Nils Maerevoet behaalt allereerste zege in Kruisem: "Vergeten mijn handen in de lucht te steken"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Jul 2020 - 18:11
Printvriendelijke versie

In het Oost-Vlaamse Kruisem ging de overwinning bij de nieuwelingen naar Nils Maerevoet. In de sprint behaalde Nils zijn eerste zege sinds hij startte met wielrennen (als 14-jarige aspirant) dankzij zijn ploeggenoot Ian Vertommen, die 2e werd.

"In de start stond ik vanachter maar na de 1ste ronde zat ik al goed vooraan, waar ik de hele wedstrijd heb gezeten. Vanaf de 2e ronde tot de 4e heb ik vaak aangevallen maar we kregen maar maximum 5 seconden van het peloton. Hierna heeft Ian Vertommen een keer aangevallen zonder iemand mee te krijgen, heb ik voor hem afgestopt, maar hij is terug gepakt. Eén ronde later heeft Ian met nog 2 man aangevallen, ze kregen 10 à 15 seconden. 2 rondes voor het einde ben ik op een lichte bergaf er naar toe gesprongen zonder iemand mee te pakken. Toen ik bij de koplopers kwam op 2 ronden van het einde voelde ik eigenlijk al krampen opkomen, maar heb doorgezet tot het einde. Het viel stil in het peloton waardoor we een halve minuut kregen. In de laatste ronde begon het peloton te jagen maar ze hielden in op 1 km van het einde waardoor we voorop bleven en ik zeker was dat 1 van ons zou winnen. Op 500 à 400 meter voor het einde trok Ian de spurt aan, waar ik hem zeer dankbaar voor ben. Toen ik over de meet kwam was ik zo kapot van de toch wel zware koers dat ik totaal vergeten ben om mijn handen in de lucht te steken (lacht). Ik moest mijn handen op het stuur houden of ik viel van mijn fiets. Dit is mijn eerste overwinning sinds ik koers. Ik ben zeer blij met de ploegsfeer bij het Van Moer Logistics Cycling Team." : vertelt een dolblije winnaar Nils achteraf.