Stan Dewulf: Nog één dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Apr 2013 - 09:26
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stan Dewulf (rode kledij op foto) won afgelopen paasweekend zijn allereerste wedstrijd in zijn jonge wielercarrière. Hoog tijd om met hem kennis te maken.

1. Hoe blik je terug op je vorig seizoen op de weg?

Vorig jaar was het jaar waarin ik leerde koersen, het was allemaal nieuw voor mij. Eerst moest ik me leren handhaven in het peloton en trachten de koersen uit te rijden. Later op het seizoen kon ik al een behoorlijk resultaat rijden. Ik zie het als het seizoen waarin ik heel veel progressie heb gemaakt.

2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn grootste teleurstelling was de thuiskoers van mijn ploeg in Vlamertinge vorig jaar op het einde van het seizoen. Ik had er mijn zinnen op gezet en in de wedstrijd verliep alles goed. Tot ik in de sprint zwaar ten val kwam. Dat vond ik wel heel jammer. Mijn hoogtepunt was dat ik de interclub in Borlo op het begin van het seizoen al kon uitrijden. Op dat moment koerste ik nog minder dan een jaar en vond ik dat al een heel goede prestatie.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe wegseizoen?

Vanaf de tweede week van november ben ik beginnen mountainbiken, maar weliswaar zeer rustig tempo. Vanaf de tweede week van december ben ik beginnen lopen tot eind december. Dan ben ik eind december op de fiets gekropen en begonnen met duurtrainingen tot begin februari. Dan kwamen er specifieke trainingen bij (interval, souplesse) en dit doe ik in het seizoen ook.4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ja, nu rust ik op een veel grotere basis. De training waren dit jaar ietsje langer en dit heeft me wel deugd gedaan. Ik heb meer kracht in de benen.

5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Nog een overwinning zou mooi zijn en daar zullen we ook alles aan doen om die te behalen. En voor de rest zie ik dan wel.

6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik elke koers heb helpen koers maken en dat dit dan ook af en toe eens mag mooie resultaten opbrengen.

7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Parcours met hellingen in, maar geen al te lange hellingen. Ik heb het explosieve type. Geef mij maar kort en stijl. Mijn sterke punten zijn mijn aanvalslust en explosiviteit.

8. Je heb al één overwinningen op de weg behaald? Verwacht?

Afgelopen weekend was mijn eerste overwinning. Iedereen zei tegen mij dat het niet lang meer zou duren, maar ik had het zelf niet echt verwacht.

9. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Profcoureur worden zou mooi zijn, maar op dit moment denk ik niet dat dat erin zit. Ik zou wel graag eens 1 interclub winnen.

Gerelateerde artikels

"We stonden aan de start met 129 renners. Ik startte tamelijk achteraan maar kon dan geleidelijk opschuiven naar voor. In de derde ronde zat ik aan kop van het peloton en ploegmaat Jens Debruyne liet een gaatje vallen. Cedric Beulens en Daan Farrazijn schoven dan mee in mijn wiel en ietsje later...
"We stonden met 53 renners aan de start in Oostnieuwkerke. ik startte tamelijk achteraan. In de eerste ronde kon ik al vooraan post vatten, zodat ik een goed zicht had op de situatie. Er waren eerst drie vluchters die een einde voorop hebben gereden. Een beetje voor halfweg koers hebben we ze...
Stan Dewulf bewees gisteren in Tielt dat zijn conditie uitstekend is. In een spurt met 3 behaalde de junior van het Zannato Lotto CT Menen zijn 3e zege van het seizoen. Volgende week vertrekt Stan naar Estland waar hij ons land zal vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap. De redactie van...
Stan Dewulf is één van de junioren die volgend jaar de kleuren zullen verdedigen van het Lotto Soudal U23 team. "Ik heb voor Lotto Soudal gekozen omdat ze een goede omkadering hebben. Er zijn tevens ook veel renners die doorstromen naar de profs.": aldus Stan. Wil je zelf je...
Stan Dewulf is gisteren tijdens de eerste rit van de Vredeskoers ten val gekomen in een afdaling. Stan vliegt vandaag naar huis waarna hij zal opgenomen worden in het ziekenhuis van Waregem. "Ik zal er alles aan doen om net als vorig keer er snel terug te staan. Dit was niet gemakkelijk en...
  De eerste twee ronden bleef heel het peloton nagenoeg samen. Op het einde van de tweede ronde probeerde iemand aan te vallen. Ik sprong op het wiel, maar heel het peloton kwam terug aansluiten. Dan viel Pieterjan aan en ik ging mee. Zo was de vlucht vertrokken. We hebben heel de koers goed...