Robin Alderweireld: "De pech mag nu wel stoppen"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Jan 2015 - 17:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Robin Alderweireld start het nieuwe jaar bij de nieuwe ploeg  Cycling Team Oostkust. Met de overstap naar deze ploeg hoopt Robin ook een nieuwe frisse start te maken in het veldrijden zonder de vele pech van afgelopen maanden.

1. Hoelang geleden ben je gestart met crossen? Hoe gestart ermee? Ik ben een 5-tal jaar geleden gestart met veldrijden. Ik was vaak bezig met de MTB en ik amuseerde me daar altijd mee. Later reed ik mijn eerste wedstrijd bij de lrc, toen wist ik dat ik hiermee verder wou doen. Daarna volgde  nog een periode bij de nevenbond om dan later de overstap te maken naar de wielerbond.

2. Hoe kijk je terug op je periode als junior? Ik ben vrij tevreden van mijn periode als junior. Alleen vind ik het jammer dat ik pas gestart ben als 2dejaars junior. Als 2dejaars heb ik toch wel enkele mooie uitslagen gereden en me vaak getoond in de crossen. De cross waar ik het meest tevreden over ben, is nog altijd het BK in Waregem waar ik 15e werd. Ik moest achteraan starten dus dat was wel een mooie uitslag.

3. Ben je tevreden over je seizoen als eerstejaars belofte tot nu toe?  Verliep deze zoals verwacht? Over mijn seizoen als 1ste jaars belofte heb ik wat een dubbel gevoel. Ik reed al enkele mooie crossen dit jaar (15de in Koksijde en enkele mooie plekken in B-crossen ). Ik voel dat er nog wat meer inzit maar dit seizoen nekt de pech me vaak. Enkele weken terug in Lichtervelde nog was ik op weg naar een 2e plek tussen de beloften en top 10 tussen de elites tot ik net na de post lek reed en zo was men 2e plek weg. Maar ja, iedere renner komt dit wel is tegen, maar ik hoop toch wel dat ik deze periode van pech kan afsluiten maar we geven niet op!

4. Welke raad geef je mee aan renners die volgend seizoen de overstap maken? Niet teveel verwachten en proberen van rustig stap per stap proberen te  groeien. Niet altijd naar de uitslag te kijken, dat zegt niet altijd alles.

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit? Doel in deze wedstrijden? Middelkerke staat bij mij nog extra aangeduid omdat dit een cross dichtbij is. Voor mij is dit een wedstrijd waar elk jaar vele mensen mij komen aanmoedigen en dat is altijd tof. Mijn doel is er een mooie uitslag te kunnen rijden maar ook gewoon terug een goed gevoel aan overhouden .

6. Je start in het nieuwe jaar in de kleuren van je nieuwe ploeg Cycling Team Oostkust. Waarom de keuze voor deze nieuwe ploeg? Het was echter wel niet mijn eerste keuze. Ik was alles wat beu met het voorval met mijn vorige team. Ik zou normaal starten zonder ploeg in neutrale kledij. Ik wou me eerst nog wat bewijzen om dan misschien later de stap te kunnen zetten naar een team, maar het is anders verlopen. Ik koos uiteindelijk voor het klein team CT Oostkust waar ik rustig kan groeien en doen wat ik wil. Ik wil hen ook bedanken voor die kans en alle hulp al.

7. Wat is voor jouw het ideale parcours? Mijn ideale parcours zijn zandcrossen (Koksijde ) omdat ik vaak in de duinen train. Elke week rijd ik wel door meerdere zandstukken op training. Ook de moddercrossen  liggen me wel.

8. Kies je er bewust voor om niet/wel te springen over balken? Hoe beslis je?  In de wedstrijd zul je me niet vaak over de balken zien springen. Het is altijd een risico om te springen en bij een valpartij verlies je dan wel meer plekken en tijd. Als er echter weinig risico is, spring ik ook wel over de balken.

9. Op welke punten wil je zeker gaan werken naar volgend seizoen toe? Na het crossseizoen wil ik vooral wat  meer kracht bijkweken. Ik voel dat ik dit vaak toch wel nog tekort kom.

10. Ga je actief zijn op de weg? Verwachtingen? Deze zomer zal ik ook actief zijn op de weg wel zonder verwachtingen.  Alles is ter voorbereiding op  de cross. Ik zou deze zomer ook graag enkele mountainbikewedstrijden rijden maar dat zien we dan nog wel. 
 

Gerelateerde artikels

Robin Alderweireld heeft zich vanaf ronde 1 laten zien in Knesselare en werd daardoor beloond met zijn eerste zege van het seizoen. "We stonden met een 45-tal renners aan de start in Knesselare. Ik mocht omwille van de nationale ranking als eerste naar de start. Eenmaal gestart pakte ik al...
Robin Alderweireld bezorgde zichzelf gisteren een vervroegd verjaardagscadeau. In Varsenare behaalde Robin zijn allereerste zege sinds hij met het veldrijden is gestart. "In de start stond ik op de 2e rij wat wel belangrijk was. Ik wilde direct mee zijn met een mogelijke kopgroep.  Voor...
Aan de start in Ardooie kwamen 36 elite2/u23 opdagen voor een uur modderplezier. Robin Alderweireld kon er solo naar zijn derde seizoenszege rijden. "Na een start vanop de eerste rij kon ik al snel de kop nemen en mijn eigen tempo opleggen.  Het was enkel  Ingmar die kon volgen,...
Robin Alderweireld won gisteren in het natte Kasterlee de wedstrijd voor ezc en beloften van de moedige veldrijder. "Veel regen en dat veranderde de staat van het parcours heel rap. Het zou een zware cross worden met het nodige loop en ploeter werk. Ik draaide als 2e het veld in maar wilde al...
Bij de ezc/u23 werd het een spannende finale in Beernem tussen de 3 koplopers. Uiteindelijk won Robin Alderweireld de sprint van Ingmar Uytdewilligen. Kenny Roelandt werd derde. "We stonden met 46 aan de start in Beernem. Ik vond het een gevaarlijke start maar een belangrijke start. Ik kon de...
Robin Alderweireld behaalde vandaag zijn 7e zege van het seizoen in Maldegem na een spannende strijd met Ingmar Uytdewilligen. Wout Janssen werd beste belofte en eindigde algemeen op een derde plaats. "Na een snelle start kon ik al snel de leiding nemen. Na enkele rondes reden we met 3 weg:...