%1

Wanneer kan je de renners van Lotto Soudal aan het werk zien op het WK?

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 11:54

Vandaag worden de eerste medailles uitgereikt op het WK wielrennen in Innsbruck, Oostenrijk. Lotto Soudal neemt noch bij de mannen noch bij de vrouwen deel aan de ploegentijdritten. Volgende week wanneer er in nationale teams gestreden wordt, komen er wel Lotto Soudal-renners en -rensters in actie. Hieronder vindt u een overzicht om wie het gaat, welke wedstrijden en de tijdstippen.

Vincent Baestaens solo naar de zege te Stabroek (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 11:00

Met 57 ezc/u23 werd er gestart in Stabroek waaronder de Belgisch kampioen bij de ezc, Vincent Baestaens. We kregen tijdens de wedstrijd een afscheiding vooraan met : Andreas Goeman, Yentl Bekaert, Jarno Bellens, Vincent Baestaens en Ingmar Uytdewilligen. Op enkele rondes van het einde reed de Belgisch kampioen weg uit het groepje en ging solo naar zijn eerste zege van het seizoen. In een spannende spurt tussen Ingmar en Andreas voor de plekken 2 en 3 was Ingmar net iets sneller.

Marith Vanhove en Jade Lenaers winnen te Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 08:45

Gisteren afspraak in Lichtervelde voor een van de laatste wedstrijden van het seizoen. 50 dames komen opdagen, 28 junioren en 22 nieuwelingen. Het biljartvlakke parkoers van 7,1 km moet 8x worden afgelegd door beide categorieën daar het een afwachtingswedstrijd betreft. Om 14u gaan de nieuwelingen van start, één minuut later gevolgd door de junioren. Zoals steeds nemen de nieuwelingen het stuur stevig beet van bij de start en vliegen er onmiddellijk in, na twee ronden telt de groep vooraan nog 14 rensters. De junioren komen lange tijd door op 1’30” tot 1’45”.

Wat zijn de ambities van Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys op het WK

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 07:59

Volgende week vindt in het Oostenrijkse Innsbruck het wereldkampioenschap wegwielrennen plaats. Met Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys werden maar liefst 4 360-sporters uit Waas en Dender geselecteerd. Op woensdag 19 september spraken ze tijdens een persmoment over hun ambities. Hieronder een kort relaas.

Bij de beloften treedt Brent Van Moer uit Beveren aan in de tijdrit en de wegrit. Brent rijdt voor het beloftenteam van Lotto-Soudal.

Tijl De Decker wint fotofinish te Herne: "Ik heb niet graag spetters in mijn gezicht"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2018 - 21:21

Tijl De Decker won de juniorenwedstrijd te Herne. In een spannende spurt werd hij uiteindelijk als winnaar aangeduid.

"Het was een regenachtige dag vandaag dus ik had geen zin om in het peloton te blijven en al die spetters in mijn gezicht te krijgen. Dus na 5km alleen weggereden. Na een goede 15km alleen voorop gereden te hebben kwam de Noorse kampioen aansluiten. Dan hebben we de overige 65km van de koers met 2 afgelegd en hebben we gespurt om de zege. Hierin won ik na een fotofinish. Zeer blij dat ik het na deze lange ontsnapping af kan maken!"

Axandre Van Petegem wint massaspurt te Herne

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2018 - 20:31

Axandre Van Petegem won de massaspurt te Herne wat hem ineens de 6e zege van het seizoen opleverde. 

"Het was een tamelijk lastig parcours maar er werd niet echt gekoerst. Mijn ploegmaat Senne Van de Velde die een paar keer probeerde maar niet kon afwerken. Het draaide uit op een sprint waarbij ik het kon afmaken met dank aan Senne! Zo behaalde ik mijn 6e overwinning."

Diel Vergote klopt Brit te Berlare

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2018 - 19:42

Met 70 nieuwelingen werd er gestart in Berlare. Diel Vergote kon de spurt in de finale winnen van de Brit Nick Jackson.

"Eerste ronde was er iemand weg en ben ik er naartoe gereden. Ik kwam erbij en pakte direct over. Hij moest opeens lossen en hierdoor reed ik een halve ronde alleen. Hierna kwamen er twee renners bij. We bleven een hele tijd op 20 seconden tot we opeens 30 seconden hadden. Door ploegmaten in het peloton groeiden de voorsprong en reden we nog met 2 de laatste 3 ronden te gemoed. 1 renner viel plat. In de sprint was ik duidelijk de snelste."

Pagina's