Ben Baele: " Mij verbeteren in het tijdrijden en het klimwerk"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Nov 2015 - 16:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ben Baele blijft in 2016 Wielerclub Onder Ons Parike trouw en blikt vooruit als tweedejaars nieuweling op het nieuwe seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen op mijn 12e. Ik keek naar de wedstrijden op tv en besloot om zelf te gaan koersen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Het was een leerrijk jaar waarin ik veel ervaring heb opgedaan en toch al heel wat mooie resultaten heb behaald als 1e jaars.

3. In de topcompetitie behaalde je de rode trui. Sinds wanneer was je zeker van deze trui? Verrast dat je een trui behaalde? Alles moest beslist worden in de laatste topcompetitie en daar reed ik een goed resultaat en kon zo de jongerentrui behalen. Ik was in het begin niet bezig met die trui want ik heb de 3 eerste topcompetities niet meegereden. Vanaf het moment dat ik goed in dat jongerenklassement stond was ik daar toch meer met bezig.

4. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken? Ik heb van de meeste wedstrijden een goed gevoel overgehouden maar de Ronde van Luxemburg verbaasde ik mezelf. Ik viel de eerste etappe en verloor daardoor 21sec. en zo ook een 1e of 2e plaats in het jongerenklassement van de ronde. Maar ik mag zeker niet klagen over pech want ik heb nog niet veel pech gekend.

5. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in? Ik kijk tevreden terug op het PK met een derde plaats. Het VK laten wegduwen in de spurt en zo een mooie ereplaats laten vallen. Op het BK dom gekoerst en in de aanval gegaan op de foute moment en zo maar een 8e plaats behaald.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Ik wil me nog verbeteren in het klimwerk en in het tijdrijden.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo omdat je zo meer kan genieten van de overwinning en het publiek.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Mijn voorkeur gaat uit naar een klimwedstrijd maar van een wedstrijd door regen of wind daar heb ik ook geen schrik van.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manieren? Ik ben niet echt bijgelovig. Ik rij wel soms periodes met dezelfde kousen.

10. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Ik ga mij rustig voorbereiden op het volgende seizoen en ga geen competitie doen deze winter! Ik ga volledig voor het wegseizoen.

11. Welke doelen heb je voor 2016 na een mooi seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Ik wil in 2016 weer een stap voorwaarts zetten en progressie maken. Ik heb nog geen doelen gesteld maar ik zou graag enkele mooie resultaten behalen in grotere koersen.
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Ben Baele zal in 2019 de overstap maken naar het VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam in zijn eerste jaar als belofte. "Ik heb gekozen voor VDM omdat ze een mooi programma rijden. Ik zal er kansen krijgen als 1ejaars belofte. Dat de ploeg dicht bij huis gevestigd zit is mooi meegenomen...
Ben Baele kwam tijdens Nokere Koerse, in het begin van het seizoen zwaar ten val. Ben liet zijn hoofd niet hangen en kon zijn seizoen nog met een goed gevoel afsluiten. 1. Seizoen 2017 is er één om snel te vergeten. Je kwam ten val in Nokere Koerse. Wat liep er daar juist mis? In de afdaling in...
Ben Baele zal zijn laatste jaar als junior afwerken bij het Forte Young Cycling Team. "Na 5 mooie jaren bij Onder Ons Parike heb ik besloten om over te stappen naar Forte Young Cycling Team. Patrick contacteerde mij en hun aanpak en de sterke bezetting spraken mij onmiddellijk aan. Ik ben...
Ben Baele zorgde gisteren in Wanzele dat de zegeteller van Wielerclub Onder Ons Parike met één naar boven mag. De eerstejaars nieuweling kon zijn metgezel achter zich houden in de spurt. "Ik had in het begin van de wedstrijd al een paar keer geprobeerd maar ze lieten me niet rijden. Na 3...
1ste jaars junior Ben Baele kwam zwaar ten val in de finale van Nokere Koerse. De klap was zwaar, heel zwaar. In het ziekenhuis van Waregem werd hij onderzocht , maar de kwetsuren waren te erg waardoor hij werd overgebracht naar Kortrijk. 7 ribben,  het rechter sleutelbeen en zijn rechter...
In het weekend was er het eerste luik van de tweedaagse in Balegem. Net als zaterdag was het vandaag eveneens  Ben Baele die het zegegebaar mocht maken. "Vandaag heb ik weer proberen aanvallend te koersen. Ik kreeg nooit echt veel ruimte. Op een 5-tal rondes van het einde rijdt er...