Francesco Busatto , Sacha Prestianni, Dylan Vandenstorme en Obie Vidts versterken het Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux Devo

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2022 - 17:34
Printvriendelijke versie

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verwelkomt in januari de Italiaan Francesco Busatto en de Belgen Sacha Prestianni, Dylan Vandenstorme en Obie Vidts in haar nieuwe Continentale Development team onder leiding van Kévin Van Melsen, waarin eerder al de namen van Arne Baers, Alessio Delle Vedove, Victor Hannes, Tim Rex, Nathan Smith en Jelle Vermoote onthuld werden.

Francesco Busatto (19 jaar) behaalde dit seizoen verschillende prestigieuze podiums in Italiaanse wedstrijden. De tweede van de Gran Premio Industrie del Marmo eindigde recent tweede op de Monte Zoncolan in de Giro della Regione Friuli en eveneens twee keer op het podium in ritten van de Giro d’Italia U23. Busatto vertoeft momenteel met de nationale selectie in Australië voor de wereldkampioenschappen, twee maanden na zijn zeventiende plaats op het Europees kampioenschap in Anadia.

Francesco Busatto: "Het is een fantastische opportuniteit voor mij om aan te sluiten bij een Belgisch team in constante groei. Ik wil het team bedanken om mij de kans te geven om in het buitenland ervaring op te doen, wat volgens mij de beste manier is om te groeien als renner en als persoon. Op deze manier zal ik me vaker met het internationale peloton kunnen meten en koersen in het noorden ontdekken. Ik hoop om in 2023 met ambitie naar de Ronde van Italië voor beloften terug te keren en mijn eerste wedstrijden tussen de profs te rijden. Ik heb veel vertrouwen in dit project. Van bij de eerste contacten met het team voelde ik een klik, ik kan dus niet wachten om aan deze uitdaging te beginnen! "

Sacha Prestianni (18 jaar) won recent de klimkoers in Herbeumont voor junioren, enkele dagen na top vijf plaatsen in de GP Luxembourg en de General Patton. Dat heuvelachtige wedstrijden op zijn lijf geschreven zijn, toonde de renner uit Hoei eveneens met ereplaatsen in de junioren versies van Luik-Bastenaken-Luik (6e) en de Triptyque Ardennais (8e in het eindklassement).

Sacha Prestianni: "De gedachte dat ik volgend seizoen bij Intermarché-Wanty-Gobert de stap naar de beloften zal zetten is erg bijzonder voor mij, want sinds ik van wielrennen in de ban ben is de progressie van het team nooit gestopt. Vandaag ben ik een junior die van een carrière als profwielrenner in dit Waalse team begint te dromen. Bij het Development team van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zijn alle elementen aanwezig om ons de mogelijkheid te bieden om progressie te maken, want we zullen nagenoeg dezelfde ondersteuning als de profs van het World Team krijgen. Ik zal me deze winter hard blijven inzetten om fysiek sterker te worden en dan staat niks me nog in de weg om de komende jaren mijn gestage vooruitgang verder te zetten. "

Dylan Vandenstorme (20 jaar) zegevierde eveneens in de klimkoers in Herbeumont in juli, maar dan in de categorie beloften. De renner uit Geraardsbergen eindigde vorige week tweede in het eindklassement van de Road Series, op twee puntjes van de eindzege, dankzij onder andere een tweede plaats in de GP Color Code Bassenge, een vierde plaats in Omloop het Nieuwsblad voor beloften en een zesde plaats in de GP de Honnelles.

Dylan Vandenstorme: " Ik was meteen gecharmeerd door de belangstelling van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Vanaf de eerste gesprekken met Kévin Van Melsen voelde ik me deel van het team en dat is waarom ik niet lang getwijfeld heb om op de aanbieding in te gaan. Ik zal in een sterk team terecht komen, dat onder meer met Kévin Van Melsen en Dimitri Claeys omkaderd zal worden. Het is fijn dat deze renners van het World Team me nu al steunen. Ik heb de ambitie om aankomend seizoen meer wedstrijden uit de Road Series aan mijn programma toevoegen in de hoop de eindzege te behalen. Ik kijk er eveneens naar uit om vaker op een hoger niveau te koersen om een stap voorwaarts te zetten. Mijn overstap naar het Development Team van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is alvast een goed begin, dat hopelijk op een dag naar een plek in de World Tour leidt! "

Obie Vidts (20 jaar) toonde zich dit voorjaar tussen de profs met een vijftiende plaats in het uitdagende Circuit de Wallonie achter winnaar Andrea Pasqualon. Hij behaalde eveneens ereplaatsen in lastige beloftenwedstriljden met naam als de Flèche Ardennaise (9e) en de Strade Bianche (11e).

