Ben Baele: "Koersen over bergjes vind ik zeer leuk"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jun 2015 - 11:17
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ben Baele mag als eerstejaars nieuweling van Wielerclub Onder Ons Parike tevreden terugblikken op het eerste deel van het seizoen. Met één overwinning heeft hij zijn debuut bij de nieuwelingen alvast niet gemist.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen op mijn 12 jaar. Ik kom uit een familie waar er veel gefietst wordt en mijn vader is ook een fervent fietser, maar uiteindelijk heb ik zelf beslist om te beginnen met koersen.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in?  Het PK is geslaagd voor mij met een mooie 3e plaats. Ik reed een aanvallende wedstrijd en had nog genoeg in mijn tank om er op het einde nog een mooie eindspurt uit te persen.

3. Tevreden over je prestaties bij het Vlaams kampioenschap? Ik voelde me zeer sterk op het VK en zat in een goede positie voor de spurt maar door een aanrijding met een andere renner waren mijn kansen op een mooie uitslag weg.

4. Je hebt voor dit seizoen al 1 zege op je palmares staan. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht?  De conditie was goed en ik had al een paar weken na elkaar mooie resultaten gereden, maar winnen is nog iets anders. Deze overwinning is voor mij een serieuze opsteker en motiveert me nog extra.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik zou graag wat ervaring willen opdoen in de klimkoersen en grote wedstrijden en misschien pieken naar De Ronde van Luxemburg.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik behaalde ondanks ik er nog nooit op getraind heb een mooie 7e plaats op het PK. Ik ben dus best tevreden.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik klim goed en ik heb ook een snelle spurt in de benen. Op dit moment kan ik op alle parcours mijn mannetje staan.

8. Spurt of solo? Waarom? Solo, omdat het je overwinning nog iets mooier maakt en je meer tijd hebt om te genieten de laatste 100 meters.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Mijn voorkeur ligt bij een klimwedstrijd omdat ik het koersen over bergjes zeer leuk vind en het peloton meer gescheiden wordt.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken?  Ja, ik draag een bepaald paar kousen tijdens de koers.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ben nu al tevreden over mijn seizoen en alles wat er bij komt is mooi mee genomen.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Ben Baele zal in 2019 de overstap maken naar het VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam in zijn eerste jaar als belofte. "Ik heb gekozen voor VDM omdat ze een mooi programma rijden. Ik zal er kansen krijgen als 1ejaars belofte. Dat de ploeg dicht bij huis gevestigd zit is mooi meegenomen...
Ben Baele zal volgend seizoen de clubkleuren verdedigen van Acrog Balen BC als tweedejaars junior. "Ze rijden een mooi programma en ik kan er rijden met sterke ploegmaats en een goede omkadering." Zelf je transfer melden kan via redactie@cyclingsite.be 
Ben Baele is back en hoe. Na zijn zware val bewijst Ben in Balegem dat hij nog steeds beschikt over een stel snelle benen. "Ik ging na een dikke 5 km in de aanval. De samenstelling van de kopgroep is enkele keren verandert en na 20 km waren we weg met 6 met o.a. met ploegmaat Feddrik...
Ben Baele kwam tijdens Nokere Koerse, in het begin van het seizoen zwaar ten val. Ben liet zijn hoofd niet hangen en kon zijn seizoen nog met een goed gevoel afsluiten. 1. Seizoen 2017 is er één om snel te vergeten. Je kwam ten val in Nokere Koerse. Wat liep er daar juist mis? In de afdaling in...
Ben Baele zorgde gisteren in Wanzele dat de zegeteller van Wielerclub Onder Ons Parike met één naar boven mag. De eerstejaars nieuweling kon zijn metgezel achter zich houden in de spurt. "Ik had in het begin van de wedstrijd al een paar keer geprobeerd maar ze lieten me niet rijden. Na 3...
Ben Baele won gisteren de laatste rit in Tour de la Basse Meusse. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn eerste zege van het seizoen. "Gisteren was er van in het begin een groepje weg, aangezien het peloton niet direct reageerde liepen ze uit tot 2min30. Op 30 km van het einde weg...