%1

Cedric Keppens wint in Strijpen (foto's)

Door Sophie Richez op 15 Apr 2024 - 11:37

Cedric Keppens (Avia-Rudyco CT) was in Strijpen de beste van 141 deelnemers. Juan Lemestrez (Crabbé -DSTNY) en Thor Verleysen, ploegmakker van Keppens mochten mee op het podium, Nathan Amerlynck en Jasper Christiaens eindigden op de dichtste ereplaatsen.

Foto's : https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720316217123

1 KEPPENS CEDRIC - AVIA-RUDYCO CYCLING TEAM
2 LEMESTREZ JUAN - CRABBE - DSTNY
3 VERLEYSEN THOR - AVIA-RUDYCO CYCLING TEAM

Han Devos wint sprint van 4 in Begijnendijk: "Blij dat de 0 weg is"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Apr 2024 - 22:39

De wedstrijd in Begijnendijk voor elite2/beloften werd gewonnen door Han Devos in een sprint met 4. Het is voor de elite2 renner van VP Consulting CT zijn eerste zege van het seizoen. Op het podium kreeg hij het gezelschap van Stijn De Bock en Michiel Hillen.

Wiebe Kimpe solo naar allereerste ooit

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Apr 2024 - 21:21

Binnen een maand is Wiebe Kimpe 2 jaar bezig met wielrennen. Vandaag in Veldegem behaalde de tweedejaars nieuweling zijn eerste zege van zijn carrière met een mooie solo.

"We stonden met 78 aan de start. Al vroeg reed er twee man weg. Zij kregen een voorsprong om en bij de 45 seconden. Dan zijn we beginnen ronddraaien om ze terug te halen wat uiteindelijk ook gelukt is. Daarna waren er veel aanvallen maar niemand geraakte weg. Op 2,5 ronden van het einde zag ik mijn kans en sprong ik weg. Bij de aankomst was mijn voorsprong 46 seconden.": vertelt een dolblije Wiebe Kimpe.

Jinze Joris wint gouden fiets in Burst Erpe-Mere

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Apr 2024 - 20:26

In Burst Erpe-Mere verschenen 104 nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd over 64km. In een sprint met Mauro Keppens was Jinze Joris de snelste. Jinze kreeg een speciale fiets als trofee.

"Het was een koers op een vrij heuvelachtig parcours met toch wel een stevig windje. Halfweg koers was er een ontsnapping met 5. Wat later val ik aan en blijven we met 3 over. In de sprint kon ik Mauro Keppens nipt verslaan.":  vertelt Jinze.

1 JORIS JINZE - ACROG-TORMANS
2 KEPPENS MAURO - ISOREX CYCLING TEAM
3 JOHNSON JOSH - DRIVETRAIN

Nele Vanbaelen en Naomi De Roeck: Vlaams-Brabants kampioenen (foto's)

Door Jo Groenevinger op 10 Apr 2024 - 19:16

Na tal van kleine ontsnapping eindigde de wedstrijd met een massasprint. Met de Noorse Tveit Nora als winnares. Voor de Vlaams-Brabantse titel behaalde  Nele Van Baelen bij de U23 en Naomi De Roeck bij de elite de eerste plaats en de trui.

Foto's:  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720316123209

Uitslag:
1. Nora Tveit
2. Dina Scavone
3. S'annara Grove

Versterking pistestaf Belgian Cycling met Dominique Perissi en Jonathan Mitchell

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Apr 2024 - 17:46

Dominique Perissi werd aangesteld als vervanger van Nicky Cocquyt, die eind vorig jaar besliste om zich terug te trekken als bondscoach Piste U19. Daarnaast werd de pistestaf uitgebreid met de aanstelling van de Brit Jonathan Mitchell. Als Track Sprint Expert kadert zijn benoeming in de uitbouw van het sprintproject op de piste. Na het afscheid van Nicky Cocquyt moest Belgian Cycling op zoek naar een nieuwe pistecoach voor de jeugd.

Vito Braet : "Ik wil mijn voorjaar afsluiten met nog enkele goede prestaties"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Apr 2024 - 20:07

Na het behalen van de eerste top tien van 2024 in een Monument over de kasseien van Parijs-Roubaix afgelopen zondag, trekt Intermarché-Wanty richting de Ardennenklassiekers via de Brabantse Pijl, de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen op Vlaamse bodem.

Rune Boden wint solo Herdenkingsprijs François Bruyndonckx

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Apr 2024 - 18:32

In Rumst passeerden 53 junioren de inschrijvingstafel voor de Herdenkingsprijs François Bruyndonckx. De wedstrijd werd gewonnen door Rune Boden die op 1km van de finish er alleen vandoor ging. Het is voor Rune zijn tweede zege van het seizoen.

"In de eerste ronde is geprobeerd en direct een mooi gaatje gekregen met Matthis Gumienny.  We hebben goed kunnen ronddraaien tot het einde van de koers. Op 1km van de meet weggereden en alleen binnen gekomen.": vertelt Rune.

Pagina's