Jelle Vermoote: "Ik hoop op een top 5 plaats op het BK"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Jan 2019 - 20:42
Printvriendelijke versie

Jelle Vermoote start zaterdag op het Belgisch kampioenschap te Kruibeke bij de junioren. Jelle kon dit seizoen al beslag leggen op verschillende podiumplaatsen.

1. Sinds wanneer ben je gestart met crossen? Hoe ben je bij deze sport terecht gekomen?
Mijn eerste crossseizoen was als laatstejaars aspirant (2014). Ik ben bij deze sport geraakt door mijn papa en peter. Mijn papa reed vroeger op de weg en vooral strandraces. Mijn peter reed op een hoog niveau op de weg. Ik wou al vroeger beginnen crossen maar van mijn papa mocht ik pas beginnen toen ik 12 jaar was.

2. Hoe kijk je terug op het seizoen tot nu toe ? Tevreden ?
Van mijn seizoen ben ik tot nu toe niet zo tevreden. In het begin van het seizoen ging het niet zo goed, dan ging het een beetje beter met een 5e plaats in de eerste Wereldbeker in Bern en een 4e plaats op het EK in Rosmalen. Toen is het een tijdje minder gegaan maar de laatste tijd gaat het terug beter maar de resultaten vallen nog wat tegen doordat het geluk nog niet aan mijn kant staat.

3. Wat was tot nu toe je diepste ontgoocheling?
Mijn diepste ontgoocheling tot nu toe was toch de Wereldbeker in Koksijde. Ik woon op ongeveer 15 kilometer van het parcours en ik keek al een heel jaar uit naar die wedstrijd en het liep dan van geen meter.

4. Je werd dit seizoen geselecteerd voor de wereldbekers. Tevreden over je prestaties ?
Van de eerste wereldbeker in Bern ben ik heel tevreden met mijn 5de plaats. Jammer dat ik achter de laatste materiaalpost lek reed waardoor ik naast het podium viel. De wereldbeker in Koksijde en Tabor gingen wat minder doordat de conditie wat minder was op dat moment. In Namen was ik op weg naar een top 10 maar ik viel in de laatste ronde op de schuine kant waardoor ik veel terrein verloor en 15e werd. In Heusden-Zolder viel ik in de derde bocht en moest ik als allerlaatste terug vertrekken en haalde ik nog 50 renners in op deze snelle omloop.

5. Wat verwacht je van het BK ? Krijg je een parcours dat in je voordeel is ?
De laatste keer dat ik reed in Kruibeke was 4 jaar geleden en het parcours is ondertussen al wat veranderd, maar ik denk dat het parcours mij wel moet liggen. Ik hoop toch om top 5 te rijden maar een podium zou heel mooi zijn.

6. Na het Bk is er het WK. Hoe schat je u kansen in om in de selectie te zitten?
Dat hangt af van de volgende weken. Een WK-selectie zou natuurlijk heel mooi zijn maar daarvoor moet ik de volgende weken bewijzen dat ik het waard ben om in de selectie te zitten en dat ga ik ook proberen.

7.  Je maakte een maandje geleden de overstap naar Acrog Pauwels Sauzen Balen BC. Blij met deze nieuwe stap in je carrière?
Ja heel blij met deze overstap. Ik voelde mij heel goed bij mij oude ploeg Mahieu-Kona-Vandermeeren maar ik wou graag hogerop geraken en voor mij was dit de beste keuze.

8. Welke parcours op de weg en in de cross liggen u het beste ?
Op de weg heb ik graag een parcours met korte hellingen. In de cross heb ik het liefst zand, want als ik een crosstraining doe is dat meestal in de duinen en ik doe het ook heel graag.

9. Balken springen of niet? Hoe beslis je?
Dat is gemakkelijk om te beslissen voor mij. Ik loop altijd. Ik kan wel balken springen maar traag en nog niet zo hoog. Deze zomer ga ik daar wel op oefenen.

10. Wat zijn je doelstellingen voor het wegseizoen?
Voor het wegseizoen heb ik geen doelstellingen, de weg is gewoon als voorbereiding op de cross.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : gewoon music zoals op Q music
Favoriete film : actiefilms
Andere hobby's: op reis gaan
Lievelingseten : spaghetti
Ochtend- of avondmens : alle twee
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : koud
Modder of zand:  zand
Mooiste overwinning ooit: alle overwinningen zijn hetzelfde voor mij
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Philippe Gilbert

Gerelateerde artikels

Jelle Vermoote en Jarno Jordens zorgden voor een spannende wedstrijd bij de junioren te Kasterlee. In een spannende eindspurt was Jelle de sterkste. De twee hadden een voorsprong van 36 seconden bij elkaar gefietst. Stijn Cas was goed voor plaats 3. Foto's: https://www.flickr.com/photos/...
Net zoals de afgelopen dagen in Portugal deed Acrog - Pauwels Sauzen - Balen BC het uitstekend in de Grande Prémio do Minho. Jelle Vermoote wist er zelfs de allerhoogste podiumplaats in de wacht te slepen tijdens de 3e dag. Het is voor Jelle zijn eerste zege op de weg van het seizoen. Maar...
Jelle Vermoote werd vandaag in Antwerpen knap 2e. Winnaar bij de junioren werd de Nederlander Lars Boven, welke in de laatste ronde een kloofje kon slaan op onze landgenoot. "Ik had een goed gevoel waardoor ik in de 2de ronde was weggereden maar mij terug laten inlopen omdat het nog 5 ronden...
Jelle Vermoote won vandaag de cross in Poprad in Slovakije bij de junioren. Michael Bervoets werd er tweede. Yorben eindigde net naast het podium op plek 4. "Het was een parcours met meer dan de helft baan. We reden snel in de wedstrijd weg met 5 waarbij 3 Belgen waren: ik Michael...
In Oostende was Jelle Vermoote de grote overwinnaar bij de nieuwelingen op Wapenstilstand. Hij had op de finishlijn 16 seconden op de nummer 2 Nicolas De Smet. Yorben Lauryssen werd verdienstelijk 3e. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157676431037196  
Jelle Vermoote won de spannende eindspurt tegen Robin Orins in Izegem. Er werd gestart met 49 nieuwelingen. Het is voor Jelle zijn tweede zege bij de wielerbond. "In de 2e ronde rij ik weg met Jens Vermoote, Robin orins en Warre Vangheluwe.  Na 1 ronde werden we terug gegrepen...