toont in zijn nieuwe sport, de duathlon-sport, dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Wiebren zal zijn prijzengeld van dit wielerseizoen en van volgend duathlon seizoen schenken aan...