%1

Axel Van Den Broek en Bram Sprangers winnen bij de nieuwelingen in Vorselaar (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2020 - 11:06

Met 63 eerstejaars en 73 tweedejaars nieuwelingen werd er gestart in Vorselaar. Bij de eerstejaars won Axel Van Den Broek en werd eveneens provinciaal kampioen. Bij de tweedejaars was de zege en de trui voor Bram Sprengers.

Bij de eerstejaars stond er tijdens de wedstrijd geen maat op Axel Van Den Broek. Hij domineerde de wedstrijd van start tot einde.

Laura Verdonschot en Xaydee Van Sinaey zegevieren in Vorselaar (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2020 - 11:59

Voor de dameswedstrijd in Vorselaar verschenen 48 elite/junioren aan de start en 19 dames nieuwelingen. Bij de elite was de zege voor Laura Verdonschot, zij werd tevens provinciaal kampioen van Antwerpen. Bij junioren was de trui voor Marthe Truyen. Bij nieuwelingen was de zege voor Belgisch kampioene Xaydee Van Sinaey.  Hier was de provinciale trui voor Lore Sas.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157716074452747

Young Cycling Talent heeft nog plaats voor nieuwelingen en junioren seizoen 2021

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2020 - 08:55

Young Cycling Talent uit Tremelo is een jong en dynamisch team dat een brede opleiding geeft aan jonge renners en een doorstroming biedt aan beloften. Eigen aan het werken met jeugd is dat er een constante instroom van jong talent nodig is om de renners die doorschuiven te vervangen en zo de clubambities te waarborgen. Om die reden biedt het team zeker nog plaats aan nieuwelingen en junioren.

Xandres Vervloesem en Sylvain Moniquet naar Lotto Soudal

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Sep 2020 - 22:36

Opnieuw trekken twee jonge talenten naar Lotto Soudal. Het gaat om Xandres Vervloesem (20) en Sylvain Moniquet (22). Beide Belgen tekenden een overeenkomst voor twee seizoenen. Allebei blonken ze uit in de zopas afgelopen Ronde de l’Isard, een rittenkoers in de Franse Pyreneeën. In de slotrit van gisteren verloor Moniquet zijn gele leiderstrui aan zijn toekomstige ploegmaat Vervloesem. Vier jaar na Bjorg Lambrecht slaagde opnieuw een Lotto-Soudal-renner erin het algemene klassement te winnen. Het Lotto Soudal Development Team won overigens eveneens alle nevenklassementen.

Julie Hendrickx (U19) en Julia Gregoire (U17) kampioen van België (foto's)

Door Jo Groenevinger op 21 Sep 2020 - 11:00

Eindelijk is het zover: een Belgisch kampioenschap op de weg voor de dames jeugd, plaats van afspraak is Koksijde. Daar is een omloop van 11,1 km uitgestippeld met als enige hindernis de beklimming van de Hoge Blekker. Deze omloop moet door de junioren 6x worden afgelegd en door de nieuwelingen 5x. De federatie koppelt het BK van de meisjes nieuwelingen immers aan dat van de dames junioren en laat de junioren eerst starten en de nieuwelingen ongeveer 1 minuut voor de eerste doortocht van de junioren.

Aaron Dockx maakt favorietenrol waar in Vorselaar (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Sep 2020 - 10:44

Na zijn zege vorige week in Zwitserland verscheen eerstejaars junior Aaron Dockx als grote favoriet aan de start voor de provinciale titel in Vorselaar. De favoriet kon na een echte inhaalrace de verwachtingen inlossen. Het zilver en brons was voor Mathis Avondts en Niels Ceulemans.

Maak kennis met de wielersport samen met het Flanders Color Galloo Ct

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Sep 2020 - 09:23

Flanders Color Galloo Ct  organiseert vanaf deze week terug training en dit voor 14-jarige , 15-jarige en 16-jarige renners of rensters die eens willen proeven van de wielersport .

Ze vertrekken om 17u30 woensdag 23 september, 30 september en 7 oktober in Wevelgem in de Menenstraat 473. Ze rijden ongeveer 50km

De ploeg zal dit normaal doen tot einde van het seizoen 2020. Volg dit ook op hun Facebookpagina Flanders Color Galloo Ct.

Iedereen kan en mag afkomen.  Er zal samen gereden worden met de  aspiranten 14 jaar

Dries De Pooter de nieuwe Belgisch kampioen bij de junioren (foto's)

Door Jo Groenevinger op 21 Sep 2020 - 08:15

Gisteren was er in Koksijde het Belgische kampioenschap op de weg voor junioren. Dries De Poorter kroonde er zich tot de nieuwe Belgisch kampioen. Zijn goede vriend Ramses Debruyne nam het zilver. Brons was er voor Siebe Deweirdt.

"Ik had een echte superdag. In de laatste ronde naar de kopgroep gereden met Ramses Debruyne, mijne beste maat! Er van weggereden en met 2 gaan sprinten en het kunnen afmaken!"

Niels Vandeputte, Ingmar Uytdewilligen en Kristof Cop zijn de provinciale kampioenen van Antwerpen (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Sep 2020 - 17:20

In Vorselaar werd er gestreden gisteren voor de provinciale titels veldrijden van de provincie Antwerpen. Met 66 elite2/u23 en 9 elite 3 werd er gestreden voor 3 provinciale truien.

Vanaf ronde 1 domineerde de jarige Niels Vandeputte de wedstrijd. Hij had al snel een voorsprong van een 30-tal seconden op de nummer 2, Ingmar Uytdewilligen. Ingmar kreeg in de laatste rondes nog af te rekenen met een zeer sterke Thibau Nys die uiteindelijk nog over Ingmar ging.

Pagina's