Arno Brouwers: "Schitteren in de klimwedstrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 May 2015 - 10:06
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Balen BC renner Arno Brouwers behaalde vorig weekend in Nederland zijn eerste zege van het seizoen. Arno is zowel op de weg als in het veld een renner om rekening mee te houden. Morgen staat voor Arno het provinciaal kampioenschap op het programma waar hij een podiumplaats ambieert.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen rond mijn 12 jaar. Mijn eerste wedstrijd reed ik bij de 12-jarige aspiranten begin augustus. Mijn papa heeft vroeger gekoerst bij de liefhebbers en mijn grootvader ging vaak naar grote koersen kijken, dus de koers kwam vaak aanbod bij ons in de familie. Voor ik begon deed ik aan voetbal maar daar ergerde ik me te vaak aan spelers die niet voluit gingen. Ik besloot daarom om te gaan wielrennen liefst veldrijden, want vanaf mijn 10 jaar keek ik elke wedstrijd in het veld, ook op de weg keek ik bijna alles maar niet altijd en na de wedstrijd ging ik het nadoen thuis in de tuin. De microbe was er al en de zin ook, alleen de toestemming liet op zich wachtten en op mijn 12e mocht het dan eindelijk!

2. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? De voorbereidingen verliepen goed. Terwijl de rest aan het trainen was trainde ik 1 maal per week en in het weekend reed ik een cross, het was goed combineerbaar en super fijn. Zo werd ik ook provinciaal kampioen en 2 maal 3e als eerstejaars en behaalde ik mooie ereplaatsen in de grote wedstrijden dus alles ging super. Buiten 1 puntje in november kampte ik met een serieus ijzer tekort waardoor ik 3 weken niks mocht doen. Vanaf dan bouwde ik verder op en ging alles ideaal.

3. Tevreden over je veldritseizoen? Ja, ik ben zeker tevreden over mijn seizoen met mooie ereplaatsen en een trui. Op dat kampioenschap klopte ik zelfs alle tweedejaars! Er was maar 1 wedstrijd die voor mij was tegengevallen en dat was net het BK. De stress hield me van een top 5 en misschien zelfs een podiumplaats. Maar dat hoort erbij, voor een 1ste jaar kan ik zeker tevreden terugkijken naar mijn seizoen.

4. Je won in Nederland je eerste wedstrijd van het seizoen. Verwacht om zo snel een zege te behalen? Nee niet helemaal, ik wist wel dat ik goed aan het rijden was en dat er dit seizoen wel een overwinning zou gaan komen maar zo snel is zeker onverwacht.

5. Wat verwacht je morgen van je PK? Ik hoop op het podium en als alles meezit misschien wel meer. Het wordt een rare wedstrijd met zo weinig deelnemers. Het zal moeilijk zijn om er een harde koers van te maken en dat zou het beste zijn voor mij; maar we zullen wel zien wat het wordt. Ik ga in ieder geval alles geven en voluit voor een overwinning gaan.

6. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik probeer een heel seizoen op een goed niveau te rijden en niet te veel pieken want dan krijg je een terugval en dat heb ik liever niet. Ik probeer wel in de klimkoersen een mooi resultaat neer te zetten net zoals in de buitenlandse rondes die er nog zullen aankomen. En dat eerste heb ik al goed ingezet door voorbije zaterdag een klimmerstrofee wedstrijd te winnen. Ik weet natuurlijk dat dat niet elke week zal lukken maar in de klimkoersen wil ik het beste zijn.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Mijn tijdritcapaciteiten zijn zeker niet slecht. Ik werd dit seizoen al 2e op het pk tijdrijden op 19 seconden van de bronzen medaille winnaar op het BK. Het BK daarentegen viel een beetje tegen met een 23ste plaats. Het parcours lag me niet en de benen waren niet goed maar dat hoort er ook bij! Ik heb er niet over te klagen maar er is zeker nog verbetering mogelijk en het is ook een werkpunt voor mij voor de volgende jaren!

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou me omschrijven als een klimmer die ook een sprint bergop aankan en niet slecht presteert in tijdritten. Het enigste wat me nog niet echt goed lukt zijn massasprints. Ik ben er nog wel bij tussen de eerst eerstejaars maar tussen de 2e jaars kom ik er nog niet aan te pas.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Neen echt bijgelovig ben ik niet. Ik neem alles zoals het komt.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Tot nu toe ben ik al super tevreden over mijn seizoen, maar over een heel geslaagd seizoen kan ik pas spreken als ik een heel seizoen constant heb gereden en niet echt een dipje heb gehad. Ook is het de bedoeling dat ik in de klimkoersen van voor zal eindigen bij de eerstejaars. Ik hoop om nog 1 wedstrijd te winnen en vanaf dan zal men seizoen perfect geslaagd zijn.

11. Veldrijden of wielrennen? Waarom? Op dit moment weet ik nog niet op wat ik me 100 procent wil en zal focussen ik doe het allebei super graag! Ik probeer het nog 1 jaartje te combineren en vanaf de junioren zal ik de beslissing maken.

 

Gerelateerde artikels

Arno Brouwers was vandaag de beste nieuweling van de 76 vertrekkers in Kluisbergen-Ruien. Voor de provinciale kampioen van Limburg een mooie start aan het tweede deel van het seizoen. "Vandaag in Kluisbergen aan de start gestaan van een 70 kilometer lange wedstrijd in de gietende regen met...
In het paasweekend is er voor de juniores, de ster van Zuid-Limburg, een driedaagse wedstrijd. Wij stelden volgende vragen aan de geselecteerde renners: Wat verwacht je van uzelf tijdens deze driedaagse ? Beter de 2e & 3e dag of speelt dit niet zo'n rol? Ze voorspellen zeer slecht weer,...
Arno Brouwers heeft zijn eerste wegzege van het seizoen behaald in het Nederlandse Bocholtz. "Voor de wedstrijd had ik een minder gevoel maar wanneer de start werd gegeven voelde ik me onmiddellijk beter. Er werd veel aangevallen maar niet veel aanvallers bleven lang weg. Op 15 kilometer...
In totaal werd er gestart met een 60-tal nieuwelingen in Limburg. De zege bij de tweedejaars ging naar Arno Brouwers. Het is voor Arno tevens zijn eerste zege van het seizoen. "De eerste 2 rondes men eigen rustig gehouden. Vanaf dan de koers opengebroken en regelmatig in de aanval gegaan...
De juniores van Acrog - Pauwels Sauzen Balen BC blijven de Vuelta Ribera del Duero in Spanje domineren. Vandaag was het de beurt aan Arno Brouwers om zijn kunnen te tonen en met succes. In een sprint met 2 kon hij het afmaken. Jarne Van de Paar blijft leider en werd vandaag 4e.  Davide Bomboi...
Zeventien ronden van 3,8km moesten de 92 nieuwelingen afleggen in Schoot-Tessenderlo. De zege ging naar Arno Brouwers, welke solo aankwam. "De eerste 2 rondes rustig opgeschoven en daarna 5 rondes met 2 in de aanval. Men spaak overgereden dan gewisseld naar men andere fiets en er terug...