Ben Baele: " Mij verbeteren in het tijdrijden en het klimwerk"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Nov 2015 - 16:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ben Baele blijft in 2016 Wielerclub Onder Ons Parike trouw en blikt vooruit als tweedejaars nieuweling op het nieuwe seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen op mijn 12e. Ik keek naar de wedstrijden op tv en besloot om zelf te gaan koersen.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Het was een leerrijk jaar waarin ik veel ervaring heb opgedaan en toch al heel wat mooie resultaten heb behaald als 1e jaars.

3. In de topcompetitie behaalde je de rode trui. Sinds wanneer was je zeker van deze trui? Verrast dat je een trui behaalde? Alles moest beslist worden in de laatste topcompetitie en daar reed ik een goed resultaat en kon zo de jongerentrui behalen. Ik was in het begin niet bezig met die trui want ik heb de 3 eerste topcompetities niet meegereden. Vanaf het moment dat ik goed in dat jongerenklassement stond was ik daar toch meer met bezig.

4. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken? Ik heb van de meeste wedstrijden een goed gevoel overgehouden maar de Ronde van Luxemburg verbaasde ik mezelf. Ik viel de eerste etappe en verloor daardoor 21sec. en zo ook een 1e of 2e plaats in het jongerenklassement van de ronde. Maar ik mag zeker niet klagen over pech want ik heb nog niet veel pech gekend.

5. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in? Ik kijk tevreden terug op het PK met een derde plaats. Het VK laten wegduwen in de spurt en zo een mooie ereplaats laten vallen. Op het BK dom gekoerst en in de aanval gegaan op de foute moment en zo maar een 8e plaats behaald.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Ik wil me nog verbeteren in het klimwerk en in het tijdrijden.

7. Spurt of solo? Waarom? Solo omdat je zo meer kan genieten van de overwinning en het publiek.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Mijn voorkeur gaat uit naar een klimwedstrijd maar van een wedstrijd door regen of wind daar heb ik ook geen schrik van.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manieren? Ik ben niet echt bijgelovig. Ik rij wel soms periodes met dezelfde kousen.

10. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Ik ga mij rustig voorbereiden op het volgende seizoen en ga geen competitie doen deze winter! Ik ga volledig voor het wegseizoen.

11. Welke doelen heb je voor 2016 na een mooi seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Ik wil in 2016 weer een stap voorwaarts zetten en progressie maken. Ik heb nog geen doelen gesteld maar ik zou graag enkele mooie resultaten behalen in grotere koersen.
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Ben Baele kwam tijdens Nokere Koerse, in het begin van het seizoen zwaar ten val. Ben liet zijn hoofd niet hangen en kon zijn seizoen nog met een goed gevoel afsluiten. 1. Seizoen 2017 is er één om snel te vergeten. Je kwam ten val in Nokere Koerse. Wat liep er daar juist mis? In de afdaling in...
1ste jaars junior Ben Baele kwam zwaar ten val in de finale van Nokere Koerse. De klap was zwaar, heel zwaar. In het ziekenhuis van Waregem werd hij onderzocht , maar de kwetsuren waren te erg waardoor hij werd overgebracht naar Kortrijk. 7 ribben,  het rechter sleutelbeen en zijn rechter...
Ben Baele zal volgend seizoen de clubkleuren verdedigen van Acrog Balen BC als tweedejaars junior. "Ze rijden een mooi programma en ik kan er rijden met sterke ploegmaats en een goede omkadering." Zelf je transfer melden kan via redactie@cyclingsite.be 
Ben Baele mag als eerstejaars nieuweling van Wielerclub Onder Ons Parike tevreden terugblikken op het eerste deel van het seizoen. Met één overwinning heeft hij zijn debuut bij de nieuwelingen alvast niet gemist. 1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik...
Ben Baele is back en hoe. Na zijn zware val bewijst Ben in Balegem dat hij nog steeds beschikt over een stel snelle benen. "Ik ging na een dikke 5 km in de aanval. De samenstelling van de kopgroep is enkele keren verandert en na 20 km waren we weg met 6 met o.a. met ploegmaat Feddrik...
Ben Baele won gisteren de laatste rit in Tour de la Basse Meusse. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn eerste zege van het seizoen. "Gisteren was er van in het begin een groepje weg, aangezien het peloton niet direct reageerde liepen ze uit tot 2min30. Op 30 km van het einde weg...