Robin Alderweireld: "Een top 15 plaats in een A-cross is een doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Oct 2015 - 20:03
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Robin Alderweireld kwam vorig zondag nog ten val in de kuil in Zonhoven waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks deze val zal Robin morgen gewoon starten in de Koppenbergcross. Robin richt zich dit seizoen voor op de A-crossen.

1. Vorig jaar was het je eerste jaar bij de beloften in het veld. Blik je daar tevreden op terug? Over mijn seizoen als eerstejaars belofte was ik wel tevreden.  Ik heb toch wel weer een mooie stap vooruit gezet en veel geleerd.  Vorig jaar koos ik ervoor om vooral b-crossen te rijden en daar kon ik toch wel enkel mooi uitslagen rijden. Het meest ben ik nog tevreden over mij 15e plek ik Koksijde,  dat was mijn thuiscross waar natuurlijk veel supporters waren en dat is altijd fijn. Ook reed ik vorig  jaar al enkele keren tussen de  elites. Daar telde voor mij een uitslag niet echt, het is gewoon tof om als jonge gast tussen al u idolen rond te rijden maar toch reed ik daar ook enkel mooie uitslagen.

2. Hoe heb je u voorbereid op het seizoen? Weg of MBT? Hoe was het? Ik heb me voorbereid op het veldrit seizoen vooral door op de weg te rijden. In het begin viel dat me toch wel tegen want na halfweg koers was het in het begin al gedaan . Maar naarmate het seizoen vorderde beterde het ook wel. Ik kon men koersen uitrijden en ook mooi meedraaien met het peloton en kon soms al is meegaan in een ontsnapping. Buiten op de weg koersen reed ik ook vaak met de MTB om mijn techniek nog wat te verbeteren.

3. Inmiddels is het seizoen twee maanden oud. Tevreden of had je er meer van verwacht? Over het cross seizoen tot nu toe ben ik nog niet volledig tevreden maar ik weet dat mijn crossen nog komen. In de b-crossen kon ik al enkele mooie uitslagen rijden maar dit jaar kies ik vooral voor de  A-veldritten, daar is het dan ook wat moeilijker om die mooie uitslagen te rijden door een sterk deelnemersveld. Het blijft ook moeilijk om telkens vanop die laatste startrijen naar voor te raken. Ik weet ook wel dat ik niet zal meerijden met de top maar in die start verlies ik toch wel heel veel. Ik slaag er toch wel telkens in om terug bij de top 20  -25 te raken maar dan moet ik meestal wat gas terugnemen  omdat ik van ver terug kom . Maar beetje bij beetje komt er wel een betere startpositie . Tot nu toe hebben we ook nog  niet veel modder crossen gehad, deze parcours liggen me toch  wat beter. Die snelle parcours liggen me niet zo.

4. Je kwam in Zonhoven ten val in de kuil. Wat is het verdict? Afgelopen weekend was Zonhoven een parcours dat me wel lag, maar niets wilde lukken. In de parcoursverkenning brak ik 2 wielen en had ik een lekke band. Bij de start van de wedstrijd kon ik een valpartij niet ontwijken maar gelukkig niets ergs, maar daar stond ik dan als laatste nog met een geblokkeerde ketting.  Als laatste met een achterstand vertrokken maar al rap haalde ik een voor een wat renners in tot ik zelf terug bij de top 25 raakte. Ik voelde dat er veel meer in zat maar in de afdeling van de kuil ging het verkeerd.  Ik raakte  in een verkeerd spoor en ging overkop. De val zelf stelde niets voor en ik probeerde direct  terug mijn fiets te nemen, maar  dat lukte me niet meer.  Ik kon niet op men linkerbeen staan en ik werd dan overgebracht naar het ziekenhuis van Hasselt waar ik onderzocht werd. Gelukkig niks erg en werd er een spierscheurtje vastgesteld enkel. Afgelopen week heb ik alles dag per dag bekeken en mijn trainingen kunnen hervatten. Ik zal dus morgen starten in de Koppenbergcross.

