Het Rudyco Cycling Team toont zich in Frankrijk

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Sep 2019 - 19:30
Printvriendelijke versie

Het Rudyco Cycling Team vzw was afgelopen weekend actief in de 'La Bercycle' in Frankrijk. Tweedejaars nieuweling Joppe Heremans stuurde ons een verslag over deze meerdaagse.

Verslag van Joppe:
Koers La Bercycle in Frankrijk : in Berzy-le-sec. We zijn zaterdag ochtend vertrokken met de ploeg in Hamme, 3 aspiranten, 6 nieuwelingen en 4 junioren.

Zaterdag middag toegekomen en onmiddellijk met aspiranten en nieuwelingen gaan verkennen.

We hebben daar overnacht in een oud klooster en ’s avonds hebben alle renners nog een goede sportmassage gekregen.

Zondag ochtend vroeg opgestaan (6u30), als ontbijt kregen we  natuurlijk Frans stokbrood met confituur. Nadien was het vertrekken voor de tijdrit.

De tijdrit ging over ongeveer 6 km met een klim van 1km lang. Aspiranten en nieuwelingen reden een individuele tijdrit. De junioren een ploegentijdrit. Tijdrijden is voor mij zeker een werkpunt naar volgend seizoen toe, ik heb dit jaar al wat progressie gemaakt maar er moet zeker nog verder aan gewerkt worden. Dat werd ook in Frankrijk weer duidelijk, toen ik tevreden moest zijn met een 35e plaats van de 94 starters. Iedereen van onze ploeg heeft de tijdrit tot een goed einde gebracht en onze tijden lagen relatief dicht bij elkaar. De junioren behaalden een mooie derde plaats in de ploegentijdrit.

Tijdens de middag kregen we allemaal een lekkere pastamaaltijd.

In de namiddag was het dan tijd voor het serieuze werk: de wegrit was voor ons 54km lang, met ongeveer 700 hoogtemeters, toch wel een pittig parcourtje. Wij moesten 1 ronde van 11km en daarna 7 ronden van iets meer dan 6 km doen.

De eerste ronde hebben we een beetje afgewacht om te zien wie of wat onze tegenstanders waren. We hebben wel steeds met onze ploeg goed vooraan gereden en op de klim wat mee het tempo bepaald.  3 ronden voor het einde probeerde ik te demarreren, samen met 2 andere Franse renners, maar de samenwerking verliep niet zo vlot waardoor we slechts een halve ronde weg konden blijven.

De ronde nadien was er wat chaos omdat de aspiranten toen moesten aankomen (in Frankrijk vertrekken de aspiranten 5 minuutjes na de nieuwelingen en rijden ze dus op dezelfde moment hun eigen koers). In die chaos zijn er 2 renners ongezien kunnen ontsnappen. Niemand van onze ploeg had door dat die 2 renners weg waren.

In de laatste ronde is er niet echt een poging ondernomen om nog  weg te rijden en dan heb ik alles ingezet op de pelotonsprint (we waren toen nog met +/- 25 renners van de 94 starters). Na de laatste bocht, op 200m van de meet, heb ik mijn sprint ingezet en die heb ik vlotjes kunnen winnen. Doordat er al 2 renners weg gereden waren, beëindigde ik deze wedstrijd met een derde plaats. Tevreden met dit resultaat. Ook mijn ploegmaten reden de koers allemaal uit en behaalden goede resultaten.  1 ploegmaat had wat pech in de laatste ronde en reed lek, hij is aangekomen met een platte band.

De aspiranten reden ook allemaal hun koers uit en hebben hier vooral zeer veel ervaring opgedaan.

Bij de junioren hielden de jongens zich ook vooraan, wat resulteerde in een 8e plaats in het eindklassement voor Maxim Nonneman, ook Ruben Lefevre haalde een top 20. In het ploegenklassement gingen ze met een verdiende 4e plaats aan de haal.

Het was een leuke ervaring en we hebben elkaar als ploegmaten weer wat beter leren kennen en appreciëren. Het was ook zeer leuk om eens een wedstrijd te rijden tegen andere tegenstanders.