%1

Wout van Hamme solo naar de zege in Kluisbergen (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2018 - 19:57

De wedstrijd voor de beker der Vlaamse Ardennen in Kluisbergen werd gewonnen door Wout van Hamme.

"Het was een koers op een toch wel lastig parcours. Het was moeilijk om weg te raken maar tijdens de laatste rondes lukte dit dan toch met een kopgroep van 12. Ik kon aan het begin van deze laatste ronde wegrijden uit de kopgroep en zo alleen binnenkomen."

Foto's volgen later

Lennert Belmans sluit de 3-etappenrennen van Weilburg af met tweede plaats, Ramses Debruyne derde

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2018 - 13:29

De 3-etappenrennen van Weilburg in Duitsland zit erop. In de laatste rit vandaag eindigde Lennert Belmans op een tweede plaats wat eveneens zijn plaats is in het eindklassement. Ramses Debruyne werd vandaag derde in de rit en dat is ook zijn plaats in het eindklassement. De Duitser Marco Brenner won ook vandaag de wedstrijd en is dus de terechte winnaar in het eindklassement.

Wiebren Plovie wordt sportief manager bij c.t. Soenens Booom : enkel U19 in 2019

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2018 - 13:02

c.t. Soenens Booom gaat volgend jaar  verder met enkel  U19. Het team zal zich focussen op de betere renners uit België en Nederland. Dankzij een uitgebreid en uitdagend wedstrijdprogramma willen we ons meten met de beste teams uit binnen- en buitenland. De ambitie is om door te stoten naar de top in dit segment.

 De ploeg verwelkomt Patrick Laurez, die samen met Steven Verheuen de sportieve leiding op zich neemt. Hij maakt op het einde van het seizoen de overstap van het Zannata Galloo cycling team Menen. Wiebren Plovie wordt sportief manager. 

Geen maat op Remco Evenepoel te Roosdaal (foto's)

Door Jo Groenevinger op 24 Jun 2018 - 11:52

Remco Evenepoel heeft op indrukwekkende wijze de wedstrijd in Roosdaal gewonnen. Met bijna 6 minuten voorsprong wist hij over de finish te komen. Nog een leuk weetje: De vader van Remco en de vader van de winnaar bij de nieuwelingen hebben vroeger nog samen gekoerst bij Ruisbroek Sportief.

Ramses Debruyne eindigt tweede in klimtijdrit te Duitsland

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2018 - 11:28

In de namiddag was er gisteren in de de 3-etappenrennen van Weilburg een klimtijdrit. De zege ging opnieuw naar de Duitser Marco Brenner. Op de plaatsen 2 en 3 eindigen de ploegmaten Ramses Debruyne en Daan Martens.

"Het was al een lastige dag geweest met het criterium in de voormiddag waar ik 3e werd. De klimtijdrit was super lastig, een klim van 1,5 km aan 11%. Het was al van in de start direct klimmen en direct a bloc. Uiteindelijk een 2e plaats na een enorm sterke Duitser. Ik ben heel content over deze dag."
 

Pagina's