%1

Toon Vandebosch triomfeert in Stabroek (foto's)

Door Jo Groenevinger op 25 Sep 2017 - 18:32

Met  50 renners werd er gestart in Stabroek bij de elite z/c en beloften. In een spannende eindspurt voor de podiumplaatsen was Toon Vandebosch de snelste van een beperkte kopgroep. Hij won de spurt van Hendrik Sweeck . Stijn Huys won de spurt voor plek 3.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157686275020321

Lawrence Naesen versterkt het Lotto Soudal team in 2018 en 2019

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Sep 2017 - 16:21

In 2018 en 2019 rijdt Lawrence Naesen in het shirt van Lotto Soudal. De 25-jarige Naesen maakte dit seizoen deel uit van WB Veranclassic Aqua Protect en behaalde in juni een mooie derde plaats in Ride Bruges, na Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Hij won dit jaar drie nationale koersen. Lawrence is de jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen.

Kamiel Bonneu wint laatste manche van beker van België in Jemeppe

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Sep 2017 - 21:16

Kamiel Bonneu heeft vandaag de laatste manche van de beker van België gewonnen in Jemeppe. Kamiel kon solo naar zijn 5e seizoenszege rijden.

"Ik had geen goed gevoel in het begin van de koers en zat dan ook niet mee met de goede vlucht. In de heuvelzone kwam ik er eindelijk wat door en ben dan solo naar de kopgroep gereden. Ik kwam aansluiten op een goeie 30 km van de meet. Daarna met Henry vandenabeele weggereden uit de kopgroep en in de plaatselijke ronde ben ik solo gegaan. Zo heb ik mijn 5e van het seizoen kunnen pakken."

Fotofinish duidt Juul Maes aan als winnaar na massaspurt in Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Sep 2017 - 20:27

In het West-Vlaams Lichtervelde was Juul Maes de snelste in de massaspurt. Voor de eindzege moest de fotofinish geraadpleegd worden en zo behaalde Juul zijn 4e zege van het seizoen (3 weg en 1 piste)

"Het was een snelle koers met veel aanvallen en veel wind. Er werd hard gekoerst en alles bleef samen tot het einde. In de massaspurt wist ik dat ik voor de bocht als eerste moest zitten. Toen werd er gespurt en dacht Mathias Vandenborre dat hij won, hij stak zijn handen ook op. Maar de fotofinish duidde mij als winnaar aan."

Lode Bertels wint de spurt van Wouter De Cleen in Kontich

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Sep 2017 - 20:05

Lode Bertels kon vandaag in Kontich zijn 3e seizoenszege verzilveren. In een sprint met 2 beschikte Lode over de sterkste benen.

"Na 6 van 18 rondes weggereden met 7 renners en een mooie voorsprong gemaakt op het peloton. Op 3 rondes van het einde weggereden met 4 renners en dan in de laatste kilometer nog tot bij een sterke Wouter De Cleen gereden. De sprint met 2 kunnen winnen."

Straffe Josse Van Ransbeeck pakt uit met een solo

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Sep 2017 - 19:54

Josse Van Ransbeeck behaalde een straffe allereerste zege in zijn 4e koersjaar. Josse kwam in Wetteren solo aan met een voorsprong van maar liefst 4.25 minuten.

"Ik voelde mij voor start niet zo super en merkte dat ik bij elke versnelling meteen gevolgd werd.  Op 25 km van de meet kreeg ik een klein gaatje en kon dit gaatje houden. Dankzij mijn team die goed afstopte kon ik het volhouden tot op het einde!"

Sterke solo van Daan Stevens in Okselaar

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Sep 2017 - 18:47

Daan Stevens, eerstejaars nieuweling behaalde zijn eerste zege van het seizoen en zijn tweede sinds hij startte met het koersen. Daan kwam solo aan met een voorsprong van 45 seconden op Hannes van Bouwel te Okselaar .

"Het was vandaag een nogal  zenuwachtige koers. Niemand geraakte echt weg. Ik heb de koers dan maar gecontroleerd en de laatste vier ronden ben ik zelf weggesprongen en ben ik uiteindelijk met 45 seconden gewonnen!"

Pagina's