Cyclingflash Arno Brouwers: "Ik vind het wielrennen zo mooi omdat het vaak een overlevingstocht is"

Door Jelien Cornelis op 7 Jun 2019 - 20:03
Printvriendelijke versie

De 18-jarige Arno Brouwers rijdt bij het Home Solution Soenens cycling team. Ondanks zijn studies leerkracht LO en Economie aan de Hogeschool PXL, zien we hem dagelijks op zijn blinkende tweewieler. Klaar voor een toffe babbel!

Arno, je combineert de wielersport met je studies. Lukt deze combinatie tot nu toe goed?
Ja, eigenlijk wel. Het is hard werken maar het lukt. Ik zit ongeveer 6 dagen per week op de fiets. Als je kijkt naar mijn agenda, dan zit die al goed vol door het fietsen en studeren.

Wat heeft jou tot de sport wielrennen gebracht? Wat vind je er zo mooi aan?
Ik vind het wielrennen zo mooi omdat het vaak een overlevingstocht is. Er is niks mooier dan als eerste over de aankomstlijn te komen. Je moet beseffen dat jouw naam voor altijd op de erelijst staat bij het winnen van een wedstrijd. Cool, toch?

Er moet zeker één overwinning zijn waarop je supertrots bent?
Ja, mijn mooiste overwinning is van vorig jaar bij de Junioren. In de Ronde van Spanje schreef ik een mooie overwinning op mijn naam. Ook de Limburgse titel bij de 2de jaars nieuwelingen op de weg gaf mij enorm veel voldoening. Ik was er al een paar keer kort bij geweest. Om dan uiteindelijk toch de titel te nemen is gewoonweg geweldig!

Is er een wedstrijd die je super graag wil winnen?
Absoluut! Ik zou graag zeker één grote klassieker willen winnen. Als ik er eentje moet uitkiezen, dan kies ik toch voor de Ronde van Vlaanderen.

Zijn dit dan ook meteen jouw lievelingskoersen?
Mijn lievelingskoersen zijn wedstrijden die echt zwaar zijn door de weersomstandigheden (wind en regen) of mooie parcours met kasseien, hellingen… Dan kom je al snel uit bij de voorjaarswedstrijden.

Liggen deze koersen ook binnen jouw mogelijkheden?
Ik ben er zelf nog niet helemaal uit welk type renner ik ben. Voorlopig ben ik meer een voorjaarsrenner die ook wel een bergje over kan. Of dit nog in de toekomst zal veranderen weet ik niet.

Besteed je veel aandacht aan jouw materiaal?
Ik ben geen enorme materiaalfreak maar als ik start wil ik wel dat mijn materiaal in orde is. Gelukkig heb ik mechaniekers waar ik altijd kan passeren indien er een probleem is met mijn materiaal.

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk qua voeding of drinken voor het sporten?
Ja, ik gebruik nu Concap.

Wie is/zijn jouw grote voorbeeld(en)?
Vroeger als kind was ik enorm fan van Sven Nys en Philippe Gilbert. Op dit moment kijk ik met open mond naar de prestaties van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Deze kerels domineren in het veld en op de weg.

Je krijgt nu de kans om een andere coureur eens in spotlights te zetten. Wie kies je?
Ik zou graag eens Thomas De Gendt in de spotlights willen zetten omdat hij wel een renner is die bekend staat voor zijn aanvalsdrift en dat vind ik geweldig!

Bedankt voor de toffe babbel, Arno! En geniet nog van alle momenten op en naast de fiets!

Gerelateerde artikels

Arno Brouwers kan zowel in het veld als op de weg mooie resultaten voorleggen. Omdat je niet beide seizoenen volledig kan afwerken heeft Arno besloten om zich volledig op de weg te concentreren. Arno kan zowel in de klimwedstrijden als in de zwaardere wedstrijden zijn mannetje staan. "...
In het paasweekend is er voor de juniores, de ster van Zuid-Limburg, een driedaagse wedstrijd. Wij stelden volgende vragen aan de geselecteerde renners: Wat verwacht je van uzelf tijdens deze driedaagse ? Beter de 2e & 3e dag of speelt dit niet zo'n rol? Ze voorspellen zeer slecht weer,...
Arno Brouwers heeft zijn eerste wegzege van het seizoen behaald in het Nederlandse Bocholtz. "Voor de wedstrijd had ik een minder gevoel maar wanneer de start werd gegeven voelde ik me onmiddellijk beter. Er werd veel aangevallen maar niet veel aanvallers bleven lang weg. Op 15 kilometer...
In totaal werd er gestart met een 60-tal nieuwelingen in Limburg. De zege bij de tweedejaars ging naar Arno Brouwers. Het is voor Arno tevens zijn eerste zege van het seizoen. "De eerste 2 rondes men eigen rustig gehouden. Vanaf dan de koers opengebroken en regelmatig in de aanval gegaan...
Arno Brouwers is eindewinnaar geworden in de West-Vlaanderen Cycling Tour. Na een mindere start van de ronde vrijdag wist de tweedejaars nieuweling zich te herpakken en met succes. "De eerste dag begon vrij dramatisch en niet zoals verwacht. Het begon te regenen en de wedstrijd was...
Het provinciaal kampioenschap in Limburg werd een spannende wedstrijd te Zonhoven. Met 31 renners werd er gestart in deze open wedstrijd. Vooraan in de wedstrijd kregen we al zeer snel 2 leiders : Ryan Cortjens en  Witse Meeussen. Zij kregen even later het gezelschap van Michael Bervoets,...