Thomas Demolder: "Mij verder toeleggen op het klimwerk"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Mar 2015 - 20:41
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

 Thomas Demolder is één van de renners welke zich thuis voelt in de bergen. Thomas wil als belofte zijn klimcapaciteiten nog verder ontwikkelen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik vond de Tour du Valromey, één van de mooiste momenten van afgelopen seizoen. Ik reed er redelijk goed en qua parcours (klimwerk) is het de mooiste koers die er is! De eerste koers voor Balen BC ga ik ook niet snel vergeten. In Kuurne ging ik al na 5km in de aanval, in het peloton zagen ze mij niet meer terug, een mooi begin van het jaar was dat! Ook mijn zege is Tourinnes St. Lambert was zeker een mooi moment, het was dan wel geen interclub, maar na lange solo, de overwinning behalen geeft veel voldoening.

2. Vond je u seizoen geslaagd? Ik ben wel tevreden. In de meeste koersen die bergop gingen stond ik er en deed ik mee. Spijtig genoeg behaalde ik niet veel uitschieters, maar regelmaat was er wel.

3. Je prestaties werden beloond met een contract bij VL Technics Abutriek ct . Tevreden? Zeker! Voor mij persoonlijk kon ik geen betere ploeg vinden denk ik. Ik vond het belangrijk dat er veel klimkoersen in het programma zaten en jonge renners kansen kregen zonder al te veel druk, dat was bij VL-technics zeker het geval! Ze begrijpen ook dat bij studerende renners de studies soms voorgaan.

4. Is de combinatie hoge school en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? De combinatie is zeker niet gemakkelijk, maar wel doenbaar. De trainingen zijn langer, de school is verder weg, uurroosters zijn anders,.. plannen is de boodschap!

5. Tevreden over je voorbereidingen? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Ik heb geen echte tegenslagen gehad in mijn voorbereiding, al waren de examens toch iets meer tijdrovend dan ik dacht. Ik hoop mij bij de beloften nog meer op het rondewerk/klimwerk toe te leggen. Ik verwacht dat ik het wel lastig ga hebben op de vlakke koersen waar de pure kracht naar boven komt.

6. Welke doelstellingen zou je in 2015 graag willen behalen? Ik heb wel enkele doelen, maar over een bepaalde uitslag spreek ik nog niet. Ik wil gewoon in de koersen die mij liggen met een goede conditie aantreden, zien waar ik sta en ervaring opdoen, dat kan de komende jaren van pas komen.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik ben niet echt bijgelovig. Het kan wel eens gebeuren als ik met bv een hemdje of een paar sokken een goede koers rijd, ik de volgende koers eerder dat bepaald hemdje of paar sokken zal dragen.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Rondes, liefst met zoveel mogelijk klimwerk. Ik verteer de opeenvolging van koersen goed en vind het fantastisch om enkele dagen echt als renner te leven. De lange Ardennen-/heuvelklassiekers doe ik ook graag, behalve de nerveuze aanloop naar bepaalde klimmetjes.

9. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in?  Koers staat centraal in mijn leven, ik wil op termijn zien hoever ik kan komen als renner. Buiten naar school gaan, trainen, leren, eten en slapen schiet er niet veel tijd over om iets anders te doen.
 

Gerelateerde artikels

Gisteren was er één verrassing op het podium van de Arden Challenge namelijk Thomas Demolder. Thomas werd knap 3e tijdens de 3e rit van deze wedstrijd. De tweedejaars belofte heeft nog maar enkele wedstrijden achter de rug dit seizoen na een operatie in december. "Vandaag stond ik aan de...
In het Waalse Tourinnes St Lambert behaalde Thomas Demolder zijn eerste zege van het seizoen. "We waren met niet veel renners dus hield ik me de eerste ronden vanachter, zodat ze niet onmiddellijk zouden doorhebben dat ik bij de betere was en op mijn wiel zouden gaan koersen. Nadat er juist een...
Balen BC renner Thomas Demolder heeft zijn eerste zege van het seizoen behaald in het Waalse Walhain. 1. Je behaalde afgelopen weekend je eerste overwinning. Lang op zitten wachten op deze zege? Ja, we zijn nu al over de helft van het seizoen dus het werd wel tijd. Doordat ik in het voorjaar...
Thomas Demolder zal als eerstejaars belofte in de kleuren rijden van  VL Technics Abutriek ct. "Omdat ze zeer uitgebreid programma rijden, met de nadruk op het klimwerk en rondewerk, wat ideaal is voor een renner zoals mij. Bovendien is het een ploeg met goed materiaal en goede begeleiding....
Thomas Demolder reed dit jaar nog in de kleuren van DCM maar maakt in 2014 de overstap naar Balen B.C.. "Balen B.C. rijdt een mooi programma en heeft een goede begeleiding. Het is tevens een uitdaging voor me. Bij Balen zal ik me als tweejaars junior moeten bewijzen als ik grote koersen wil...