Tibe Craeynest viert na solo van 35km zijn eerste zege ooit

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Mar 2023 - 17:41
Printvriendelijke versie

Tweedejaars junior Tibe Craeynest won na een solo van 35km de wedstrijd in het Waalse Florennes. Drie jaar geleden ruilde hij zijn voetbalschoenen om voor een koersfiets.

Tibe: "Vorig jaar had ik al gereden in Florennes dus ik kende het parcours en ik wist dat het iets voor mij was. Toen we vertrokken in slechte weersomstandigheden had ik het wat koud. Ik had al direct door dat ik een goed gevoel had en dat ik vandaag iets ging proberen. Na 4 ronden zet ik een versnelling op een helling met een nogal lange uitloper. Toen ik vertrok hoopte ik dat er iemand meeging omdat er nogal wat wind stond, maar dat was niet het geval. Ik ben gewoon doorgereden. Ik had wel een vermoeden dat het wel eens een keer zou stilvallen in het peloton en met deze gedachte bleef ik rijden. Na 2 ronden zeiden ze dat ik 1min47 seconden had. Ik verschoot er een beetje van. Ik kon perfect mijn tempo behouden en bergop kon ik altijd goed tempo maken. In de laatste ronde had ik nog een voorsprong van 1min33sec en dat gaf me een boost om nog harder te rijden tot aan de finish. Toen ik aan de finish kwam, kon ik het niet geloven.... dit was mijn eerste overwinning ooit. Ik had nooit gedacht dat ik een solo van 35km tot een goed einde zou brengen. Ik ben zeer tevreden en hoop in de toekomst nog mooie resultaten te behalen."

Tibe Craeynest startte drie jaar geleden met wielrennen en leerde het koersen met het nodige vallen en opstaan. Nu als tweedejaars junior behaalde hij twee weken geleden zijn eerste zege in zijn jonge carrière. Drie jaar geleden ruilde jij je voetbalschoenen om voor de fiets. Waarom de keuze voor...
In het Waalse Libramont-Chevigny behaalde Tibe Craeynest zijn twede zege van het seizoen in barre weersomstandigheden. Tibe Craeynest: "Het was een wedstrijd die mij wel lag met 1300hm op 73km met daarbij veel wind en continu regen. Na 1,5 ronde kon ik met 4 wegrijden waarna er 1 moet passen...