Jelle Moyson: "Opnieuw de liefde voor de fiets gevonden"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Feb 2016 - 11:18
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jelle Moyson kondigde in augustus zijn afscheid aan maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na enkele maanden kwam de liefde voor de wielersport weer boven en besloot Jelle om opnieuw zijn trainingen te hervatten. Binnen enkele weken zal de Brabander opnieuw de kleuren verdedigen van Noord West Brabant als eerstejaars belofte.

1. Wanneer gestart met wielrennen? Vanwaar de interesse in de sport? Ik ben begonnen met wielrennen op mijn 12 jaar het was vooral door mijn familie dat ik begonnen ben met wielrennen. De interesse is vooral gekomen omdat mijn broer dan ook begonnen is met koersen en als je dan paar keer mee gaat naar de wedstrijden heb je de smaak direct te pakken.

2. In augustus besliste je om te stoppen met wielrennen. Waarom deze beslissing?  De laatste maanden waren enorm moeilijk om altijd motivatie te vinden om te gaan trainen en plezier te vinden in de trainingen . Vanaf dat je geen plezier meer hebt op de fiets is het mentaal heel moeilijk

3. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of had je op veel meer gehoopt? Ik blik met 2gezichten terug op mijn seizoen in 2015 een deel positief omdat mijn voorjaar heel goed was waar ik altijd aanvallend heb kunnen koersen . Maar anderzijds door dat ik tegen het einde van het seizoen geen motivatie meer vond begonnen de koersen ook tegen te vallen.

4. Kreeg je te maken met pech/ blessures afgelopen seizoen tijdens de diverse wedstrijden? Rugpijn door een beenlengte verschil maar door hulp van de kinesist is dit allemaal opgelost

5. Ondanks je beslissing om te stoppen vorig jaar, wil je toch starten als belofte. Hoe komt het? Ik heb  2 maanden nauwelijks een fiets aangeraakt en om eerlijk te zijn dat heeft mij deugd gedaan.  In die 2 maand heb ik mij vooral eens goed laten gaan, de dingen die je eigenlijk niet moogt doen als renner heb ik wel gedaan ;) De keuze om te starten bij de beloften is gekomen omdat je het na een tijd begint te missen. Terug met plezier kunnen gaan trainen, weer die liefde voor de fiets gevonden.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? Ik denk dat ik vooral moet kijken welke punten ik tekort kom als belofte, het is een grote stap.

7. Wat is je sterkte als renner? aanvallen

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Goed , maar daar word niet specifiek op getraind

9. Wat zijn de doelen voor 2016? Mijn doel voor 2016 is mij vooral bewijzen als 1ste jaar. Natuurlijk niet in grote koersen maar ik denk als je als 1ste jaars beloften mooie uitslagen kunt rijden dat je al heel tevreden mag zijn.

10. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten ?  Als ik zelf voldoening heb gehaald uit mijn wedstrijden en dat ik mij heb kunnen bewijzen.

11. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Tijdens de wedstrijd draag ik meestal een paternoster, Ik weet niet of die al veel geluk heeft gebracht.

12. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Het combineren met school is gemakkelijk

De snelle vragen
Lievelingskleur : wit
Favoriete muziek : house
Lievelingseten : scampi
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie :relaxvakantie
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste moment in de koers ooit:
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Heinrich hausler
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Meedoen met het WK

Gerelateerde artikels

Jelle Moyson zal binnen enkele dagen de tranfer maken naar het Jarface Development team. "Ik ben heel tevreden met mijn transfer naar het Jarface Development team. Ze rijden een heel mooi programma en hebben een mooie naam en bekendheid in het wielerpeleton. Ik hoop er verder te groeien in de...
1. Beschouw je u seizoen als geslaagd of had je meer gehoopt buiten enkele podiumplaatsen maar nog nooit een zege? Dit is zeker en vast al een geslaagd seizoen. In Bornem heb ik mijn 3de plaats behaald samen met mijn ploegmakker Malik De Maeyer en nog 4 andere hebben we 43 km in de aanval gereden....