Mike Bronswijk wint in Arendonk

Door Glenn Hofkens op 24 Mar 2019 - 10:45
Printvriendelijke versie

Gisteren stonden in Arendonk wedstrijd voor nieuwelingen en junioren op de kalender. Beide koersen eindigden met een volledig buitenlands podium, bij de nieuwelingen zelfs een volledig Nederlands. De winst was voor Mike Bronswijk (Westland Wil Vooruit). Voor hem was het na Sint-Truiden begin deze maand al de 2e zege op Belgische bodem dit seizoen. Wij kregen van hem volgend verslag.

"Vandaag reed ik een wedstrijd in Arendonk. We reden samen met de nieuwelingen en dames junioren. Er stonden 59 renners  aan de start voor 9 ronden, in totaal 48 km. Vanaf de start ging het al gelijk hard, samen met een paar anderen legden we het tempo hoog en was het moeilijk te ontsnappen. Na 2 ronden ging het wat langzamer en werd er meer aangevallen. De eerste aanvallen hadden we al snel teruggepakt. Na 3 ronden probeerde ik te versnellen en kreeg iemand mee, maar jammer genoeg duurde het niet lang. De aanvallen bleven maar komen. In ronde 5 sprong ik met een renner van Output mee en hebben we een paar km kop over kop gereden, maar jammer genoeg ging dat ook niet door. Daarna zat iedereen al te gokken op de sprint. In de laatste ronde versnelde er een renner van Acrog en ik sprong mee, maar we werden al snel teruggepakt. Op 300 meter van de streep ging ik aan en daarmee verraste ik de rest en pakte gelijk een gat dat ik tot de finish heb volgehouden. Het was een mooie en leuke koers met een goed eindresultaat."

Gerelateerde artikels

Vanmiddag stonden 52 renners aan de start in Sint-Truiden voor een wedstrijd van 54 km. De wedstrijd eindigde met een spurt van een uitgedunde groep die werd gewonnen door de Nederlander Mike Bronswijk van Westland Wil Vooruit. Hij stuurde ons volgend verslag. "We stonden met ongeveer 50...