Stijn Daemen: "In België zijn veel mooiere omlopen dan in Nederland"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jan 2016 - 19:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stijn Daemen sloot zijn seizoen af met 18 zeges en de Nederlandse kampioenentrui in het tijdrijden. Stijn vervoegt dit seizoen als eerstejaars junior het Belgische Davo Cycling Team.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben in jeugdcategorie 4 begonnen  met wielrennen. Ik ben bij de sport terecht gekomen via een profronde in Heerlen. Voor de wedstrijd was een Rabo dikke banden race en daar werd ik 3de. Na de wedstrijd kregen wij een folder van de wielerclub twc Maaslandster. Op dat moment wist ik wielrennen is mijn sport

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Ik ben heel erg tevreden. Ik had me vooraf aan het seizoen 3 doelen gesteld: klimmerstrofee, NK tijdrijden en Maasvallei. Uiteindelijk ben ik winnaar van de klimmerstrofee en Nederlands kampioen tijdrijden. In de Maasvallei was ik goed tot de laatste beklimming. Verder heb ik constant seizoen gereden.

3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Ik ben 2 keer betrokken geweest bij een valpartij bij een klassieker in Genemuiden voor plek 3 en in Dronten lag ik bij een massale valpartij van 40 renners op de grond.

4. Je sloot het seizoen af met 18 zeges. Verwacht? Aan welke van deze 18 heb je de mooiste herinneringen? De mooiste is het NK tijdrijden.

5. Hoe kijk je terug op het Nederlands kampioenschap weg, tt...? Ik ben trost op mijn trui die ik daar gewonnen heb.

6. Welke wedstrijd /ronden hoop je zeker te rijden voor Nederland volgend seizoen als je in de selectie zit? Ik heb er zelf niks van gehoord van de selectie dus kan niks hierover zeggen. Ik zou het wel erg mooi vinden om een keer in de oranje trui te rijden.

7. Je koos voor 2016 voor een Belgische ploeg. Waarom deze keuze? In eerste instantie omdat DAVO een uitgebreid een heel mooi wedstrijd programma heeft in België. De verwachting is dat juist deze koersen mij goed zouden liggen. Ik rijd graag in België.

8. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Volgend jaar ben ik 1ste jaars junior en zal het voor mij een leerjaar gaan worden. Voornamelijk in de grote wedstrijden.

9. Een wedstrijd rijden in België of Nederland? Waarom? België, omdat in België veel mooiere omlopen zijn dan in Nederland .

10. Spurt of solo? Waarom? Het mooiste is als ik alleen aankom.

11. Is tijdrijden je specialiteit? Niet echt een specialiteit maar ik kan goed alleen rijden.

12. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Klimwedstrijden omdat daar het verschil kan gemaakt worden tussen goede en minder goede renners.

13. Wat zijn de doelen voor 2016? Voornamelijk veel nieuwe ervaringen opdoen bij de junioren en goed zijn op de tijdrit.

14. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Ja,  nu toe gaat het goed

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : popmuziek
Favoriete film : specter james bond
Lievelingseten : Italiaans
Ochtend- of avondmens : ochtend
Film of boek : film
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit: Kleeberg classic in Mechelen
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Dat ik fit en gezond blijf en dan komt de rest vanzelf.

 

Gerelateerde artikels

In Riemst verschenen 45 nieuwelingen aan de start gisteren waaronder de Amerikaans selectie. Onmiddellijk na het vertrek heeft Stijn Daemen de koers hard gemaakt, snel starten en kijken wie er mee kan. In de 5e ronde van de 17 ronden, op een selectie parcours werd de definitieve kopgroep geformeerd...
Over de wedstrijd in Lummen kunnen we zeer kort zijn in ons verslag. De 52 nieuwelingen moesten in totaal 63 kilometer afleggen verdeeld over 18 ronden. In de tweede ronde koos de Nederlander Stijn Daemen ervoor om solo er vandoor te gaan en de wedstrijd was gereden. Hij bouwde uiteindelijk een...
Stijn Daemen won vandaag de interclub in Riemst. In de spurt met 4 kon Stijn de zege op zijn naam schrijven. "Het was een mooie parcours met veel wind en oplopende starten. In de tweede ronde trokken we door met de ploeg en op een lastig stuk met wind tegen sprong ik alleen weg en kreeg 4...
In Schoot-Tessenderlo toonde de Nederlander Stijn Daemen opnieuw zich ijzersterk na zijn zege vorige week in Lummen. Stijn kon Bjorn Vandebeek 2 seconden achter zich houden. "76 renners aan de start, veel wind en vlak na de start regen. Diverse uitlooppogingen. Uiteindelijk 3 renners...
171 renners gingen zondag van start aan het Zilvermeer in Mol voor de 57e editie van de Zuidkempense Pijl. Eerst moesten er 2 ronden van ruim 30 km afgewerkt worden met telkens de kasseien van Ten Aard. Daarna stonden er nog 8 ronden van 11 km op het programma. De beslissing viel al in de eeste...
De Nederlander Stijn Daemen zal in 2016 het Belgische Davo CT vervoegen. Stijn sloot zijn seizoen af met 18 zeges. "De ploeg heeft een een internationaal programma, goede ploeg en begeleiding. Daarom mijn keuze voor het Davo CT."