Seppe Galicia: "Ik ben zeer tevreden over afgelopen seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Oct 2015 - 12:17
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Seppe Galicia sluit zijn nieuwelingenperiode tevreden af en kijkt uit naar de overstap bij de junioren. Seppe start in 2016 als junior bij Vive le velo.

1. Hoe kijk je terug op je seizoen? Ik kijk met een goed gevoel terug op een zeer geslaagd seizoen! Ik heb mijn doelen kunnen bereiken met 2 overwinningen en tal van ereplaatsen. Ik mag zeker niet klagen.

2. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken? Aan het pk waar ik 2e werd en mijn goede vorm van dat moment kon bewijzen hield ik een fijn gevoel aan over. Ook de wedstrijd in Schriek was voor mij zeer positief. Ik reed er tactisch de beste koers van het seizoen en kon er mooi 4e worden. Veel pech heb ik niet gekend, 1 lekke band in Pijpelheide en op het einde van het seizoen een val in Tielt. Dat laatste was wel heel jammer omdat ik hier ideaal zat om een top 10 in een bvb te rijden.

3. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in ? Met een goed gevoel, ik werd 2e op het pk achter een onklopbare Arne Marit. En op het Vlaams kampioenschap had ik gewoon een mindere dag.

4. In het begin van het seizoen vertelde je ons dat je uitkeek naar je thuiswedstrijden in Werchter, Begijnendijk en Schriek. Hoe waren deze ? Ik heb er spijtig genoeg geen enkele van kunnen winnen. In Werchter heb ik mij verkeken op de kopgroep, maar won ik toch nog met overschot de pelotonspurt. In Begijnendijk heb ik alles of niets gespeeld in de voorlaatste ronde, maar het werd spijtig genoeg niets. In Schriek tot slot was ik wel mee met de kopgroep, maar ging het op het einde net iets te snel. Ik werd er toch nog mooi 4e.

5. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Misschien een beetje meer inzicht in het koersverloop krijgen. Zodat ik niet mee ga in de foute ontsnappingen.

6. Spurt of solo? Waarom? Solo, dit heb ik nog niet kunnen doen, maar het lijkt mij zalig om de laatste kilometer in te gaan met het besef van winst.

7. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom?  Een klimwedstrijd omdat stormweer me niet zo goed ligt en in een klimwedstrijd er meer selectie is. Ik heb afgelopen seizoen in Harzé bewezen dat ik ook bergop mijn mannetje kan staan.

8. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen?  Eerst ga ik nog even rusten en tussendoor ga ik een paar keer naar de fitness. Vanaf december wil ik stilaan terug beginnen met de trainingen.

9. Verwacht je een moeilijke overstap naar de categorie junioren?  Ik weet het niet echt. Ik heb al van vele renners gehoord dat de overstap minder zwaar is dan die van de aspiranten naar de nieuwelingen. Die heb ik goed verteerd, dus ik heb er wel een goed oog in. Alleszins kijk ik wel uit naar het nieuwe seizoen. Ik kijk ook uit naar het nieuwe seizoen met mijn nieuwe ploeg!
 

Gerelateerde artikels

Seppe Galicia heeft de langverwachte zege op zijn palmares staan van het seizoen. In Landen kon Seppe het perfect afmaken. "We stonden met 45 renners aan de start en zoals gewoonlijk had ik weer de laatste nummer. In het begin waren er enkele kleine uitvalletjes, tot Sander Rietjens er...
Met 58 nieuwelingen werd er gestart in het Limburgse Mechelen-Bovelingen. Seppe Galicia behaalde er zijn tweede zege van het seizoen in een spurt met 5. "Gisteren beslist om in Mechelen-Bovelingen te gaan rijden in plaats van Opwijk. De eerste 3-4 ronden voelde ik dat ik niet zo'n...
Seppe Galicia zal volgend jaar Vive le Velo Diegem vervoegen als junior. "Ik doe dit omdat ik graag een trapje hoger zou gaan en zij hier het ideale programma voor hebben. Het is een kans die ik echt wel wil grijpen. Ik zou graag nog de entourage van Heist-Zuiderkempen, in het bijzonder...
Seppe Galicia bezorgt Heist-Zuiderkempen de eerste van het seizoen. Op het parcours in Rotselaar waar hij vorig jaar als eerstejaars nieuweling in de spurt ten val kwam was het nu bingo. Seppe behaalde er zijn tweede zege sinds hij met het wielrennen is gestart. "We waren met 85 en ik had...
Het criterium in Aarschot was een kolfje naar de hand van Litouwer Romas Zubrickas. Seppe Galicia won de spurt van het peloton. "In het begin van de wedstrijd waren er enkele uitvallen maar nooit iets serieus. Bij de 3e premie spurt vertrok er een Litouwer. Hij bouwde stelselmatig zijn...
Seppe Galicia beschikt over een stel snelle benen. Dat bewees de nieuweling van Heist Zuiderkempen enkele weken geleden in Rotselaar. 1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Als laatstejaars miniem heb ik een seizoen gemountainbiket. Als eerstejaars aspirant...