Matis De Meijts is Britten te snel af te Duisburg (foto's)

Door Eric Mostrey op 2 May 2022 - 11:06
Printvriendelijke versie

69 junioren kwamen aan de start te Duisburg. Al vanaf de eerste ronde werd er aangevallen en was er een groep van 10 renners die zich afscheidde van het peloton. Na enkele ronden bleven ze nog met 5 over die een voorsprong tot 1 minuut opbouwden. Uit het peloton kwamen op en af renners terug om uiteindelijk met een kleine groep de voorlaatste ronde in de gaan. Hieruit ontsnapte Matis De Meijts uit Herne die er in slaagde voor de achtervolgende groep te blijven  en alleen aankwam. Dylan Hicks uit GBR won de spurt voor de tweede plaats en zijn ploeggenoot Mattie Dodd ook uit GBR werd derde. Nathan Hardy ook uit GDR werd vierde en won de bergprijs. De bloemen werden uitgereikt door Jan Spooren, de gouverneur van Vlaams-Brabant.

"Ik had uitgekeken naar de e3 prijs Harelbeke, maar jammer genoeg niet geselecteerd. Dan maar de meest attractieve, selectieve koers uitgezocht en die vond plaats in Duisburg. 70 deelnemers aan de start waaronder meerdere kanjers. In het begin van de koers voelde ik me onmiddellijk goed, dus schudde even aan de boom en merkte dat de concurrentie op de tanden moest bijten. 2 Britten waren er ondertussen van onder gemuisd. Vervolgens gingen een aantal renners in de tegenaanval waaronder de Pajotters Rune Duflo & Roan Buyl die een sterke wedstrijd reden. Ik wist dat ik nu moest reageren en sprong solo naar de leiders toe en zo kwamen we met 9 samen op kop. Ondertussen me ook gefixeerd op de bergprijs en merkte dat ik de sterkste was. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde rijd ik weg op de beklimming en hou ik vlot stand tot aan de finish en behaal zo mijn 2e opeenvolgende overwinning van het seizoen. Nu op naar La Doyenne": aldus een zeer tevreden Matis.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720298596045

1 DE MEIJTS MATIS - EFC - L&R - AGS
2 HICKS DYLAN - BACKSTEDT BIKE PERFORMANCE JRT
3 DODD MATTIE - BACKSTEDT BIKE PERFORMANCE JRT

Gerelateerde artikels

De 61 junioren kregen in Tollembeek een mooi maar redelijk zwaar parcours voor de wielen geschoven. Matis De Meijts plaatste in de laatste kilometers een laatste aanval en kon stand houden tot de finish. Het is voor de tweedejaarsjunior zijn  10e zege sinds hij startte met wielrennen. "...