Trek Factory Racing zal APT-Spie-Douterloigne ondersteunen voor juniorenontwikkeling

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Oct 2014 - 19:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Trek Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat zij een akkoord hebben gesloten met Belgische team APT-Spie-Douterloigne, dat een bewezen ervaring heeft met rekrutering en ontwikkeling van jeugdrenners. De relatie tussen de teams toont het geloof dat Trek heeft in een heldere toekomst voor het wielrennen. Zo vullen zij ook hun partnerschap met de ploeg ISCorp uit de VS aan, dat als hun officiële ontwikkelingsteam handelt.

General Manager Luca Guercilena: “We hebben een partnerschap opgezet met ISCorp, maar het was onze wens om ook een ondersteuningsprogramma te voltrekken voor wielerroots in Europa, en we zijn dan ook blij dat we daarvoor de juiste partner gevonden hebben. Trek Factory Racing zal de renners van APT-Spie-Douterloigne ondersteunen met hun uitgebreide wedstrijd- en trainingservaring.

“We willen ook een dichte relatie opzetten met hun renners en hen toegang geven tot onze trainings- en wedstrijdexpertise”, zegt Guercilena. “Bijvoorbeeld: we maken sowieso kosten voor trainingskampen. Dan is het slechts een kleine stap voor ons om ook enkele sleutelfiguren uit de juniorenploeg daarvoor uit te nodigen. De ervaring die zij kunnen opbouwen is vitaal voor hun progressie als renners.”

Team APT-Spie-Douterloigne is al vijf jaar bezig met het rekruteren en ontwikkelen van junioren en heeft ook een nieuwelingenprogramma sinds seizoen 2014. Hun voorzitter Olivier Onderbeke: “We zijn zeer blij dat we kunnen samengaan met Trek Factory Racing. De directe toegang tot hun expertise en connecties met wedstrijdorganisatoren zullen cruciaal zijn voor ons als “voedingsploeg”. We hebben een duidelijke missie om nieuwelingen en junioren te ondersteunen in hun vooruitgang, en we bieden hen daarom een breed bereik van wedstrijden aan. Deze samenwerking is een win-winsituatie. We kunnen garant staan voor het rekruteren van getalenteerde renners voor TFR, en onze sleutelrenners hebben een bevoorrechte toegang tot TFR's kwaliteitscoaching.”

Guercilena: “Het team APT-Spie-Douterloigne houdt er een sterke focus op klimmers en tijdrijders op na, wat tamelijk out-of-the-box is voor een Belgisch team, die hebben immers de neiging om zich te concentreren op het vinden van een volgende Tom Boonen. APT koerst vaak in het buitenland en ik ben verheugd om te zien dat ze het elk jaar klaarspelen om ten minste een renner te hebben die het kan maken bij de profs.

Vertaling: Robin Rosseeuw

Gerelateerde artikels

Gisteren vond één van de laatste wielerploegvoorstellingen van het seizoen plaats. APT-SPIE-Douterloigne stelden in Kruishoutem zijn troepen voor het seizoen 2014 voor.  Het team telt dit jaar 13 nieuwelingen en 24 juniores. Het seizoen 2014 startte al zeer goed voor de ploeg met 3 Belgisch...
Voorzitter Olivier Onderbeke van VZW Jong Wielertalent (Apt Spie Douterloigne CT) trekt aan de alarmbel. Door de hoge kosten verbonden aan een nieuwelingenploeg hangt de toekomst van deze categorie binnen het team aan een zijde draadje. Apt Spie Douterloigne CT was de voorbije weken en jaren...
Vandaag is het Trek Factory Racing zijn belofte nagekomen om de nieuwe kledij van het team te onthullen via Instagram aan de eerste fans. De fans over de hele wereld mochten mee het ontwerp bepalen. "De trui 2015 is snel. Het is ernstig. Het is trots en stijlvol. We hebben geluisterd naar...