Obie Vidts: " Ik koester de ambitie om in de voetsporen van mijn vader te treden en profwielrenner te worden. Het zou fantastisch zijn om deze droom bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux te verwezenlijken. Ik volg het team al een aantal jaren en wat de renners van het World Team dit seizoen gepresteerd hebben is buitengewoon indrukwekkend. Iedereen spreekt erover en dat maakt me erg enthousiast om van het project deel uit te maken. De visie die ze bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor het Development team voor ogen hebben, spreekt me erg aan. De focus ligt namelijk op de groei en de omkadering van de renners. De aanpak van Kévin Van Melsen motiveert me. Hij heeft me snel overtuigd om voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux te kiezen! "

Kévin Van Melsen (Sportdirecteur Development Team) : " Met hun overstap naar ons nieuwe Continentale Development team kiezen onze renners voor een investering in hun ontwikkeling. Het is namelijk onze bedoeling om onze beloften alle mogelijkheden te bieden om hun groeimogelijkheden ten volle te benutten. Concreet betekent dit dat ze met hetzelfde materiaal en dezelfde omkadering als het World Team zullen koersen en dat ze de kans zullen krijgen om bij de profs te koersen wanneer deze zich voordoet. Ze zullen van de expertise van onze trainers, sportdiëtisten en het medische team gebruik kunnen maken. We werken met een jaarplanning op individuele basis. Naast de twee trainingskampen tijdens de winter zullen we ook tijdens het seizoen stages organiseren om de belangrijkste wedstrijden voor te bereiden. Kortom, we willen onze talenten zo goed mogelijk wapenen, zodat ze in de strijd met hun concurrenten hun volle potentieel kunnen inzetten.

 Ik ben tevreden dat we erin geslaagd zijn om Francesco Busatto te overtuigen om zich bij ons team aan te sluiten, want hij heeft een interessant profiel en presteert met grote regelmaat. We hebben een programma dat deze puncher goed zal liggen. We zullen zowel in heuvelachtige eendagswedstrijden als rittenkoersen zijn kaart kunnen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de capaciteiten heeft om binnenkort de stap naar een hoger niveau te zetten. Daarom hebben we de intentie om hem in geaccidenteerde profwedstrijden als de Volta Limburg Classic te testen.

Met Sascha Prestianni en Dylan Vandenstorme halen we twee goede klimmers in huis, die elk in hun eigen categorie interessante resultaten bergop behaalden en beiden de klimkoers in Herbeumont wonnen. Ik ben ervan overtuigd dat ze dankzij onze professionele aanpak zich op verschillende aspecten kunnen verbeteren en hun capaciteiten vergroten. In het geval van Vandenstorme betekent dit, gezien zijn leeftijd, dat hij de kans zal krijgen om zich in een aantal wedstrijden bij de profs te tonen om een volgende stap te zetten.

Net als Busatto en Vandenstorme heeft ook Obie Vidts al twee seizoenen bij de beloften achter de rug, een belangrijke ervaring die hij met onze jongste renners kan delen. Hij heeft zelfs ereplaatsen bij de profs behaald, in een lastige wedstrijd als het Circuit de Wallonie. Mijn ploeggenoten uit het World Team hebben hem aan het werk gezien, hij is een renner met een grote motor. Zijn doel is om de komende jaren in onze kleuren te bevestigen.

Foto: Dylan Vandenstorme

Gerelateerde artikels

Kilian Moreels is inmiddels bezig aan zijn eerste jaar als belofte in het veld. Vanaf januari zal hij het veld induiken in de kleuren van het Van den Plas - HePa Cycling Team. "Ik heb de afgelopen 3 jaar bij het AA-Drink Young Lions team gereden waar ik mooie stappen heb gezet. Begin dit...
De 24-jarige Mathijs Wuyts, die veldrijden combineert met wedstrijden op de weg en mountainbike, zal met onmiddellijke ingang de overstap maken naar CyclePassion Scott Racing Team. Mathijs koerste in het verleden onder andere voor het cyclocross team van Tarteletto-Isorex en Balen BC. Het team...
  Canguru-Latexco mag in 2023 ook Bram Puype verwelkomen als nieuwe renner voor hun ploeg. Bram is in de winter ook actief op de piste. Hij zal volgend jaar in  zijn eerste jaar als junior beginnen aan zijn 10e wielerseizoen. "Ik had niet verwacht dat ze mij zouden vragen, maar ben...
Yarno Van Herck  zal volgend seizoen als tweedejaars junior rijden voor het CQA-Latexco team. "In samenspraak met het CQA-Latexco team, kondig ik bij deze mijn transfer aan voor 2023. Aangezien ik tijdens de beachraces in de winter van 2021-2022 al enkele keren gesproken had met Koen...
Hendrik Kennes zal volgend seizoen de overstap maken naar LRG Cycling Team. De 20-jarige renner uit het Vlaams-Brabantse Geetbets begon pas dit seizoen met koersen en deed dat bij Sport en Steun Leopoldsburg met een Elite 3-vergunning.   Aan Cyclingsite verklaart hij zijn keuze voor de...
Zondag is er de eerst wedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen in Vezin. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is Dylan Vandenstorme één van de geselecteerde renners. We vuurden volgende vragen op de renners af: Wat verwacht je van de eerste wedstrijd van de topcompetitie? Gaat het klassement/...