Simon Claeys: " Ik heb geleerd uit mijn fouten van vorig seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Dec 2014 - 20:25
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Simon Claeys heeft een echt pechjaar achter de rug door ziekten. Simon wil er volgend seizoen opnieuw staan bij de Tieltse Renners.

1.Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? “Momenten” is eigenlijk moeilijk te zeggen. Het mooiste moment en ook het enigste echt goeie moment op sportief vlak was het PK in Deerlijk. Een 5de plaats was daar het hoogst haalbare en ook het beste resultaat voor heel het jaar.  

2. Wat liep er mis afgelopen seizoen? Het begon eigenlijk al vanaf vorig seizoen doordat ik mijn pols had gebroken terwijl ik in vorm was. Hierdoor was ik geërgerd en wou zo snel mogelijk terug beginnen trainen. Een beetje te snel blijkt nu achteraf. Ik reed terug een deel van het pisteseizoen mee en hervatte terug het wegseizoen in maart. Hiertussen heb ik weinig rust genomen aangezien ik heel de winter nooit echt goed was. Ten gevolge hiervan was ik heel wisselvallig in het voorjaar. Dit bleek dan ook als ik bloed lieten trekken en een te lage weerstand bleek te hebben. Vanaf mei werd ik 2 maanden verplicht buiten competitie te blijven. In augustus hervatte ik dan weer even, ik reed de ster van de Vlaamse Ardennen,  maar het bleek nog niet beter te zijn en liet nog eens bloed trekken. Dan leek ik positief te zijn voor mycoplasma en moest ik verplicht rust nemen tot het beter ging. Sinds vorige week ben ik terug deftig aan het trainen en zo heb ik dus een hele tijd niet op de fiets gezeten.
 
3. Als tweedejaars junior heb je gekozen voor de Tieltse Renners. Een bewuste keuze? Waarom? De verplaatsing naar mijn huidige club (Balen BC) was altijd een beetje ver. Ik miste ook wat plezier in de ploeg en besloot daarom naar de Tieltse Renners terug te keren. Ze zijn mij zeker intussen tijd nog niet vreemd geworden want ik praatte wel altijd eens tijdens het seizoen met hen. De sfeer is ook heel leuk in deze ploeg.

4. Je zit nu op de topsportschool in Gent. Hebben zij je gewezen op sterkte punten van je als renner welke je zelf niet wist of welke nog sterk verbeterd kunnen worden? Ze hebben me wel een aantal dingen bijgeleerd vooral dan op vlak van de piste. Ze zeiden me altijd wel dat ik explosief was en een goede sprinter zou zijn.

5. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Tot nieuwjaar blijf ik nu gewoon basis trainen aangezien ik dit jaar zolang buiten strijd was. Ik heb geleerd uit mijn fouten van vorig jaar dus ik wil zeker niet te snel en te enthousiast intensief gaan trainen. Na nieuwjaar zal ik rustig wat meer intensief gaan trainen en zie dan wel hoe het verder verloopt. Ik zou wel nog graag 1 of 2 pistemeetings meenemen zodat ik iedereen nog eens zie op de piste.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Echt bijgelovig ben ik niet, want ik heb geen vaste rituelen voor een koers ofzo. Ik neem gewoon zoals het komt en ik weet van mezelf hoe meer ontspannen ik voor een wedstrijd kom, hoe beter ik normaal rij.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Rondes kan ik wel aan, maar klassiekers net iets meer denk ik. Natuurlijk is het nog moeilijk dat te zeggen op mijn leeftijd. Ik kan het niet echt goed inschatten.

Gerelateerde artikels

  De 2e jaars nieuwelingen gingen met 112 renners van start in het Vlaams kampioenschap.  Met  8 ronden van 9,6 km af te leggen was er een totale afstand van 76,8 km te overbruggen. De latere start van de eerste jaars zorgden voor een zeer krappe tijdspanne tussen aankomst 1e jaars...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste momenten waren voor mij de grote koersen. In de grote koersen kon ik altijd goed mee koersen en kreeg je ook het gevoel van koersen zoals het moet. In het Vlaams Kampioenschap kon ik de titel nemen, dit was gelukt na een...
  Simon Claeys (Balen B.C) won vorig weekend het Vlaams Kampioenschap bij de tweedejaars nieuwelingen. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen? Vorig seizoen was zeer leerrijk. Ik heb er veel van bijgeleerd. Van mijn club Balen BC mocht ik veel interclubs meerijden dus zo heb ik zeer...
Simon Claeys zal volgend jaar terugkeren naar de Tieltse renners. "Omdat ik veel plezier wil hebben in de ploeg en ik weet dat er veel sfeer is bij hen. Ze rijden ook een mooi programma zowel in het binnenland en buitenland. Tielt is ook mijn thuis stad dus ik heb ook een morele band met de ploeg...
"Het was eigenlijk al in de 2de ronde dat we weg waren met 8 man. Er stond veel wind en de eerste paar rondes liet het peleton ons niet uit zicht verdwijnen. Maar na 4 rondes in de aanval hadden we plots een minuut. Vanaf toen wist ik dat we zouden voor blijven en dat deden we ook. Het draaide...