Cyclingflash Arno Brouwers: "Ik vind het wielrennen zo mooi omdat het vaak een overlevingstocht is"

Door Jelien Cornelis op 7 Jun 2019 - 20:03
Printvriendelijke versie

De 18-jarige Arno Brouwers rijdt bij het Home Solution Soenens cycling team. Ondanks zijn studies leerkracht LO en Economie aan de Hogeschool PXL, zien we hem dagelijks op zijn blinkende tweewieler. Klaar voor een toffe babbel!

Arno, je combineert de wielersport met je studies. Lukt deze combinatie tot nu toe goed?
Ja, eigenlijk wel. Het is hard werken maar het lukt. Ik zit ongeveer 6 dagen per week op de fiets. Als je kijkt naar mijn agenda, dan zit die al goed vol door het fietsen en studeren.

Wat heeft jou tot de sport wielrennen gebracht? Wat vind je er zo mooi aan?
Ik vind het wielrennen zo mooi omdat het vaak een overlevingstocht is. Er is niks mooier dan als eerste over de aankomstlijn te komen. Je moet beseffen dat jouw naam voor altijd op de erelijst staat bij het winnen van een wedstrijd. Cool, toch?

Er moet zeker één overwinning zijn waarop je supertrots bent?
Ja, mijn mooiste overwinning is van vorig jaar bij de Junioren. In de Ronde van Spanje schreef ik een mooie overwinning op mijn naam. Ook de Limburgse titel bij de 2de jaars nieuwelingen op de weg gaf mij enorm veel voldoening. Ik was er al een paar keer kort bij geweest. Om dan uiteindelijk toch de titel te nemen is gewoonweg geweldig!

Is er een wedstrijd die je super graag wil winnen?
Absoluut! Ik zou graag zeker één grote klassieker willen winnen. Als ik er eentje moet uitkiezen, dan kies ik toch voor de Ronde van Vlaanderen.

Zijn dit dan ook meteen jouw lievelingskoersen?
Mijn lievelingskoersen zijn wedstrijden die echt zwaar zijn door de weersomstandigheden (wind en regen) of mooie parcours met kasseien, hellingen… Dan kom je al snel uit bij de voorjaarswedstrijden.

Liggen deze koersen ook binnen jouw mogelijkheden?
Ik ben er zelf nog niet helemaal uit welk type renner ik ben. Voorlopig ben ik meer een voorjaarsrenner die ook wel een bergje over kan. Of dit nog in de toekomst zal veranderen weet ik niet.

Besteed je veel aandacht aan jouw materiaal?
Ik ben geen enorme materiaalfreak maar als ik start wil ik wel dat mijn materiaal in orde is. Gelukkig heb ik mechaniekers waar ik altijd kan passeren indien er een probleem is met mijn materiaal.

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk qua voeding of drinken voor het sporten?
Ja, ik gebruik nu Concap.

Wie is/zijn jouw grote voorbeeld(en)?
Vroeger als kind was ik enorm fan van Sven Nys en Philippe Gilbert. Op dit moment kijk ik met open mond naar de prestaties van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Deze kerels domineren in het veld en op de weg.

Je krijgt nu de kans om een andere coureur eens in spotlights te zetten. Wie kies je?
Ik zou graag eens Thomas De Gendt in de spotlights willen zetten omdat hij wel een renner is die bekend staat voor zijn aanvalsdrift en dat vind ik geweldig!

Bedankt voor de toffe babbel, Arno! En geniet nog van alle momenten op en naast de fiets!

Gerelateerde artikels

Zeventien ronden van 3,8km moesten de 92 nieuwelingen afleggen in Schoot-Tessenderlo. De zege ging naar Arno Brouwers, welke solo aankwam. "De eerste 2 rondes rustig opgeschoven en daarna 5 rondes met 2 in de aanval. Men spaak overgereden dan gewisseld naar men andere fiets en er terug...
Arno Brouwers is eindewinnaar geworden in de West-Vlaanderen Cycling Tour. Na een mindere start van de ronde vrijdag wist de tweedejaars nieuweling zich te herpakken en met succes. "De eerste dag begon vrij dramatisch en niet zoals verwacht. Het begon te regenen en de wedstrijd was...
Arno Brouwers kan zowel in het veld als op de weg mooie resultaten voorleggen. Omdat je niet beide seizoenen volledig kan afwerken heeft Arno besloten om zich volledig op de weg te concentreren. Arno kan zowel in de klimwedstrijden als in de zwaardere wedstrijden zijn mannetje staan. "...
In het paasweekend is er voor de juniores, de ster van Zuid-Limburg, een driedaagse wedstrijd. Wij stelden volgende vragen aan de geselecteerde renners: Wat verwacht je van uzelf tijdens deze driedaagse ? Beter de 2e & 3e dag of speelt dit niet zo'n rol? Ze voorspellen zeer slecht weer,...
De juniores van Acrog - Pauwels Sauzen Balen BC blijven de Vuelta Ribera del Duero in Spanje domineren. Vandaag was het de beurt aan Arno Brouwers om zijn kunnen te tonen en met succes. In een sprint met 2 kon hij het afmaken. Jarne Van de Paar blijft leider en werd vandaag 4e.  Davide Bomboi...
Arno Brouwers was vandaag de beste nieuweling van de 76 vertrekkers in Kluisbergen-Ruien. Voor de provinciale kampioen van Limburg een mooie start aan het tweede deel van het seizoen. "Vandaag in Kluisbergen aan de start gestaan van een 70 kilometer lange wedstrijd in de gietende regen met...