Seppe Galicia: "Uitkijken naar de thuiswedstrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Apr 2015 - 11:12
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Seppe Galicia beschikt over een stel snelle benen. Dat bewees de nieuweling van Heist Zuiderkempen enkele weken geleden in Rotselaar.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Als laatstejaars miniem heb ik een seizoen gemountainbiket. Als eerstejaars aspirant ben ik met wielrennen begonnen. Ik ben opgegroeid in een wielerfamilie. Ik heb een tijdje gevoetbald maar wielrennen vond ik het leukste.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling?  Op een paar top tien plaatsen na, waren mijn uitslagen niet zo denderend. Ik heb wel vaak mee koers kunnen maken en heb op die manier veel zelfvertrouwen en kracht opgedaan.

3. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Ik heb zoals altijd vooral aan mijn basisconditie gewerkt. Die is nu al redelijk goed in orde, maar ik wil pas tegen de zomermaanden in topvorm zijn.

4. Je won onmiddellijk één van de eerste wedstrijden van je seizoen. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd? Ik had wel verwacht dat ik dit seizoen een wedstrijd ging winnen, maar zo vroeg had ik het niet verwacht. Ik ben tijdens de wedstrijd een paar keer gaan aanvallen, maar voelde dat het op een sprint ging uitdraaien. Ik heb dan alles op mijn spurt gezet en dat is goed uitgedraaid. Toen ik als eerste over de meet kwam was het echt pure ontlading.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Op het PK zou ik graag een rol van betekenis willen spelen. In de Waalse topcompetities zou ik graag eens mezelf willen testen op de heuvelachtige omlopen. Verder kijk ik nog uit naar de thuiswedstrijden in Werchter, Begijnendijk en Schriek.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden in de toekomst? Ik heb nog nooit een tijdrit gereden, dus ik kan mezelf niet vergelijken met anderen. Op een korte afstand kan ik hard rijden maar op een lange weet ik het niet.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik vergelijk mezelf het liefst met Greg Van Avermaet. Hij maakt graag koers en kan op verschillende omlopen uit de voeten. Bovendien heeft hij een goede eindspurt.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken?  Ik droeg tijdens de koers van Rotselaar een bril die ik van een goede vriend mocht lenen. Na mijn overwinning heb ik gevraagd of ik die bril nog even mocht bijhouden. Dit is vanaf nu mijn geluksbril.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Mijn overwinning heb ik al beet dus de druk is al een beetje weg. Stiekem hoop ik natuurlijk wel op meer dan 1 overwinning maar ik wil vooral koers maken en ervan genieten.

Foto: Jo Groenevinger

Gerelateerde artikels

Seppe Galicia zal volgend jaar Vive le Velo Diegem vervoegen als junior. "Ik doe dit omdat ik graag een trapje hoger zou gaan en zij hier het ideale programma voor hebben. Het is een kans die ik echt wel wil grijpen. Ik zou graag nog de entourage van Heist-Zuiderkempen, in het bijzonder...
Seppe Galicia bezorgt Heist-Zuiderkempen de eerste van het seizoen. Op het parcours in Rotselaar waar hij vorig jaar als eerstejaars nieuweling in de spurt ten val kwam was het nu bingo. Seppe behaalde er zijn tweede zege sinds hij met het wielrennen is gestart. "We waren met 85 en ik had...
Met 58 nieuwelingen werd er gestart in het Limburgse Mechelen-Bovelingen. Seppe Galicia behaalde er zijn tweede zege van het seizoen in een spurt met 5. "Gisteren beslist om in Mechelen-Bovelingen te gaan rijden in plaats van Opwijk. De eerste 3-4 ronden voelde ik dat ik niet zo'n...
Het criterium in Aarschot was een kolfje naar de hand van Litouwer Romas Zubrickas. Seppe Galicia won de spurt van het peloton. "In het begin van de wedstrijd waren er enkele uitvallen maar nooit iets serieus. Bij de 3e premie spurt vertrok er een Litouwer. Hij bouwde stelselmatig zijn...
Seppe Galicia heeft de langverwachte zege op zijn palmares staan van het seizoen. In Landen kon Seppe het perfect afmaken. "We stonden met 45 renners aan de start en zoals gewoonlijk had ik weer de laatste nummer. In het begin waren er enkele kleine uitvalletjes, tot Sander Rietjens er...
Seppe Galicia sluit zijn nieuwelingenperiode tevreden af en kijkt uit naar de overstap bij de junioren. Seppe start in 2016 als junior bij Vive le velo. 1. Hoe kijk je terug op je seizoen? Ik kijk met een goed gevoel terug op een zeer geslaagd seizoen! Ik heb mijn doelen kunnen bereiken met 2...