%1

Robbe Geudens ondanks pech naar de zege in Eversel (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Oct 2021 - 19:05

Met juist geteld 50 junioren aan de start werd de wedstrijd in Eversel op gang gefloten. Het werd een spannende strijd tussen de renners die in de kleine kopgroep reden. Uiteindelijk kon Robbe Geudens met een klein verschil zijn eerste overwinning van het seizoen op zijn palmares zetten.

Victor Campenaerts tekent driejarig engagement bij Lotto Soudal:" Ik kan bijleren van Philippe Gilbert"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Oct 2021 - 12:57

Victor Campenaerts zal de komende jaren de kleuren van Lotto Soudal verdedigen, want de 29-jarige Belg tekende een overeenkomst van drie seizoenen bij het Belgische WorldTeam. Campenaerts reed eerder al twee jaar voor het team, waarin hij naast Belgisch en Europees kampioen tijdrijden ook de werelduurrecordhouder werd. Campenaerts is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk bij het team.

Ingmar Uytdewilligen heeft eerste zege van het seizoen beet (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Oct 2021 - 18:45

Met 53 elite2/u23 verschenen ze aan de start van de Oxyclean CX Challenge in Eversel. Al snel zagen we een kopgroep van 3 de wedstrijd domineren: Sander De Vet, Jetze Van Campenhout en Ingmar Uytdewilligen. In de finale kon Ingmar zijn metgezellen achter zich laten en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen.

ASFRA Racing Team Oudenaarde breidt uit met damesteam

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Oct 2021 - 16:44

Positieve geluiden uit wielerland: het ASFRA Racing Team start met een volwaardige damesploeg. De laatste maanden gaven enkele damesteams aan hun activiteiten te stoppen, anderen dat ze zouden afslanken. Minder goed nieuws voor onze dames, zeker nu door allerlei positieve acties het aantal rensters in de lift zit.

Gaëtan Verleyen klopt Milan Lanhoven in de sprint (foto's)

Door Jo Groenevinger op 18 Oct 2021 - 11:58

Voor de 'grote prijs  Dewelde Frank' in Drieslinter kwamen 69 junioren aan de start voor 17 ronden van 5,1km. De wedstrijd werd een tweestrijd tussen Gaëtan Verleyen en Milan Lanhove. Het was uiteindelijk Gaëten die nog de snelste sprint in de benen had.

De eerste 60km vaak geprobeerd maar nooit echt weggeraakt. Dan na 65km sluit ik alleen aan bij een groepje van 3. We blijven uiteindelijk nog met 2 over en ik win de spurt. Nog geprobeerd weg te rijden maar ik kreeg de andere renner er niet af. Sterk van hem in zijn eerste jaar als renner.": vertelt Gaëtan.

Bob Poelmans: "Ik zag mijn doelen in rook opgaan"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Oct 2021 - 07:45

Het seizoen 2021 van Bob Poelmans was er één met ups & downs. De sympathieke Limburger behaalde enkele mooie podiumplaatsen en een zege maar belandde ook 2 maal in het ziekenhuis met o.a. een sleutelbeenbreuk. Bob doet zijn verhaal over zijn seizoen 2021 waar hij zoveel van verwachtte.

Viktor Vandenberghe solo naar eerste zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Oct 2021 - 19:10

Per uitzondering reden gisteren ook de eerstejaars en tweedejaars junioren apart in Moerkerke. Bij de eerstejaars was de zege voor Viktor Vandenberghe. Hij had een voorsprong van een tiental seconden op Wies Nuyens en Seppe Van Den Boer.

"Het was een snelle wedstrijd. We waren al snel met een man of 6  weg.  Ik nam een afwachtende houding aan maar reed goed mee. In de voorlaatste ronde plaatste ik een versnelling en kon ik een kloofje slaan. Zo kon ik mijn eerste overwinning boeken van het seizoen.": vertelt Viktor.

Nummer 13 voor Niel Meulemans in Bury

Door Sophie Richez op 16 Oct 2021 - 21:31

In Bury kon Niel Meulemans  solo naar zijn 13e zege van het seizoen rijden. 

"Het was een snelle koers met veel aanvalspogingen. Ik heb ook een paar keer geprobeerd maar dit lukte niet. De voorlaatste ronde toch kunnen wegrijden en naar de kopgroep gefietst. Na een halve ronde ben ik weg gefietst van de kopgroep en alleen binnengekomen.": vertelt Niel.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157720028215231

Pagina's