Jan Bakelants ontvangt Sofie Dumont in zijn keuken

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Feb 2017 - 20:22
Printvriendelijke versie

Wielrenner en kersverse vader Jan Bakelants zet vanaf maandag 13 februari 2017 zijn keukendeuren een hele week open voor chef Sofie Dumont. Naast wielrennen heeft Jan nog een andere grote passie: eten. Wanneer hij een rustperiode heeft, leeft hij dan ook graag als een Bourgondiër. Sofie maakt tijdens haar bezoek kennis met Jans vriendin Daphne, hun dochtertje Julia en zijn beste vrienden, want samen vieren ze Valentijn én Jans verjaardag.

Maandag 13/02 trekken Sofie en Jan naar buiten om vlees te grillen op de barbecue. Ze maken een barbecue steak sandwich. Spek naar de bek van Jan, want hij is een echte vleeseter. “Zo heb ik mijn eten graag: simpel, maar lekker”, lacht hij.

Dinsdag 14/02 is het dubbel feest: het is Valentijn, maar ook Jans verjaardag. Reden genoeg om taart op tafel te zetten en vrienden uit te nodigen! Jan is een Italië-lover en is gek op het lokale gebakje met abrikozenconfituur, crostata. Sofie heeft bovendien nog voor een extra verrassing gezorgd, want een echte barista komt de koffie bereiden. Hij leert Jan de tips en tricks voor de pérfecte espresso.

Woensdag 15/02 staat er opnieuw vlees op het menu voor de topsporter, maar dit keer met veel groenten. Sofie en Jan bereiden een hartverwarmend stoofpotje van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes.

Omdat Jan tijdens het seizoen niet te veel mag zondigen, zorgt Sofie op donderdag 16/02 voor een gezonde snack: avocadochips met roomkaasdip. Jans vriendin Daphne steekt mee de handen uit de mouwen, dochtertje Julia mag toekijken. Bij het hapje hoort bovendien een zelfbereide alcoholvrije frozen margarita, ideaal voor iedereen die meedoet aan tourneé minerale.

Vrijdag 16/02 wordt de week afgesloten met een gezond en hypereenvoudig visgerecht voor in de oven: gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap, zoete aardappel en dilledressing.

OP HET MENU
Maandag 13/02: Barbecue steak sandwich
Dinsdag 14/02: Crostata met abrikozenconfituur
Woensdag 15/02: Stoofpot van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes
Donderdag 17/02: Avocadochips met roomkaasdip
Vrijdag 17/02: Gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap en zoete aardappel

Gerelateerde artikels

Na het afhaken van Nairo Quintana en zijn gevolg zag de organisatie van de "Nacht van Peer" zich genoodzaakt een andere grote naam te zoeken. Jan Bakelants en Matteo Trentin werden in extremis nog toegevoegd aan de deelnemerslijst als publiekstrekkers. Zij zijn hierin in hun opzet geslaagd en...
De Italiaanse vijftiendaagse wordt deze maandag vervolgd op de wegen van de Grande Trittico Lombardo. Dit nieuwe Italiaanse evenement prijkt op de UCI Pro Series kalender en comprimeert de door Covid-19 afgelaste wedstrijden Tre Valle Varinese, de Coppa Agostini en de Coppa Bernocchi in één koers....
De organisatoren van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals pakten verrassend nog uit met ritwinnaar Greg Van Avermaet, Herentalsenaar Jan Bakelants, Michaël Matthews, ritwinnaar Steve Cummings en Jurgen Roelants. “Opnieuw een affiche om U tegen te zeggen”, vindt voorzitter Charles...
De Belgen Jan Bakelants en Tom Devriendt hebben hun contract bij Circus-Wanty Gobert voor twee seizoenen verlengd. Na tien jaar in de World Tour, maakte Jan Bakelants vorige winter de overstap naar Circus-Wanty Gobert-Tormans. Een succesvol eerste seizoen bij het Belgische UCI Pro Team...
De meeste teams geloofden in een scenario met een massasprint aan het einde van de zesde rit in Tirreno-Adriatico (2.UWT, 10-16/03) in de Adriatische kuststad Lido di Fermo. Het heuvelachtig wedstrijdbegin in het binnenland van de 169 kilometer lange rit vlakte steeds meer uit richting de...
Het Critérium du Dauphiné (2.WT, 12-16/08) biedt dit jaar een concentratie van bergen. De Franse rittenkoers start deze woensdag aan de voet van de vulkanen van de Auvergne, in Clermont-Ferrand, om deze zondag in het hart van de Alpen, in Megève, af te sluiten. Het peloton krijgt over de gehele...