%1

Gilles Dockx tekent bij Urbano-Vulsteke Cycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Dec 2023 - 18:57

Gilles Dockx wordt in 2024 eerstejaars belofte. De Antwerps juniorenkampioen zal de overstap maken naar deze nieuwe categorie bij het Urbano-Vulsteke Cycling Team.

"Ik heb de ploeg gekozen omdat ik het beste presteer in een vertrouwde omgeving en bij Urbano-Vulsteke Cycling Team voelde ik dit al vanaf het begin mede door de persoonlijke aanpak van Dirk Verbestel, voorzitter van de ploeg. Ook omdat ik er nog vrienden had zitten van vorig jaar !"

Vierde Spaanse zege voor Matisse Van Kerckhove

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2023 - 15:32

In het Spaanse Manresa behaalde junior Matisse Van Kerckhove zijn 4e crosszege van het seizoen. Matisse leeft al 12 jaar in Spanje maar heeft nog steeds de Belgische nationaliteit. Matisse rijdt voor twee teams, het Spaanse Baix Ebre Equipciclista en Crabbé-DSTNY.

Matisse "De start was redelijk snel en uiteindelijk zijn we met 5 overgebleven.  Achter 2 ronden heb ik de solo ingezet. Uiteindelijk heb ik met 40 seconden voorsprong gewonnen. Ik voelde me redelijk goed van begin tot einde."

Onemanshow van Iben Rommelaere in Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2023 - 11:13

De eerste zege van het seizoen is binnen voor Iben Rommelaere. Iben toonde in Lichtervelde dat hij de sterkste elite2/belofte was. Hij gaf er een echte onemanshow van start tot finish.

Iben; "Ik startte vanop de 2de rij en draaide rond de zevende plek het veld in. Ik kon na een halve ronde aan de leiding komen. Een sterke Sil de Brauwere is steeds dichtbij gebleven maar ik heb de lange solo kunnen afronden met een twintigtal seconden voorsprong. Ik ben blij met het gevoel van vandaag en hoop dit verder te zetten in de volgende wedstrijden"

Arthur Van Den Boer wint na spannende slotronde in Boom

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Dec 2023 - 09:08

Met 64 junioren aan de start op de Schorrecross in Boom kregen we een mooie wedstrijd te zien. Na een spannende slotronde kon Arthur Van Den Boer nog het zegegebaar maken.

Arthur: Ik nam een snelle start. Achter mij was er wat oponthoud waardoor ik al snel 40 seconden uitliep. Deze snelle start moest ik naar het einde van de wedstrijd wat bekopen. De achterliggers konden terugkomen en het werd de laatste ronde nog spannend met Louic Boussemaere. Toch de overwinning nog kunnen binnenhalen. Zeer blij mee. Nu even focus op examens de komende 2 weken.

Runne Heylen sterkste Belg in Boom

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2023 - 16:51

Bij de eerstejaars nieuwelingen in Boom kwamen 45 renners aan de start. Onze beste landgenoot vonden we terug op plaats 3, Runne Heylen. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjech  ŠImon Kment.

Runne: "Ik moest op de laatste rij starten door een slechte loting. De eerste ronden goed kunnen opschuiven en in de 2de ronden hing ik al op een 2de plaats. Dan een val gemaakt waardoor de renner achter mij terug komt en over mij gaat. Uiteindelijk een 3de plaats en heel content."

Jayson Hertigers als tweedejaars nieuweling naar Crabbé-DSTNY

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Dec 2023 - 19:07

Jayson Hertigers  zal volgend seizoen rijden voor Crabbé-DSTNY. Hij zal de ploeg vervoegen als tweedejaars nieuweling.

Jayson: "De club rijdt een super mooi programma en  de samenwerking met DSTNY sprak mij ook aan. Vrienden van mij rijden er ook en ik hoorde dat de sfeer goed is in de club. Mijn doelen op de weg zijn goede resultaten te rijden en constante uitslagen te rijden met podiumplaatsen. In de klimkoersen hoop ik zeker vooraan te rijden. "


Emile Beertens trekt in 2024 naar Acrog - Tormans

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Nov 2023 - 19:38

Emile Beertens zal de nieuwelingenkern van Acrog - Tormans versterken in 2024 als tweedejaars. Na overleg met zijn familie besloot hij te kiezen voor deze Kempische ploeg uit Balen.

"Ik ben door nog  2 andere ploegen gevraagd maar Acrog-Tormans stond me het meeste aan. Mede door het programma wat zij rijden en hun begeleiding dat echt top is.": zegt Emile.

Pagina's