Nederlander Alexander Konijn wint na late aanval in Zutendaal

Door Glenn Hofkens op 11 Apr 2019 - 14:03
Printvriendelijke versie

164 renners stonden zaterdag aan de start in Zutendaal voor 18 ronden. Al snel ontstond er een kopgroep van 6 renners. Deze 6 waren Tom Mertens (VP Consulting-Zannata Cycling Team), Tim Brams (Stageco Cycling Team), Stijn Siemons (Van Eyck Sport) en de 3 Britten Joseph Nally, Fred Wright en Will Tidball. De voorsprong van de 6 steeg tot ruim 1 minuut. Na ruim anderhalf uur wedstrijd brak de kopgroep in 2 stukken. Tom Mertens en één van de Britten werden ingelopen door het peloton. In de finale kwamen 7 renners nog aansluiten bij de 4 leiders. In de slotronde verraste de Nederlander Alexander Konijn (West-Frisia) de anderen met een late aanvalspoging. Hij kwam met een voorsprong van enkele seconden alleen over de streep als winnaar. Hij kreeg op het podium gezelschap van Michiel Hillen (Hubo - Titan Cargo CT) en de Brit Ethan Vernon. Tim Brams mocht ook mee het podium op als winnaar van de bergprijs.