%1

Arnaud De Lie, Dwars door Vlaanderen: "Ik was misschien net iets minder dan in de Omloop Het Nieuwsblad"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2023 - 18:23

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie is na een razend spannende editie van Dwars door Vlaanderen (1.UWT) op een zesde plaats geëindigd. Nadat de koers op bijna 100 kilometer van de meet werd opengebroken, viel het geen moment stil. Op de tweede beklimming van de Knokteberg scheidde zich een omvangrijke groep af van het uitgedunde peloton en gingen acht renners op zoek naar de kopgroep.

Geslaagd debuut voor Circus-ReUz-Technord in Wim Hendriks Trofee en Kattekoers - Gent-Wevelgem U23

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2023 - 17:58

Vorig weekend sloot Circus-ReUz-Technord haar eerste competitiemaand af met een nieuwe zege dankzij Jasper Dejaegher in de Wim Hendriks Trofee, gevolgd door een vijfde plaats van Axel Huens in de prestigieuze Kattekoers - Gent-Wevelgem U23.
 

Lotto Dstny wil zich in de kijker rijden tijdens Dwars door Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Mar 2023 - 12:19

Met Dwars door Vlaanderen (UCI 1.UWT) staat woensdag een nieuwe klassieker voor de deur. Lotto Dstny trekt met vertrouwen richting Roeselare en wil zich opnieuw in de kijker rijden.

Frederik Frison maakte afgelopen week zowel in Brugge-De Panne, als in Gent-Wevelgem indruk met een vierde plaats. De meesterknecht toonde dat hij heel wat in zijn mars heeft, maar ook andere renners van de ploeg tankten afgelopen zondag vertrouwen in een doorregende editie van Gent-Wevelgem.

Jarno Widar wint laatste rit in Tour du Bocage et de l'Ernée 53 en 3 truien

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Mar 2023 - 19:15

De derde rit van de Tour du Bocage et de l'Ernée 53 in Frankrijk werd gewonnen door Jarno Widar ( Crabbé Dakwerken - CC Chevigny)  met 2 minuten voorsprong. Na twee ritten en een tijdrit sluit Jarno deze tweedaagse af als eindwinnaar. Naast de trui van het algemeen klassement wint Jarno ook de bolletjestrui en de combinatietrui, de trui van alle punten bij elkaar opgeteld van alle klassementen.

Rutger Wouters wint in Meer

Door Glenn Hofkens op 26 Mar 2023 - 19:12

Vanmiddag stonden 93 renners aan de start van de wedstrijd in Meer. De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat enkele wagens die foutief geparkeerd stonden nog getakeld moesten worden voor de veiligheid van de renners. Een groep van een 13-tal renners kon in de eerste ronde een voorsprong van een 20-tal seconden bij elkaar fietsen. Veel groter zou de voorsprong van de kopgroep nooit worden en ongeveer halfweg wedstrijd werd de groep opnieuw gegrepen. De beslissende vlucht ontstond op een 4-tal ronden van het einde.

Na 8 jaar bezorgt Gil Gelders België nog eens een overwinning in Gent - Wevelgem U23

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Mar 2023 - 18:10

Gil Gelders heeft België de eerste overwinning in acht jaar bezorgd in de U23 Gent-Wevelgem, nadat hij op de weg naar Ieper al zijn tegenstanders had laten vallen. De 20-jarige maakte deel uit van een sterke groep van zeven man die de eerste keer de Kemmelberg opreed en bij elkaar bleef tot drie kilometer voor het einde, waarna de ene aanval na de andere volgde.

Pagina's