%1

Jarne Driesen stopt met crossen en kiest voor zijn studies

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2018 - 22:13

Jarne Driesen heeft besloten om te stoppen met het veldrijden en de fiets aan de haak te hangen. Jarne gaat zich volop op zijn studies richten.  Jarne reed de laatste jaren bij de beloften voor het Marlux - Bingoal Cycling Team. Als junior was hij actief bij het Telenet Fidea team.

Volgende tekst over zijn afscheid staat op zijn Facebook.

Selecties voor Gent-Wevelgem Nederland: dames, beloften en juniores

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2018 - 22:04

Komende zondag staan er drie KNWU nationale selecties aan de start van Gent Wevelgem in het kader van de Nations Cup. Een wedstrijd waarbij vorig jaar bij de junior-vrouwen Amber van der Hulst tweede en Lorena Wiebes derde werden. Bij de junioren eindigde Marijn van den Berg op de 7de plaats. Hartthijs De Vries werd beste Nederlandse belofte op een 5de plaats.

Thijs Van Looveren wint de spurt van ploeggenoot Seppe Martens in Pijpelheide (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2018 - 15:47

54 kilometers moesten de 45 nieuwelingen afleggen in het ijskoude Pijpelheide. De twee ploegmaten van het WAC team Seppe Martens en Thijs Van Looveren besloten vanaf ronde 1 in de aanval te gaan en met succes. De twee werkten perfect samen en konden hun voorsprong stelselmatig vergroten terwijl achteraan in de wedstrijd de deur wagenwijd open stond. Vooraan in het peloton was er slechts 1 renner die voor de aanval koos. Tommy Laermans ging in zijn eentje op zoek naar de 2 leiders maar het was een gevecht tegen de wind en de koude in zijn eentje.

André Greipel geopereerd aan sleutelbeen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2018 - 14:44

André Greipel is gisterenavond succesvol geopereerd aan het linkersleutelbeen. De onfortuinlijke Duitser kwam zaterdag ten val tijdens de afdaling van de Poggio en moet een kruis maken over zijn voorjaar. Tijdens de ingreep – uitgevoerd door dokter Toon Claes in Herentals – werd de complexe breuk met een plaatje en tien bouten opnieuw vastgezet.

Onemanshow van Brem Deman in Boutersem (foto's)

Door Jo Groenevinger op 18 Mar 2018 - 21:50

Brem Deman won in Boutersem de Grote Prijs Wim Ruelens  bij de nieuwelingen. Hij zette vanaf ronde 1 de vaart erin en kon dit volhouden tot aan de finish.

"Had een goed gevoel bij de eerste kilometers en wou dan is testen of ik juist was door door te rijden op de kop. Al snel had ik een gat en twijfelde om door te gaan want het was nog lang... toch doorgereden en het kunnen houden. De klim was zwaar maar op het vlakke bolde het super. Helemaal leeg aan de meet maar goed kunnen indelen."

Jari Heyse wint in Merelbeke – Kwenenbos “Mijn gevoel was echt goed aan de start”

Door Glenn Coessens op 18 Mar 2018 - 21:25

Vandaag stonden 146 dik ingepakte renners aan de regionale 1.12a wielerwedstrijd te Merelbeke. De renners krijgen 17 ronden 7.3km voorgelegd goed voor 124 km In de eerste 2 ronden waren een verschillende aanvalspogingen maar alles kwam terug samen. Tot in de 4e ronde Hans Becking (VDM – Trawobo) samen me Jari Heyse en 4 andere renners een aanval plaatste. In het peloton werd het even stil, ronde per ronde konden ze hun voorsprong vergroten tot een maximale voorsprong van 1min10sec.

Joshua Vansteenkiste sterkste Belg in thuiswedstrijd in Kachtem Izegem

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2018 - 20:38

Een thuiswedstrijd winnen is nooit niet gemakkelijk, dat mocht ook Joshua Vansteenkiste ondervinden. In een spannende tweestrijd moest hij de duimen leggen tegen de Noor Daniel Arnes in Kachtem Izegem. De eerstejaars junior van De Meulespurters Meulebeke werd wel onze beste Belg, wat ook mooi is in een thuiskoers.

Pagina's