Harm Vanhoucke: "Harzé en GP Patton staan met stip in mijn agenda"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2015 - 20:43
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Harm Vanhoucke is één van de klimmerstalenten die België rijk is. Harm kijkt uit naar de verschillende klimwedstrijden die binnenkort op zijn programma staan.

1. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Het provinciaal kampioenschap was zeker geen doel. Ik had de week er voor rust moeten pakken en ben 3 dagen voor het provinciaal kampioenschap redelijk intensief gaan trainen in de Ardennen. Over de uitslag en de koers was ik redelijk tevreden.

2. Tijdens het Belgisch kampioenschap kleurde je mee de wedstrijd. Wat liep er mis? Tevreden alsnog? Op het BK had ik een superdag ik had het gevoel dat ik iedereen naar huis kon rijden. Ik ben redelijk vroeg vertrokken samen met Gauthier Vandevyvere, een goede vriend van me. We reden een grote voorsprong bij elkaar en ik dacht dat we konden wegblijven. Ik heb misschien me te veel willen tonen en te veel met mijn krachten gespeeld. Ik ben niet tevreden over mijn resultaat want ik kon er evengoed winnen maar Bjorg is zeker een verdiend Belgisch kampioen. Over de koers zelf ben ik wel tevreden want ik heb me weer getoond in een grote koers.

3. Ondanks verschillende top 5 plaatsen ontbreekt de zege. Oorzaak? Ik heb al 1 zege op de teller het provinciaal kampioenschap tijdrijden want toch mooi meegenomen is aangezien ik er naartoe ging als training. Inderdaad ik reed al veel top 5 plaatsen en die ene wegzege ontbreekt. De parkoers waren tot nu toe nog niet lastig genoeg waardoor ik telkens geklopt werd in de sprint. Ik hoop met de klimkoersen die er zitten aan te komen dat ik toch een grote koers kan winnen.

4. Je hebt inmiddels ook je eerste selectie voor de nationale ploeg op zak voor de wedstrijd in Patton. Wat verwacht je? Ik ben heel tevreden met mijn nationale selectie. Ik verwacht er wel veel van, ik kijk er ook erg naar uit. Normaal moet ik op internationaal vlak ook mee kunnen met de betere en dan zeker bergop. Ik hoop er een mooi algemeen klassement te rijden en een ereplaats in de koers zelf.
 
5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Harzé staat met een dikke stip aangeduid net als de GP Patton met de nationale ploeg. Ik ben al lang naar Harzé aan het toewerken en wil er ook graag winnen. Daarna wil ik mijn vorm zolang mogelijk doortrekken naar de GP Patton en Liege La Gleize. Alle andere klimkoersen zijn ook zeer belangrijk voor mij.

6. Je werd provinciaal kampioen tijdrijden. Verwacht?  Wil je u nog verder ontwikkelen in deze discipline? Het provinciaal kampioenschap tijdrijden was totaal onverwacht. Ik ging er naar toe als training en dan is het nog zo mooi als je er wint. Ik zal blijven trainen op het tijdrijden zodat ik in de toekomst in rondes niet te veel tijd verlies en er dan voor een overwinning te kan gaan.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik ben een pure klimmer en moet het hebben van echt lastige koersen om te kunnen winnen.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo: in de sprint wordt ik veel geklopt en solo is gewoon veel mooier.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Een klimwedstrijd omdat de beste er dan altijd naar voor komen. Ik klim ook graag en kom in klimwedstrijden het best tot mijn trekken.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik nog een grote wedstrijd kan winnen zal ik zeer tevreden zijn over mijn seizoen. Bijna alle doelen die ik voorop gesteld had voor het seizoen zijn al gelukt behalve die grote zege die nog ontbreekt.

11. Zien we u als belofte aan de start volgend jaar of kies je voor studies/werk? Volgend jaar zie je mij zeker als belofte en heb er nu al zin in!!
 
 
 

Gerelateerde artikels

 Harm Vanhoucke heeft zijn klimcapaciteiten vandaag getoond tijdens Tour du Condroz. Met een indrukwekkende solo verbaasde de tweedejaars junior van Young Cycling Team vriend en vijand. "Aan het begin van de koers mij rustig gehouden en goed vooraan gereden. In de 3e beklimmingen...
Harm Vanhoucke was vorige week één van de renners welke het nieuws op onze site maakten. Hij won zijn eerste wedstrijd sinds hij met het wielrennen is gestart en welke hij opdroeg aan zijn overleden vriendin. Even later maakten hij ook zijn transfer bekend naar Young Cycling Team. 1. Je behaalde...
54 renners stonde aan de start voor 15 ronden. Na 93 km was Harm Vanhoucke de beste. Hij stuurde ons zijn wedstrijdverslag. "In het begin van de koers was het redelijk gesloten. Robbe debuyck en ik probeerden een paar keer weg te rijden maar ze zaten constant op ins wiel. Op een gegeven...
Harm Vanhoucke behaalde gisteren zijn tweede zege bij de beloften. Harm wist de Giro Il Piccolo Lombardije op zijn naam te schrijven "Het was een heel lastige koers, wat in mijn voordeel speelde. In de beginfase van de wedstrijd was er een constant hoog tempo waardoor niemand echt op zijn...
Harm Vanhoucke wint de tweede rit in de Tour des Pays de Savoie en neemt daarmee ook de gele trui. Harm bezorgt zichzelf hiermee het mooiste verjaardagscadeau. "Vandaag was echt een zware dag. Vanaf het begin was het direct koers tot op het einde. Het was ook geen meter vlak en constant...
Harm Vanhoucke won gisteren de Fleche Ardennaise te Herve. De sympathieke belofte van Lotto Soudal toonde opnieuw dat hij het klimmen in de benen heeft. "In het begin van de koers was er al meteen een grote kopgroep weg met alle goeie ploegen erbij. We hadden niemand mee, gelukkig nam...