Justin Laevens: "Super gelukkig bij Proximus-Alphamotorhomes en met Gillys"

Door Glenn Hofkens op 5 Nov 2019 - 20:48
Printvriendelijke versie
Wij van Cyclingsite hadden onlangs een toffe babbel met eerstejaars belofte Justin Laevens. Hij vertelde ons over de overstap van de junioren naar beloften in het veld (die extra zwaar werd door de weinige aparte beloftencrossen) en vertelde ons ook nog iets privé dat hij graag openbaar wou maken.
 
Vertel eens wat meer over jezelf Justin.
Ik ben Justin Laevens en ik ben 18 jaar en ik woon in het West-Vlaamse Zwevegem (Kortrijk).
 
Hoe ben je begonnen met koersen?
Ik ben begonnen met koersen op mijn 8 jaar en beginnen met crossen toen ik 11-12 jaar was en ik doe het nog altijd even graag. Momenteel rijd ik voor het Proximus-Alphamotorhomes Team en daar ben ik echt met mijn gat in de boter gevallen haha ze doen super voor de renners en mij! Ik ben hen enorm dankbaar dat ik voor het team mag rijden!
 
Wat is je favoriete soort parcours in het veld?
Mijn favoriete parcoursen zijn de Koppenbergcross en de Hotondcross in Ronse
 
Welke doelen heb je nog voor ogen in je carrière?
Als 1e jaars belofte in het veld verwacht ik dit seizoen nog niet zoveel. Dit seizoen bij de beloften is het vooral uitrijden dat ik als doel stel. Maar mijn doelen zijn wel gericht naar volgend jaar! Daar wil ik meer presteren bij de beloften en vooral in de Koppenbergcross omdat dit een parcours is dat me heel goed ligt en het ook dicht bij huis is waar veel vrienden en supporters komen voor mij.
 
Je wilt dit interview ook graag gebruiken om iets bekend te maken waar we veel respect voor hebben.
Ik zou dit interview graag gebruiken om mezelf te outen als homo.
 
Heel mooi dat je dit openbaar wilt maken via ons. Wanneer ontdekte je van jezelf dat je op jongens valt?
Gillys (mijn vriend) had zelf contact opgezocht met mij op Facebook en zo zijn we beginnen sturen met elkaar. Toen al hadden we al een soort klik met elkaar. Daarna hebben we een paar keer afgesproken met elkaar en van het ene kwam het andere. Nu zijn we 5 gelukkige maanden verder en zijn we nog steeds gelukkig samen! Gillys gaat elke cross mee met mij en steunt mij enorm!
 
Hoe waren de reacties van je ploegmaats toen je het nieuws aan hen bekend maakte?
Mijn ouders en vrienden reageerden super positief op het nieuws! Ook mijn team en ploegmaten steunen mij hierin wat super leuk is voor mij!
 
Justin, wij willen u van harte bedanken voor het gesprek en je moedige outing. Hopelijk ben je een voorbeeld voor verschillende leeftijdsgenoten die met dezelfde gevoelens zitten en zich na deze getuigenis ook durven outen. Zij die na dit interview fan zijn geworden kunnen Justin altijd volgen via een fanpagina op Facebook en via zijn Instagram-account.
 
Foto: Start-Box

Gerelateerde artikels

Justin Laevens blikte samen met ons terug op zijn overstap van de junioren naar de beloften. Verder blikt hij ook al even kort vooruit naar wat eraan zit te komen het komende seizoen, geeft hij zijn ongezouten mening over de aanpassingen die gebeuren in de cross door Flanders Classics en de UCI en...