%1

Jason Baele: "Ik hoop op nog enkele overwinningen en ereplaatsen"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2019 - 11:24

In Zedelgem won nieuweling Jason Baele twee weken geleden zijn eerste wedstrijd sinds hij startte met het wielrennen. Jason heeft de smaak nu te pakken en hoopt op meer.

1. Hoe ben je in contact gekomen met de wielersport en waarom gekozen voor deze sport? 
Mijn vader en mijn nonkels hebben ook gekoerst en daardoor ben ik ook begonnen.

2. Je behaalde inmiddels je eerste zege sinds je startte met het wielrennen.  Verwacht dat het één van de weken bingo ging zijn?
Ja, ik wist wel dat het er zat aan te komen maar niet wanneer.

Selectie Belgian Cycling Team: Europese Spelen Minsk

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2019 - 08:00

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft op voordacht van bondscoach Peter Pieters de deelname bevestigd van de volgende renners aan de Europese Spelen Piste, die zullen plaatsvinden van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni 2019 in Minsk (Wit-Rusland):

DAMES:
SPRINT:

Nicky DEGRENDELE

FOND:
Gilke CROKET

Luca D'hollander: "Mijn grootste doel is het PK tijdrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jun 2019 - 10:00

Luca D'hollander is bezig aan zijn tweede seizoen als wielrenner. Twee weken geleden kon Luca voor de eerste keer het zegegebaar maken te Temse. Op het BK tijdrijden begin mei kon hij beslag leggen op de zilveren medaille. We maken even kennis met deze sympathieke nieuweling van het Avia-Rudyco-Janatrans CT.

Ewout De Keyser ruilt zwarte kledij voor tenue van Gaverzicht - Be Okay

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jun 2019 - 07:41

Enkele weken geleden kon je op onze site nog een interview lezen met Ewout De Keyser. Hierin vertelde hij dat hij de intentie had om het hele seizoen in zwarte kledij te rijden. Toch is dit inmiddels geschiedenis want hij maakt de overstap naar Gaverzicht - Be Okay. Ewout vertelt zelf in een reactie waarom deze ommekeer.

Andreas Deceuninck : "Naar het BK te Lendelede kijk ik uit"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2019 - 10:22

Vorige week wist Andreas Deceuninck zijn eerste zege te behalen sinds hij op 10-jarige leeftijd startte met wielrennen. De nieuweling won in zijn eigen thuisgemeente, Moorzele. Buiten het wegseizoen vinden we Andreas terug op de piste.

Selectie Cycling Vlaanderen Team: GP Color Code Bassenge 2019

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2019 - 07:52

Op zondag 23 juni staat het Cycling Vlaanderen Team o.l.v. coach Dirk Onghena aan de start van de vijfde wedstrijd van de U23 Road Series. 6 U23-renners nemen het in de GP Color Code Bassenge op tegen de Belgische en Nederlandse top!

SIEMONS STIJN
VAN NUFFELEN GLENN
VANDEVELDE YENTL
BEUSELINCK BRIEK
DHONT ARNOUD
FRANSEN DAVID

Alex Vandenbulcke verschalkt medevluchters in de spurt

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2019 - 20:30

Alex Vandenbulcke behaalde in het West-Vlaamse Passendale zijn tweede seizoenszege. Vorige week kon hij de koers in Wervik ook al op zijn palmares zetten. Jelle Vermoote en Enrico Dhaeye beide van Acrog - Pauwels Sauzen- Balen BC werden 2e en 3e.

Arjan Poleij behaalt 2e seizoenszege te Ruiselede

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2019 - 20:05

De Nederlander Arjan Poleij van het Acrog- Pauwels Sauzen - Balen Bc nam in een sprint met 2 de zege te Ruiselede.  Het is voor de tweedejaars junior zijn 2e zege van het seizoen. De andere podiumplaatsen waren voor Louis Debuysschere en Victor Trio.

"Tot halfweg koers bleef de wedstrijd vrij gesloten, waarna Joshua Vansteenkiste tot in de laatste ronde voor het peloton bleef rijden. In de laatste ronde zette ik de aanval in met nog een andere renner waarna we de vluchter voorbijreden. We bleven voorruit en zodoende maakte ik het af in de sprint."

Pagina's