Reactie Belgian Cycling op kandidatuur Vlaanderen voor het WK wielrennen 2021

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Jan 2018 - 13:37
Printvriendelijke versie

Belgian Cycling is verheugd dat Vlaanderen zich kandidaat stelt voor het WK wielrennen op de weg van 2021. Daarvoor zijn we de Vlaamse regering ten zeerste erkentelijk. De federatie wil dan ook, samen met Cycling Vlaanderen, voluit meewerken aan deze kandidatuur.

Vlaanderen is kandidaat om de jublileumeditie van het wereldkampioenschap op de weg, honderd jaar na de organisatie van het eerste officiële WK, naar ons land te halen. Belgian Cycling is, als één van de vijf stichtende leden van de UCI, trots om mee te werken aan het welslagen van dit project.

We zijn ervan overtuigd dat de verschillende partijen die deel uitmaken van het Vlaamse wielerlandschap, ‘spelers’ die op internationaal niveau kunnen bogen op een schitterende reputatie, een kwalitatief hoogstaand kandidatuurdossier zullen indienen.

Gerelateerde artikels

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft de Vlaamse Regering voorgesteld om Vlaanderen officieel kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK wielrennen in 2021. Vanuit het beleidsdomein Sport stelt de minister alvast 3,5 miljoen euro ter beschikking om de kandidatuur samen met de...