Baptiste Planckaert mist het voorjaar door een knieblessure: " Ik keek erg uit naar het aankomende seizoen "

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jan 2021 - 16:28
Printvriendelijke versie

In deze januarimaand is Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux traditioneel op voorbereidend trainingskamp in Spanje. Eén van de Belgische renners maakte door een blessure echter niet de verplaatsing naar het zonnige Alicante. Baptiste Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een prepatellair frictiesyndroom aan de rechterknie, waaraan hij op vrijdag 15 januari door dokter Claes in het ziekenhuis van Herentals geopereerd werd. Daardoor moet de inwoner van Moeskroen het voorjaar missen.

Simon Verdonck (Ploegdokter):" In eerste instantie kozen we in samenspraak met Dokter Steven Claes voor een conservatief beleid. De pijn bleef alsnog aanhouden, waardoor heelkunde de enige oplossing bleek. Dr. Claes heeft vorige vrijdag bij Baptiste een release van het prepatellair frictiesyndroom uitgevoerd. In de eerste twee weken na de operatie moet de belasting op de rechterknie beperkt worden. Het hernemen van fietstrainingen zal afhankelijk zijn van de evolutie van de pijngraad. Met het team en behandelende specialist dr. Steven Claes zullen we de voorzichtige opbouw goed opvolgen. "

Baptiste Planckaert:" In november stootte ik mijn knie tegen mijn stuur, onwetend dat dit het begin van lastige blessure zou zijn. Een klein euvel bleef aanslepen, waardoor ik tot rust gedwongen was. Het plooien van mijn knie zorgde voor ontstekingen, waardoor fietsen onmogelijk werd. Ik keek erg uit naar het aankomende seizoen met mijn nieuw team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Door deze blessure had ik de plannen om vanaf de seizoensstart op niveau te zijn al opgeborgen. Uiteindelijk moet ik het voorjaar zelfs missen! Ik probeer de komende weken, in afwachting van mijn eerste fietsrit, mijn gedachten wat te verzetten. De duurtijd van de revalidatie is onzeker, maar ik hoop om binnen drie weken terug in het zadel te zitten om aan mijn lange opbouw te beginnen. "
 

Gerelateerde artikels

Circus-Wanty Gobert kan in 2021 en 2022 op twee versterkingen rekenen. Belgische puncher Baptiste Planckaert wilt een met pech doorzaaid seizoen uitvegen. De 32-jarige renner brak zijn sleutelbeen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de Saudi Tour, in de kleuren van Bingoal-Wallonie Bruxelles...