Wie zijn de eerste nieuwkomers bij het Scorpions Racing Team?

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jul 2022 - 17:08
Printvriendelijke versie

Recent heeft Scorpions Racing Team bekend gemaakt welke vijf U19 coureurs in 2023 voor het team gaan koersen. Daar komen nog eens zeven namen bij van coureurs die in 2023 bij het Continental Scorpions Racing Team gaan rijden.

Björn Bakker is bezig aan een succesvol seizoen. Overwinningen heeft hij behaald in de Ronde van de Vijver, District kampioenschap Noord, Oldenzaal en Roden. Deze combineert hij met podiumplaatsen in Ureterp, Bolsward, Gorredijk en Noorderveld-Westerkwartier. Met deze goede resultaten op zak zal Björn ook “coach in de koers” voor al het jonge talent van de ploeg worden, een rol die prima past bij deze ervaren coureur. Hij komt over van NWVG en heeft in zijn tijd bij Vlasman al voor ploegleider Ton Welling gekoerst.

Chiel Schulten is op het moment herstellende van een zware val, ondanks deze gedwongen pauze was hij bezig met een prima seizoen, getuige zijn vierde plaats in de tussenstand van de clubcompetitie. Een derde plaats in de Zuiderzeeronde was hiervoor de basis en met een vijftiende plaats in de Ronde van Overijssel liet Chiel zien dat hij ook op dit niveau prima mee kan. Hij komt over van Sensa Kanjers voor Kanjers en is een echte team player. Chiel is een mooie aanvulling voor de ploeg om te scoren in zware en uitdagende wedstrijden.

Naast deze nieuwe coureurs komen Brent Clé, Mark Prinsen, Paul Gruithuijzen, Quint van der Leeuw en Sjors Handgraaf over van het Scorpions Endurance Team naar het Continentale team. Naast de reguliere wegwedstrijden zullen ze beschikbaar blijven voor het succesvolle Endurance team dat dit jaar de 24-uur van Zandvoort, 12-uur van Zolder en 24-uur van Feltre wist te winnen. Ook de 300 kilometer in het Finse Saimaa legde het team als een echte ploegentijdrit als snelste af.

Brent Clé is afkomstig uit Vlaanderen en wist dit jaar de Omloop van het Waasland te winnen, hij werd daarnaast tweede in Laarne waarmee hij twee Belgische Interclubklassiekers kort wist te eindigen. Verder werd hij zevende in de UCI 1.2 koers G.P. Criquielion en maakt hij onderdeel uit van het succesvolle Endurance team dat de overwinningen aan elkaar rijgt. In 2019 maakte Brent zijn profdebuut bij Corendon – Circus en daar komt nu een mooi vervolg op voor de coureur die binnen het team wordt geprezen om zijn enorme power.

Mark Prinsen is dit jaar naast het Scorpions Endurance Team ook voor Houttec actief en zeer succesvol met overwinningen in Gorredijk, Beilen en Peize. Daarnaast behaalde hij podiumplaatsen in onder andere Herxen, Zuiderdzeeronde en Bolsward. Hij is dan ook een van de rappe mannen van het team die in 2023 fulltime voor Scorpions Racing Team komt koersen. Mark heeft in het verleden als shorttracker in de Olympische ploeg geschaatst en zijn topsport mentaliteit kan hij binnen de ploeg overbrengen op de jonge ambitieuze talenten van de ploeg.

Paul Gruithuijzen heeft dit jaar opvallend gereden in de GF Schleck met een mooie zesde plaats en krijgt nu de kans op zich op Continentaal niveau te bewijzen. Paul reed voor Corona al eens de snelste rondetijd op het circuit van LeMans tijdens de 24-uur race en maakt ook dit jaar deel uit van het succesvolle endurance team.

Quint van der Leeuw had tijdens de 24-uur van LeMans in 2021 zijn debuut voor het Scorpions Racing Team. De toen nog 19-jarige coureur toonde hoeveel power hij op jonge leeftijd al in zijn benen heeft. Hij ontwikkelt zich met mooie sprongen vooruit binnen het Scorpions Racing Team en krijgt de kans om door te groeien op continentaal niveau.

Sjors Handgraaf zal net als Björn “coach in de koers” zijn om de ontwikkeling van de jonge coureurs te versnellen. Met een derde plaats op het DK tijdrijden, en verschillende top tien klasseringen in klassiekers is hij zelf ook nog altijd van voren te vinden. De coureurs die vanuit de U19 categorie doorstromen zullen actief door Sjors worden begeleid in de koersen. Voor Sjors is dit een mooi nieuw hoofdstuk in zijn internationale wielercarrière. In 2018 was hij al tweede in het algemeen klassement van de Tour de Faso (UCI 2.2).

Voor teameigenaar Arjan Fidder is het een bijzondere periode, het zijn unieke maanden met een volle agenda om een volledig nieuwe ploeg samen te stellen. “Dit ga ik niet vaak meer meemaken, misschien wel nooit meer, om te beginnen met een leeg vel papier waarop dan langzaam alle namen van de coureurs komen.” “We zijn dan ook enorm trots dat we met zo’n mooie groep coureurs in 2023 van start gaan en maken binnenkort bekend welke andere coureurs voor ons komen rijden!”.

Voor de laatste plaatsen in de line-up lopen nu de gespreken en deze coureurs zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Daarnaast zal ook de line-up voor het Endurance team vast worden gelegd, dit endurance team zal zich verder specialiseren in Granfondo wedstrijden en 24-uur races.

Gerelateerde artikels

Rune Das momenteel renner bij het Maes Cycling Team Glabbeek zal volgend jaar uitkomen voor het  Urbano-Vulsteke Cycling Team als eerstejaarsbelofte. "Ik ben heel blij met de kans die ik krijg bij deze ploeg. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van dit sterke team dat een zeer mooi...
Enrico Dhaeye zal in 2023 in het peloton verschijnen in de tenue van het continentale Materiel-Velo.com. Enrico rijdt momenteel als derdejaars belofte voor het Minerva CT. Enrico blikt even terug op het seizoen 2022: "Ik heb een behoorlijk jaar achter de rug met enkele uitschieters in...
Pascal Eenkhoorn zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Lotto Dstny. De regerend Nederlands kampioen op de weg tekende een contract voor twee jaar. Hij zal bij de Belgische WorldTour-ploeg een vrijere rol krijgen in zowel de klassiekers als grote rondes. “Mijn grote drijfveer is koersen...
Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2023 de 21-jarige belofte Toon Clynhens als prof. Toon Clynhens uit Hever (Boortmeerbeek) rijdt voor Team Elevate p/b Home Solution Soenens en is momenteel stagiair bij Equipe Arkéa Samsic. In mei van dit jaar trok hij met Arkea al mee...
Derdejaars belofte in het veld, Jonas Mertens, duikt vanaf januari de modder in voor het LRG CT team. Jonas koos deze nieuwe ploeg omdat hij de ploegleiding al enkele jaren zeer goed kent. "Afgelopen zomer mag ik met een goed gevoel afsluiten. Ik heb het afgelopen jaar mooie vordering gemaakt...
De 24-jarige Mathijs Wuyts, die veldrijden combineert met wedstrijden op de weg en mountainbike, zal met onmiddellijke ingang de overstap maken naar CyclePassion Scott Racing Team. Mathijs koerste in het verleden onder andere voor het cyclocross team van Tarteletto-Isorex en Balen BC. Het team...