%1

Belgisch kampioen Xander Danckaarts solo naar de zege in Overijse (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2019 - 17:20

Bij de aspiranten 13 jaar in Overijse reed Xander Danckaarts solo naar een nieuwe zege. Hij had een  voorsprong  van ruim een halve minuut op de nummer 2, Leander De Gendt. Zeno Durie eindigde als derde.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157712117403783

Overijse Aspiranten 13 jaar
1. Xander Danckaarts
2.Leander De Gendt
3.Zeno Durie

Meisjes
1. Noor Vandendijck

Giel Lejeune solo naar de zege in Overijse (foto's)

Door Jo Groenevinger op 8 Dec 2019 - 16:57

Bij de aspiranten 12 jaar in Overijse was Giel Lejeune de snelste van de 34 starters. Hij had een kleine voorsprong  op Matteo Declercq die tweede eindigde. Toon De Peuters werd derde.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157712117146763

Overijse Aspiranten 12 j
1.Giel Lejeune
2. Matteo Declecq
3. Toon De Peuter

Meisjes
1. Melanie Lemmens

Julien Cadron ontwaakt uit coma

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2019 - 12:58

In naam van de familie en vrienden van Julien Cadron kunnen we met grote opluchting meegeven dat hij vanmorgen uit de coma is ontwaakt. Er volgen nog heel wat onderzoeken de komende dagen en een lang herstel maar hij heeft alvast zijn eerste belangrijke overwinning geboekt. De familie en vrienden zouden nog heel graag de fietser bedanken die als eerste zeer snel met de reanimatie is begonnen en actief was bij politiezone Gavers. Hij had een belangrijk aandeel in deze overwinning voor Julien.

Onemanshow van Jetze van Campenhout in Essen

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2019 - 08:22

In Essen was Jetze van Campenhout  de sterkte junior van de dag. Hij domineerde de wedstrijd van start tot aankomst. Voor de plaatsen 2 en 3 werd het een spurt tussen William Junior Lecerf en Mathis Avondts waarbij William Junior de snelste was. Het is voor Jetze zijn tweede zege van het seizoen.

Arno Debeir kiest volledig voor de weg bij het GM Recycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 20:15

Arno Debeir zal in 2020 de kleuren verdedigen van GM Recycling Team. Arno zal vanaf volgend jaar volledig voor de weg kiezen en komt over van Pauwels Sauzen - Bingoal. Hij eindigde dit jaar nog vijfde in een rit van de Ronde van Luik en negende in een rit van de Triptyqye Ardennais.

Silas Kuschla wint de sprint van Senne Bauwens in Zarren

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 19:29

Bij de nieuwelingen in Zarren ging de zege naar de Duitser Silas Kuschla. Hij won de sprint van Senne Bauwens.

"Op de modderige omloop met verschillende grachten kon ik samen met Senne Bauwens snel wegrijden van de tegenstand. We reden de ganse wedstrijd samen maar in de finale kon ik het afmaken. Proficiat aan Senne en Jori Van de Sompel, die derde werd."

1 KUSCHLA SILAS - RC BLAU-GELB 1927 LANGENHAGEN E.V.
2 BAUWENS SENNE - KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE
3 VAN DE SOMPEL JORI - INDIVIDUEEL

Provinciale truien voor Robin Alderweireld en Thibaut De Smet in Zarren

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 19:03

Robin Alderweireld en Thibaut De Smet zijn de nieuwe provinciale kampioenen van West-Vlaanderen bij de ezc en de U23. Thibaut won de wedstrijd en Robin eindigde als tweede.

"Ik ging als 3e het veld in. Na 1 ronde hadden Robin Alderweireld en ik al een klein kloofje. We konden deze samen uitbreiden tot op 3 ronden van het einde zijn ketting eraf liep. Ik had 10 seconden en gaf het niet meer uit handen. Ik won mijn 3e cross van het seizoen en werd provinciaal kampioen!": aldus Thibaut

Eerste West-Vlaamse provinciale trui voor Jens Teirlinck

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 18:02

Jens Teirlinck was vandaag de sterkte in de reeks voor amateurs/masters A te Zarren. Jens reed er solo naar zijn 7e zege van het seizoen (Jens won 3 wedstrijden bij de LRC en 4 bij de wbv). Het is voor Jens zijn eerste trui als West-Vlaams kampioen (Jens verhuisde vorig jaar van Brabant naar West-Vlaanderen).

Milan Kuypers solo naar eerste zege op het provinciaal kampioenschap in Zarren

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 17:16

Voor de West-Vlaamse crossers was het vandaag het provinciaal kampioenschap in Zarren (Kortemark)  en tevens ook een manche van de Vlaamse Cyclocross cup. Milan Kuypers won er solo de wedstrijd en werd provinciaal kampioen. Het is voor Milan zijn eerste zege van het seizoen als eerstejaars junior.

"In de start zat ik in 2e positie en hierna heb ik samen met Alessio de Maere een kloofje kunnen slaan. Met ons 2 de wedstrijd verder afgewerkt tot in de voorlaatste ronde.  Het lukte mij om weg te rijden en zo een kleine voorsprong te kunnen uitbouwen en deze behouden."

Julien Cadron getroffen door hartstilstand tijdens toertocht

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Dec 2019 - 15:16

Julien Cadron ( elite renner bij Gaverzicht - Be Okay ) kwam deze ochtend ten val door een hartstilstand tijdens de jaarlijkse VTT toertocht van Meubelen Gaverzicht te Deerlijk. Julien wordt momenteel onder kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis. De eerste testen waren positief maar het blijft afwachten. We wensen de familie en vrienden alvast veel sterkte en goede moed.

Update 17 uur:  De beademingsapparatuur is verwijderd,Julien ademt terug zelfstandig. Ze gaan hem nu ook stilletjes proberen wakker maken. Als het vandaag nog niet lukt proberen ze morgen opnieuw.

Pagina's