%1

Belgen sluiten wereldbeker G-wielrennen af met acht medailles

Door Kurt Vermeerbergen op 9 May 2021 - 20:01

De G-renners van Paralympic Team Belgium hebben de medailleteller op wereldbeker Para-cycling in Oostende stevig aangedikt. In de wegritten pakten Tim Celen (driewieler), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tandem) en Maxime Hordies (handbiken) goud, Ewoud Vromant sprintte naar zilver. Allen waren zij eerder deze week succesvol in de tijdritten.

Ben Baele: "Ik zal tevreden zijn als ik mij in de kijker kan rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2021 - 14:46

La Flèche Ardennaise was normaal de eerste wedstrijd voor Ben Baele (EFC-L&R-VULSTEKE U23 Cycling Team). Spijtig genoeg werd deze wedstrijd in laatste instantie afgelast en moet Ben nog even wachten op zijn eerste wedstrijdkilometers.

Wat zijn de doelen van Mathieu van der Poel en hoe ziet zijn voorbereiding eruit richting OS?

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2021 - 11:46

Gisteren won Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) de crosscountry kortebaan in Albstadt, zijn eerste mountainbikewedstrijd sinds 2019 (Lenzerheide). We spraken met hem over zijn terugkeer op de mountainbike, zijn doelen en zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen.

Het interview werd opgenomen voor de wedstrijd.

Credits Alpecin-Fenix


Giro d'Italia van start tot finish elke dag live op Eurosport

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2021 - 06:58

Vandaag start de Giro d'Italia 2021 en met Eurosport mis je daar geen minuut van. Voor het eerst is iedere etappe van de Ronde van Italië van start tot finish te zien op Eurosport. Met de Eurosport-app en GCN+ kijk je bovendien reclamevrij. Met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon en bijdrages van o.a. Bradley Wiggins, Alberto Contador en Bernie Eisel krijg je alle inzichten die je nodig hebt om van Turijn naar Milaan te genieten van drie weken topwielrennen.

Belgen pakken vier tijdritmedailles op wereldbeker G-wielrennen in Oostende

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2021 - 20:27

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende verloopt voortvarend voor Paralympic Team Belgium: na twee dagen staat de medailleteller op vier, waarvan drie maal goud voor Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1). Tim Celen pakte zilver op de Zeedijk. De UCI Para-cycling World Cup vindt van 6 tot 9 mei plaats in Oostende. Deze vijfde editie is voor de renners van Paralympic Team Belgium een belangrijke wedstrijd met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Mis niets van de Ronde van Italië met Sporza Giro

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2021 - 15:53

Woensdag 5 mei 2021 – Het aftellen naar de Ronde van Italië is begonnen. Zaterdag wordt in Turijn de eerste grote ronde van het jaar op gang geschoten. Het belooft voor ons, Belgen, een beklijvende Giro te worden, want de verwachtingen richting Evenepoel, Merlier, De Gendt en co liggen hoog.

Wat verwachten de renners en staff van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux over hun eerste Giro d'Italia?

Door Kurt Vermeerbergen op 6 May 2021 - 19:16

In het kader van de eerste Giro d'Italia van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, spraken Algemeen Manager Jean-François Bourlart, sportdirecteur Valerio Piva en enkele renners hun ambities uit tijdens een persconferentie op donderdag 6 mei, twee dagen voor de ‘Grande Partenza’.

Hoe ambitieus is Caleb Ewan over zijn deelname in de Ronde van Italië?

Door Kurt Vermeerbergen op 6 May 2021 - 18:29

Bij zijn tweede deelname aan de Ronde van Italië in de kleuren van Lotto Soudal gaat Australiër Caleb Ewan – die in het verleden al drie Giro-etappes op zijn naam wist te schrijven -  opnieuw volop voor ritwinst. Na een korte onderbreking na Milaan-Sanremo hervatte de 26-jarige Lotto Soudal-renner de competitie in de Ronde van Valencia, die hem klaarstoomde voor de vierde Giro d’Italia uit zijn carrière.
 

Pagina's