%1

Milan Fretin toont dat hij klaar is voor het Belgisch kampioenschap

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Dec 2018 - 20:26

Vandaag de laatste pistemeeting voor het Belgisch kampioenschap. Bij de junioren won Milan Fretin het omnium. Milan won alle onderdelen met uitzondering van de temporonde. Samen met Arno Waeyaert won Milan ook de madison.

"Vandaag de 3e pistemeeting gewonnen. Ik had goede benen en dat heeft zich ook vertaald in de uitslag. Er werd ook nog de Madison gereden, die Arno Waeyaert en ik gewonnen hebben. Hopelijk kan ik met dit gevoel starten aan het Bk, volgend weekend."

Foto: Jean Knops

William Junior Lecerf solo naar de zege in Ettelbruck

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Dec 2018 - 19:49

William Junior Lecerf won vandaag de cross bij de junioren in het Luxemburgse Ettelbruck. Het is voor William zijn derde zege van het seizoen.

"Vandaag in Luxemburg gaan crossen na gisteren een 2e plaats in Lichtervelde. Ik kon direct goed starten en kon de twee eerste rondes op kop afwerken met nog een renner. Half wedstrijd kon deze renner me voorbij rijden door problemen met de pedalen. Onmiddellijk gewisseld van fiets en er terug naar toe gereden en er over gegaan. Uiteindelijk nog met 1 minuut voorsprong kunnen winnen."

Derde seizoenszege voor Brent Baert te Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Dec 2018 - 21:32

Bij de eerstejaars nieuwelingen in Lichtervelde was de zege weggelegd voor Brent Baert. Het is voor Brent zijn derde zege van het seizoen.

"Na een lange start , kon ik al vooraan bij de eerstejaars het veld in duiken. Na twee stevige ronden heb ik zo mijn voorsprong uitgebouwd en behouden  en zo mijn derde overwinning van het seizoen behaald"

Jelle Vermoote moet in Antwerpen de duimen leggen voor Lars Boven

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Dec 2018 - 18:25

Jelle Vermoote werd vandaag in Antwerpen knap 2e. Winnaar bij de junioren werd de Nederlander Lars Boven, welke in de laatste ronde een kloofje kon slaan op onze landgenoot.

"Ik had een goed gevoel waardoor ik in de 2de ronde was weggereden maar mij terug laten inlopen omdat het nog 5 ronden was. Lars Boven rijdt de voorlaatste ronde weg doordat ik te braaf was en daardoor zat ik vanachter in het groepje. Nog geprobeerd om naar Lars te rijden maar er niet meer bijgeraakt."

Joran Wyseure wint thuiscross in Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Dec 2018 - 17:02

Joran Wyseure wint overtuigend zijn thuiscross in Lichtervelde. Voor de tweedejaars junior is het zijn derde zege van het seizoen. De 2e plaats was voor William Junior Lecerf. Elio Clarysse eindigde als derde.

"Ik nam de kopstart en kon in de eerste ronde wegrijden met William Junior Leclerf. De tweede ronde sprong ik over de balken en kon zo een kloofje slagen. Ik sprong als enige over de balken. Ik kwam over de aankomst met een kleine 40 seconden voor.  Morgen rij ik nog in Zonhoven"

Tom Dumoulin valt goed op in 2019

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Dec 2018 - 20:28

Eindelijk is het zover, de kleding van Team Sunweb voor 2019 is gereed. In samenwerking met een van de beste wielerploegen ter wereld is het krachtige shirt tot stand gekomen. Het shirt vertegenwoordigd een combinatie van sterk en gepassioneerd rood met de klassieke zwarte en witte tinten van Team Sunweb. De rechte lijnen staan voor het succes dat moet komen op de weg.

Kevin Hulsmans nieuwe wegcoach van Limburg

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Dec 2018 - 19:49

De Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen heeft een nieuwe wegcoach gevonden. Kevin Hulsmans zal vanaf januari de taak overnemen van Dieter Gerards. Laatstgenoemde gaf eerder aan te willen stoppen omwille van een nieuwe uitdaging in het wielrennen.

Hulmans stopte in 2015 als actief wielrenner en is momenteel actief als ploegleider bij het Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team. “Met Kevin hebben we een coach die met zijn twee voeten in de wielerwereld staat”, vertelde Jos Mondelaers. “Hij zal uiteraard zijn functie als ploegleider combineren met die van wegcoach.”

Dries De Pooter: "Mijn sprint verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Dec 2018 - 10:32

Dries De Pooter maakt volgend jaar de overstap van nieuweling naar junior. De nieuweling van Acrog Pauwels Sauzen Balen BC blikt tevreden terug op 2018.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen en hoe met de sport in contact gekomen?
Ik ben gestart met wielrennen op competitief niveau bij de 11-jarige miniemen. Ik ben in contact gekomen met de sport door mijn opa en papa die ook veel fietsten. Ik zag die mooie fietsen en was direct verkocht.

Pagina's