5. Binnenkort is het PK in Lichtervelde. Wat verwacht je hiervan? Binnenkort op het pk in Lichtervelde wil ik me toch graag is tonen! Het is een parcours dat me wel nog ligt. Een uitslag durf ik er niet echt op plakken,  dat zien we wel de dag zelf. Met een goed gevoel en een wedstrijd zonder pech ben ik tevreden.

6. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Bijgelovig ben ik niet maar op het vlak van materiaal ben ik toch wel een perfectionist. Ik ben zelf veel bezig met men materiaal en wil dat dit elke wedstrijd 100% in orde is.

7. Wanneer sluit je tevreden het seizoen af? Ik zal het seizoen tevreden afsluiten als alles goed blijft verlopen en er geen kwetsuren  voorkomen en gespaard blijf van pech. Natuurlijk wil ik ook nog enkele mooi uitslagen in wedstrijden rijden. Hopelijk kan ik misschien nog is op het podium in een b cross. In de A crossen zou ik mezelf graag is goed in beeld willen rijden en een plek rond de top 15 behalen.

8.  Blijft het crossen/trainen te combineren met je studies? Momenteel ondervind ik zeker geen last van de combinatie trainen en school.  Binnenkort moet ik 3 weken op stage en dan word het misschien wat moeilijker maar dat zien we dan nog wel. Ik blijf me zeker en vast met de  volle 100% inzetten ook zal dit een goeie test zijn voor volgend jaar. Dit jaar is het mijn laatste jaar op school en dan moet ik ook gaan werken. Maar daar maak ik me nog niet teveel zorgen over, eerst nog  dit seizoen afwerken .

Graag wil ik  zeker nog mijn team bedanken  voor elke week opnieuw alle steun en hulp. Ook volgend jaar rijd ik ook teug voor Cycling team Oostkust ! Ook men verzorgers en  mannen in de post die elke week veel werk voor me doen. Zonder hen zou het ook niet mogelijk zijn om dit allemaal te kunnen doen.

 

Gerelateerde artikels

In Zingem kwamen 41 elite2/u23 aan de start voor een uur modderplezier. Robin Alderweireld was de beste van het pak in de modder en won solo de wedstrijd. Het was voor Robin zijn tweede zege van het weekend en zijn 4e van het seizoen. "Na mijn overwinning zaterdag in Ardooie reed ik avonds al...
Na verschillende podiumplaatsen was het zondag bingo voor Robin Alderweireld in Arendonk. Na een knappe wedstrijd waar hij de ganse tijd op kop reed kon hij het in de laatste rechte lijn afmaken en voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken. "Na een goeie start nam ik in de eerste...
Door de vele deelnemers reden de U23 en de elite2&3 een aparte wedstrijd in Kasterlee. Bij de elite 2 kwam Robin Alderweireld met een voorsprong van bijna 40 seconden op de nummer 2, Thomas Veheyen, over de meet. Het is voor Robin zijn tweede zege van het seizoen. Dries Pauwels won de wedstrijd...
Robin Alderweireld vloog in Beernem naar zijn 6e zesde zege van het seizoen. De elite 2 renner van Team Atom 6 kreeg zijn zege niet cadeau want hij kreeg af te rekenen met een sterke Ingmar Uytdewilligen die nog sterk kwam opzetten. De kloof tussen de 2 was bij aankomst amper 4 seconden. "Het...
In Zarren behaalde Robin Alderweireld zijn eerste zege van het seizoen na verschillende podiumplaatsen eerder dit seizoen. Robin kon finishen met een voorsprong van 45 seconden op Jens Clynhens en Dario Tielen. "Eindelijk mijn eerste seizoensoverwinning! Morgen was het precies een jaar...
Robin Alderweireld bezorgde zichzelf gisteren een vervroegd verjaardagscadeau. In Varsenare behaalde Robin zijn allereerste zege sinds hij met het veldrijden is gestart. "In de start stond ik op de 2e rij wat wel belangrijk was. Ik wilde direct mee zijn met een mogelijke kopgroep.  Voor...