Casper van Uden : "Goede uitslagen rijden in zware wedstrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Dec 2020 - 18:20
Printvriendelijke versie

Casper van Uden was één van de renners vorige week om de kledij van het nieuwe Team DSM (Team Sunweb) te tonen aan pers en publiek. We spraken even kort met Casper die als junior o.a. actief was bij Acrog Tormans BC.  Onderaan zie je het interview van Casper tijdens de teampresentatie.

1. Je werd eerstejaars belofte in een zeer speciaal wielerjaar. Hoe kijk je terug op afgelopen seizoen?
Ik kijk terug op een jaar waarin ik veel heb geleerd en verbetering heb gemaakt, niet alleen op de fiets maar ook daarnaast.

2. Wat waren voor jouw de hoogtepunten van 2020 ?
Echt een hoogtepunt uit dit jaar is lastig te noemen. Ik heb van iedere koers genoten en veel geleerd. De ploegentijdrit winnen in Tour du L’Isard met het team was wel één van de mooiste momenten tijdens dit rare wielerjaar.

3. De ploeg heeft ook haar eigen opleidingscampus Keep Challenging Center in Sittard. Op welk gebied heb je dankzij deze begeleiding al de nodige stappen kunnen zetten in jouw carrière?
Dankzij het KCC breng je meer tijd door met je ploeggenoten en dit is van belang voor een goede samenwerking tijdens de koersen. Ook is het makkelijker voor de experts om presentaties te geven, hier leer je natuurlijk ook veel van. Ik vind zeker dat ik een hoop dingen geleerd heb dit seizoen, al blijft er natuurlijk nog een hele hoop te leren.

4. Je kreeg van je ploeg de eer om als eerste de kleren te dragen van het nieuwe Team DSM . Een speciaal gevoel ?
Ja, was super mooi om zo’n presentatie “achter de schermen” mee te mogen maken en daar onderdeel van te zijn. Het is natuurlijk super bijzonder dat het team dit, in deze periode voor elkaar heeft gekregen.

5. Hoe ziet jouw voorbereiding naar seizoen 2021 eruit?
Vooral veel duurtrainingen en wat intensiviteit meepakken op de baan. Hopelijk is het mogelijk om een aantal keer naar Spanje te gaan, om aan de kou en regen te ontsnappen.

6. Welke doelen heb je voor jezelf voorop gesteld voor 2021? Waar wil je jouw zeker kunnen tonen (als alles doorgaat)?
Mijn doel voor komend seizoen is mezelf verder ontwikkelen als renner en nog meer te leren om het beste uit mezelf te halen. Ik hoop goede uitslagen te rijden in zware koersen met snelle aankomsten en het team goed te kunnen helpen op terreinen die mij minder goed liggen.

Foto: ‘© Team Sunweb | Vincent Riemersma’

Gerelateerde artikels

Op dag 2 in de Ster van Zuid-Limburg was de zege voor de Nederlander Casper van Uden van Acrog Pauwels Sauzen Balen BC. Hij klopte in de spurt de winnaar van de tijdrit gisteren, de Amerikaan Michael Garrison. Hierdoor staan Casper en Michael nu op gelijke punten in het klassement voor de gele trui...
Casper Van Uden wint de eerste etappe en de leiderstrui in de Vuelta Ribera Del Duero in Spanje. Dries De Pooter pakt de witte trui en Pepijn Reinderink de rode puntentrui. Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC wint ook het ploegenklassement. Dries: "Ik had het eerste deel van de rit niet echt goede...
De Nederlander Casper van Uden won afgelopen weekend de 2e manche van de AVS-Stories TV Cup. Casper zal als tweedejaars nieuweling starten bij de Belgische club Spie Douterloigne CT. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart op de dag dat ik 7 jaar werd....
Nederlands kampioen bij de nieuwelingen Casper van Uden heeft vandaag  zijn naamkaartje afgeven in Borlo. Het is voor Casper zijn 4e overwinning van het seizoen. "Vandaag reed ik Haspengouw tour, Borlo, deze werd mij aangeraden door m'n ploeg. Het was een geweldig mooi rondje met...
De Nederlander Casper van Uden won in Booischot de sprint van zijn landgenoot Bodi Del Grosso. Axel  De Kinder won de sprint van achtervolgend groepje "Vanaf de start gelijk begonnen met aanvallen. In de derde ronden reden we met z’n drieën weg en reden stevig door. Met 1,5...