Britse zege in Koersel

Door Glenn Hofkens op 11 Apr 2019 - 14:11
Printvriendelijke versie

Met 142 renners stonden ze zondag aan de start in Koersel. Met het bochtige parcours werd het een ware afvallingskoers. Het duurde lang voordat er een groep weg kon rijden, maar achteraan stond de poort van het 142-koppige peloton ver open. Bijna elke ronde kregen er verschillende renners het lastig en moesten ze de groep laten rijden. Iets na halfkoers konden dan toch 11 renners een kloofje slaan. Een tegenaanval van ex-prof Pieter Jacobs (Hubo - Titan Cargo CT) en Belgisch kampioen en thuisrijder Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team) werd na ongeveer 30 km in het zicht van de streep teniet gedaan door het peloton. De winnaar zat dus in de kopgroep van 11 renners. Daar geraakte niemand weg en dus eindigde het op een spurt, waarin de Brit Fred Wright zich de snelste toonde voor eerstejaars belofte Brent Van Mulders (Home Solution-Soenens Cycling Team) en Robin Stenuit (VC Amateur St Quentin).

De 100e editie van GP Affligem werd gewonnen door de Brit Fred Wright in de sprint. Het podium werd vervolledigd door Yarno Vandenbroeck (2e) en Tom Van Vuchelen (3e). "Wederom een lastige wedstrijd, mede door al de smalle baantjes en de regen. Mij zo lang mogelijk rustig gehouden tot de...
De kermis prijs gemeente Waarschoot werd vandaag gewonnen door de Brit Fred Wright. In totaal verschenen 88 junioren aan de start voor 13 ronden van 6,5 km.. Manu Stoopen werd beste Belg op plaats 3. "I rode Gent Wevelgem yesterday, so the legs hurt when it all kicked off straight away....