Steven Caethoven wint in Meer

Door Glenn Hofkens op 3 Apr 2019 - 13:21
Printvriendelijke versie

Zondag stonden 157 renners aan de start in Meer, waar ze 13 ronden dienden af te werken. Al in de eerste ronde was er een aanval van 2 renners. De plaatselijke renner uit Meer Diederik Pemen (Prorace - Urbano Cycling Team) reed samen met de Nederlander Pieter Van Oirschot (TWC Het Snelle Wiel) weg. Zij kregen even later het gezelschap van 6 tegenaanvallers. Vier daarvan konden mee blijven rijden, een renner van TWC Het Snelle Wiel en HSK Trias Mooi Jong Cycling Team moesten later de rol lossen. De andere 4 die wel samen met Pemen en Van Oirschot de finale in gingen waren Jordy Bouts (EFC-L&R-Vulsteke), Joren Segers (Hubo - Titan Cargo CT) en de Nederlanders Alain Broos (Allinq-Krush-IJsselstreek en Ramon Van Bokhoven (WV De Jonge Renner). Zes leiders gingen dus de finale in. Op enkele ronden van het einde ontstond er ook een tegenaanval van 5 renners: Niels Merckx (WSC Hand In Hand Baal), Belgisch kampioen Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team), Tom Haest (Individueel) en de ex-profs Pieter Jacobs (Hubo - Titan Cargo CT) en Steven Caethoven (DL Chemicals - Ruwomat - Hikoki). Zij kwamen vooraan aansluiten en dus kregen we een spurt met 11 renners. Daarin was Caethoven sneller dan Bouts en Van Bokhoven. De pelotonspurt werd nog ontsierd door een valpartij van enkele renners.