Witse Bertels solo naar eerste zege op de weg (foto's)

Door Jo Groenevinger op 26 Jun 2023 - 11:03
Printvriendelijke versie

Tweedejaars nieuweling Witse Bertels kon gisteren in tropische weersomstandigheden zijn eerste zege van het seizoen vieren in Elewijt. Witse kwam solo over de meet na een aanval onder de rode vod. Eerder in de wedstrijd ging Witse er ook al eens solo vandoor.

Witse Bertels: "Na een aantal ronden ontstond er een kopgroep van drie man. Twee ronden later ben ik er in mijn eentje naartoe gereden en hebben we een ronde met vier man kunnen ronddraaien. Doordat het peloton snel korter kwam besloot ik om een stevige tempo versnelling te plaatsen. Hierbij heb ik mijn medevluchters achtergelaten en had ik terug een voorsprong op het peloton uitgebouwd. Na een solo van twee ronden kwamen twee andere renners bij mij aansluiten. Met drie man hebben we het peloton kunnen afhouden en ben ik op een kilometer van het einde solo gegaan. Dit was mijn eerste overwinning op de weg."

Foto's:  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720309332069

1 BERTELS WITSE - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
2 VANSTEENKISTE MAXIME - MAES CT GLABBEEK
3 GEENS KEANO - ACROG-TORMANS

Gerelateerde artikels

Na zijn zege zondag won Witse Bertels de wedstrijd in het West-Vlaamse Kuurne voor nieuwelingen gisteren. Een mooie 2 op 2 voor deze tweedejaars en tevens zijn tweede zege ooit op de weg. Witse Bertels: "Het was een gesloten koers met af en toe korte aanvalspogingen. De eerste keer dat ik...