Stijn Daemen: "In België zijn veel mooiere omlopen dan in Nederland"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jan 2016 - 19:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stijn Daemen sloot zijn seizoen af met 18 zeges en de Nederlandse kampioenentrui in het tijdrijden. Stijn vervoegt dit seizoen als eerstejaars junior het Belgische Davo Cycling Team.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben in jeugdcategorie 4 begonnen  met wielrennen. Ik ben bij de sport terecht gekomen via een profronde in Heerlen. Voor de wedstrijd was een Rabo dikke banden race en daar werd ik 3de. Na de wedstrijd kregen wij een folder van de wielerclub twc Maaslandster. Op dat moment wist ik wielrennen is mijn sport

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Ik ben heel erg tevreden. Ik had me vooraf aan het seizoen 3 doelen gesteld: klimmerstrofee, NK tijdrijden en Maasvallei. Uiteindelijk ben ik winnaar van de klimmerstrofee en Nederlands kampioen tijdrijden. In de Maasvallei was ik goed tot de laatste beklimming. Verder heb ik constant seizoen gereden.

3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? Ik ben 2 keer betrokken geweest bij een valpartij bij een klassieker in Genemuiden voor plek 3 en in Dronten lag ik bij een massale valpartij van 40 renners op de grond.

4. Je sloot het seizoen af met 18 zeges. Verwacht? Aan welke van deze 18 heb je de mooiste herinneringen? De mooiste is het NK tijdrijden.

5. Hoe kijk je terug op het Nederlands kampioenschap weg, tt...? Ik ben trost op mijn trui die ik daar gewonnen heb.

6. Welke wedstrijd /ronden hoop je zeker te rijden voor Nederland volgend seizoen als je in de selectie zit? Ik heb er zelf niks van gehoord van de selectie dus kan niks hierover zeggen. Ik zou het wel erg mooi vinden om een keer in de oranje trui te rijden.

7. Je koos voor 2016 voor een Belgische ploeg. Waarom deze keuze? In eerste instantie omdat DAVO een uitgebreid een heel mooi wedstrijd programma heeft in België. De verwachting is dat juist deze koersen mij goed zouden liggen. Ik rijd graag in België.

8. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Volgend jaar ben ik 1ste jaars junior en zal het voor mij een leerjaar gaan worden. Voornamelijk in de grote wedstrijden.

9. Een wedstrijd rijden in België of Nederland? Waarom? België, omdat in België veel mooiere omlopen zijn dan in Nederland .

10. Spurt of solo? Waarom? Het mooiste is als ik alleen aankom.

11. Is tijdrijden je specialiteit? Niet echt een specialiteit maar ik kan goed alleen rijden.

12. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Klimwedstrijden omdat daar het verschil kan gemaakt worden tussen goede en minder goede renners.

13. Wat zijn de doelen voor 2016? Voornamelijk veel nieuwe ervaringen opdoen bij de junioren en goed zijn op de tijdrit.

14. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Ja,  nu toe gaat het goed

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : popmuziek
Favoriete film : specter james bond
Lievelingseten : Italiaans
Ochtend- of avondmens : ochtend
Film of boek : film
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit: Kleeberg classic in Mechelen
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Dat ik fit en gezond blijf en dan komt de rest vanzelf.

 

Gerelateerde artikels

Met 115 nieuwelingen werd er gestart in Rijkevorsel bij de opener van het wielerseizoen in Vlaanderen. Het deelnemersveld bestond zoals de traditie het wil, 80% renners uit Nederlanders. Vanaf de eerste ronde zat het tempo er goed in. Al in de derde ronde was de wedstrijd echter al gereden. Stijn...
De Nederlander Stijn Daemen zal in 2016 het Belgische Davo CT vervoegen. Stijn sloot zijn seizoen af met 18 zeges. "De ploeg heeft een een internationaal programma, goede ploeg en begeleiding. Daarom mijn keuze voor het Davo CT."
In Schoot-Tessenderlo toonde de Nederlander Stijn Daemen opnieuw zich ijzersterk na zijn zege vorige week in Lummen. Stijn kon Bjorn Vandebeek 2 seconden achter zich houden. "76 renners aan de start, veel wind en vlak na de start regen. Diverse uitlooppogingen. Uiteindelijk 3 renners...
Stijn Daemen heeft in Mechelen-Bovelingen zijn 6e zege van het seizoen behaald in een mooie sprint me 3. "Het was een zware omloop met twee kleine klimmetjes en door het warme weer was het redelijk zwaar. In het begin van de koers reden 4 man weg. Ik sprong met een groep van 6 ernaar toe...
171 renners gingen zondag van start aan het Zilvermeer in Mol voor de 57e editie van de Zuidkempense Pijl. Eerst moesten er 2 ronden van ruim 30 km afgewerkt worden met telkens de kasseien van Ten Aard. Daarna stonden er nog 8 ronden van 11 km op het programma. De beslissing viel al in de eeste...
In Brasschaat stonden 45 nieuwelingen aan de start voor een koers van 25 ronden van 2,2 km. Deelnemers uit IRL en GBR zorgen voor een internationaal gezelschap. De organisatie wilde een spectaculaire koers zien, derhalve elke ronde een premiesprint. Stijn Daemen versnelde vanaf de 2 ronde, ging...