%1

Thomas Verdonck solo naar nieuwe zege te Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2022 - 19:36

Gisteren kon je nog een interview lezen met Thomas Verdonck als leider van de CX Challenge ( https://www.cyclingsite.be/thomas-verdonck-bikkelen-voor-uw-plaatske) . Vandaag in Lichtervelde verstevigt de eerstejaars nieuweling zijn voorsprong in het klassement met een nieuwe zege te Lichtervelde.

Stan Deram sprint naar tweede zege van het seizoen te Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2022 - 17:14

Stan Deram behaalde in een spannende finale in Lichtervelde zijn tweede zege van het seizoen. De tweedejaars nieuweling was de snelste van een groepje van 4. Stan won eerder dit seizoen de cross in Knesselare.

Arthur Van Den Boer: "Ik kreeg het niet cadeau vandaag"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2022 - 16:43

Met 22 tweedejaars nieuwelingen werd er in Boom gestreden voor de podiumplaatsen. De zege was opnieuw voor de Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer. Mathias De Keersmaeker en Naud De Clercq werden 2e en 3e.

"Ik kreeg het niet cadeau vandaag met een sterke Mathias De Keersmaeker, die de tweede ronde sterk kwam opzetten. De laatste ronde kon ik nog versnellen en dat bleek genoeg om de zege. Volgende week sta ik aan de start in Essen.": aldus Arthur.

Hoe ziet Dovy Keukens – FCC er in 2023 uit?

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2022 - 09:46

Dovy Keukens – FCC zal ook volgend jaar opnieuw in het peloton te zien zijn, met dank aan de vaste sponsoren. Dit al voor het elfde wielerjaar op rij! Jawel je hoort het goed! Volgend jaar, na twee jaar afwezigheid wegens corona, vieren we op de ploegvoorstelling het tien + éénjarig bestaan! Het team van voorzitter Frans Delameilleure & sportief manager Jochen Deweer telt volgend jaar 25 renners. Dit zijn vijf renners extra t.o.v. 2022, met dank aan een fiere voorzitter waar de wielersport hem nauw aan het hart ligt .

Thomas Verdonck : "Bikkelen voor uw plaatske"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2022 - 18:43

Thomas Verdonck is momenteel de huidige leider in het klassement van de CX Challenge bij de nieuwelingen eerstejaars. Met 2 zeges en talloze podiumplaatsen staat hij stevig aan de leiding met 70 punten voorsprong op de nummer 2, Daan Wilmsen.

1. Wanneer ben je met veldrijden gestart en waarom de keuze voor deze sport?
Ik was met atletiek bezig toen ik in 2017 mijn eerste cross reed in Nederland. Vanaf dat jaar ben ik in de winter veldlopen en cyclocross gaan combineren. Ondertussen ben ik volledig naar wielrennen overgestapt.

Antwerpenaar Dirk Verbeeck (Bonache) is zondag prominent aanwezig op de Scheldecross: “Op alle fronten streven wij naar gendergelijkwaardigheid, ook in het veldrijden!”

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2022 - 10:09

Op het bekende Antwerpse Sint-Annastrand kan je zondagmiddag terecht voor de 8ste manche van de UCI Wereldbeker veldrijden. De 64-jarige Antwerpenaar Dirk Verbeeck, CEO van het Projectsourcingbedrijf Bonache, is dit weekend prominent aanwezig op de cross. Met zijn bedrijf is hij niet alleen de 2de hoofdsponsor van het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling van o.a.  Ellen Van Loy, Alicia Franck en Laura Verdonschot, op het parcours heeft hij ook zijn eigen bocht.

Wout Janssen: "Uitkijken naar de cross in Meer"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Dec 2022 - 19:31

Wout Janssen (Chocovit cycling team) is momenteel de leider in het klassement van de CX Challenge. Zondag staat voor deze belofte de cross in Meer op het programma. Een wedstrijd waar hij naar uitkijkt.

1. We zitten ongeveer midden in het veldritseizoen. Hoe kijk je terug op het eerste deel?
Heel tevreden, ik heb deze zomer wel een mooie stap gezet en dat heb ik dit seizoen ook wel zelf gemerkt. Dit is mijn beste seizoen tot dusver en het doet ook deugd dat de resultaten er dan ook wel zijn.

Pagina's