Nathan Van Hooydonck: Parijs–Roubaix is een groot doel

Door Kurt Vermeerbergen op 8 May 2014 - 12:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nathan Van Hooydonck mocht afgelopen zondag in Pulle de provinciale trui omgorden. Nathan vond als eerstejaars belofte zijn onderkomen bij het Bissel Development Team.

1. Je behaalde afgelopen weekend de provinciale titel bij de beloften. Een mooie afsluiter voor het voorjaar? Hoe heb je zelf de wedstrijd beleeft? Dit is zeker een mooie afsluiter voor het eerste deel van het seizoen. Ik was echter zonder ambitie gestart op het PK. Ik had nog nooit een goede uitslag gereden op een pk noch bij de nieuwelingen noch bij de junioren. Mijn trainer Jeroen Dingemans had me gezegd dat er snel een grote groep weg zou rijden en dat was ook zo. Ik moest dus mee. In de laatste 2 ronden reden we opnieuw weg met een groepje en in de sprint heb ik het dan kunnen afmaken.

2. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Ik denk dat ik mijn voorjaar wel geslaagd kan noemen. Het enige minpunt was dat mijn tijdritten niet altijd op niveau waren. Met 3 overwinningen mag ik zeker niet klagen.

3. Hoe verloopt de combinatie school en wielrennen/trainen? De combinatie met school verloopt vlot, ik reken deels op de goodwill van de school. De meeste leerkrachten begrijpen wel dat ik er heel veel voor moet doen en nog veel meer voor moet laten.

4. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit nog? Ik kijk enorm hard uit naar de wedstrijden die ik in de grote vakantie zal rijden zoals Tour of Alberta en de Cascade Classic. Ook Parijs Roubaix is een groot doel.

5. Staan er nog buitenlandse wedstrijden op je programma? Zo ja welke? Welke zou je anders is graag willen rijden? Verwachtingen in deze wedstrijden? In de wedstrijden die ik hierboven vernoemd heb hoop ik vooral veel te leren en sterker te worden. Ik ben er van overtuigd dat ik geen ‘platte prijs’ ga rijden maar ik zal er sterker uitkomen.

6. Welke wedstrijd zou je graag is willen winnen? Ik zou graag Parijs –Roubaix eens winnen om nog maar te zwijgen over de ronde van Vlaanderen. Ik hou van deze koersen en ze passen ook goed bij mij.

Gerelateerde artikels

"De koers was lang gesloten en we reden uiteindelijk met 8 weg en pakten nog 2 vluchters. Na een lastige laatste ronde de sprint kunnen winnen met een lengte op Jan Maas." aldus een tevreden Nathan Van Hooydonck.
101 renners stonden aan de start van de wedstrijd in het heuvelachtige Kerniel. Deze wedstrijd telde ook als Limburgs kampioenschap en maakt deel uit van het Mediaan Euregio Klassement. Al snel kregen we met Sam Lennertz de plaatselijke renner in de aanval. Hij kreeg Sven Noels mee als metgezel....
Nathan Van Hooydonck blijft tot 2021 in de kleuren van het CCC-team en het team voegt hierdoor een extra jaar toe aan zijn bestaand contract. De 23-jarige Nathan kwam oorspronkelijk bij het team via het BMC Development Team-programma in 2015, voordat hij halverwege het seizoen 2017 de overstap...
Nathan Van Hooydonck is één van de nieuwkomers van het Team Jumbo-Visma. Nathan vertelt in onderstaande video o.a. hoe een voedingscoach hem helpt om een nog betere renner te worden.  Ook zijn doelen voor het seizoen 2021 komen aan bod in dit uitgebreid interview. Foto/video : Team Jumbo-...
  Nathan Van Hooydonck won zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Vlamertinge. Nathan heeft zijn doelen voor het seizoen al bepaald. 1. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen? Ik heb niets speciaal gedaan ter voorbereiding van dit seizoen. Enkel een kleine knieblessure...
Vanmiddag werd de profkoers in Ninove gereden. 75 renners stonden aan de start. Na 13 ronden kwam Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team) als eerste over de streep. Hij had een voorsprong van enkele seconden op zijn dichtste achtervolgers.   Hieronder kan u het verslag van Nathan lezen...